Венеция

Летища
Летище Марко Поло е разположено на 6 км северно от Венеция. За да достигнете до града може да ползвате автобуси, таксита и лодки. Еднопосочен билет за рейса е 3 евро. Билет можете да си купите от гишетата, обозначени с ATVO. От летището хванете автобус номер 4 или 5, имайте предвид, че автобус номер 4 не се движи в неделя и на празнични дни. Крайната спирка във Венеция е Пиацале Рома (площад Рим).
Сайт:www.veniceairport.com

Другото летище в близост до Венеция, на 29 км, е летище Тревизо. От летището хващате автобус, чиято последна спирка е гара Местре във Венеция. Оттам ще хванете местния градски транспорт от лодки, наричани вапорето, за да стигнете до крайната си точк има автобуси до жп гара Местре и след това влакове до острова. Автобусите са по 6 евро – еднопосочен билет и 10 евро - двупосочен.
Сайт: www.trevisoairport.it

Обществен транспорт
Компанията „ACTV” е операторът за автобусните корабчета – вапоретос. Билети може да се купят от спирките и информационните пунктове. Цената на един билет за един час с градския транспорт (вапорето) е около 7 евро. Бъдете внимателни, когато използвате вапорето, проверете в коя посока искате да се движите, за да не се окаже, че сте сбъркали. На всяка спирка има табела с ясно обозначение за мястото, на което се намирате и маршрута на вапоретото.
Уеб сайт:  www.actv.it  и www.atvo.it

Таксита
Пътуването с гондола е доста скъпо. Цените започват от 80 евро за 40 минути. Лодките таксита са малко по-евтини. Най – добрите водни таксита са:
Veneziana Motoscafi: +39 041 716 549
Consorzio motoscafi: +39 041 522 2303

Забележителности около Венеция
Свързани Пътеписи за Венеция
Италия и Плитвишки езера
от 355 лв.
Италия и Плитвишки езера
3 нощувки
Автобус