Залцбург

Типичен сувенир за Австрия са шоколадовите  кръгли бонбони Моцарт, вдъхновени от известния композитор, гордост на града. Тяхната оригинална версия може да опитате във  Fürst-Cafe , но трябва да имате предвид, че са доста скъпи. Една малка кутия струва около 7 €..


Годишният Коледен пазар (Christkindlmarkt), разположен на три плащада (Domplatz, Kapitelplatz, Residenzplatz) е място за традиционните заведения за бързо хранене, където се предлагат храни като горещ картоф, понички с кисело зеле и бонбони, както и коледни украси, зимни дрехи. Той отваря края на ноември и приключва по Коледа.


 Getreidegasse е главната търговска улица в Залцбург. На тази улица ще намерите само изключителни стоки на много високи цени. Mожете да намерите някои австрийски съкровища. 800 магазина предлагат не само най-високо качество , съвети и богат избор. - това изречение няма много смисъл :). Много от традиционните и модерни кафенета и ресторанти Ви канят след дългия ден  за пазаруване да се отпуснете сред релаксиращата и луксозна обстановка.


Живописната улица Lincerstrasse е регионалният вариант на луксозната  Getreidegasse . Задачата й е да се справи с конкуренцията на бляскавата си посестрима никак не е лесна. Не толкова шумна като последната, старата улица Lincerstrasse е в подножието на хълма Kapuzinnerberg в Залцбург обаче или може би точно поради тази причина заслужава да се види. Там ще откриете голям брой бутици, магазини за обувки и много добре оборудван музикален магазин.

Забележителности около Залцбург