Залцбург

Летища
Mеждународното летище В.А.Моцарт е второто по големина в Австрия се намира на около 20 мин. от центъра на града.Летището има преки връзки от Ротердам, Амстердам, Брюксел, Бирмингам, Ковънтри, Exeter, Лондон, Палма де Майорка, Париж, Санкт Петербург, Москва, Виена, всички големи немски градове, Цюрих.Salzburg Airport Services GmbH - SAS
http://engl.salzburg-airport.com/
Мобилност:
До града лесно може да се стигне  с личен автомобил по Western магистрала (A1), по магистрала Tauern (A10) и от Германия po магистрала  (A8). За да се движите  по тези пътища, както и на цялата територия на Австрия,е необходимо да си закупите винетка (на разположение има варианти за  една година, два месеца или 10 дни, на много гранични станции).  Посещаваики града лесно можете да намерите място за паркиране, за което обаче трябва да заплатите.

В разгара на летния сезон градът често страда от трафик хаос.За да се предортвратят задръстванията в този случаи се въвежда ограничение на достъпа до града само на автомобили със следните регистрации: (S, SL, HA, PA, техническа помощ, и ОВ).
Oбществен транспорт:
Общественият транспорт  разполага автобуси и тролейбуси, т.н. (O-Busse ).От друга страна в Залцбург разполага с много добре развита мрежа от велосипедни алеи. Взимайки под наем  мотор или велосипед за кратко време може да достигнете да всяка една дестинация, ето защо този начин на придвижване се е превърнал в тенденция за този град.
Таксита
ATS-Salzburg Airport TaxitransferTaxi Ignaz-Härtlstraße 8
http://www.salzburg.info/en/arrival_traffic/taxi.htm

 
 

Забележителности около Залцбург