Начало / Почивки / Почивки - Милано

Екскурзия Барселона – Лазурен бряг - самолет - 12.05.2017 г.

Номер на оферта

/

93326

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет София - Барселона и Милано – София на АК Wizz Air
* летищни такси
* транспорт с автобус 3*
* малък салонен багаж с максимални р-ри 42 x 32 x 25 см
* трансфери летище – хотел – летище
* 6 нощувки със закуски в хотели **/ *** по маршрута на програмата
* медицинска застраховка
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата

Цената не включва

* голям салонен багаж (макс. размери 56 x 45 x 25 см) - 70 лв.
* куфар до 23 кг - 160 лв.
* куфар до 32 кг - 180 лв.
* трансфер от/до летище София за туристите от Хасково и Пловдив – 50 лв. /в двете посоки/
* Фламенко спектакъл с вечеря и транспорт 55 евро/ 108 лв.
* екскурзия до Монсерат (вкл. транспорт и екскурзоводско обслужване) – 30 евро / 59 лв.
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* разходи от личен характер
* застраховка „Отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

Екскурзия БАРСЕЛОНА – Лазурен бряг: самолет

Маршрут: София – БАРСЕЛОНА – Монсерат – КаркасонАрлАвиньонКанНицаМонакоМонте КарлоСофия

7 дни/6 нощувки

ДАТИ: 12.05.2017 - 18.05.2017 г.

ЦЕНИ:
Възрастен в двойна/ тройна стая: 895 лв.

-------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



==============================================================

ПРОГРАМА:

12.05.2017: Отпътуване от летище София за Барселона в 18:40 ч. По желание и предварителна заявка трансфер до летище София от Хасково и Пловдив. Пристигане в Барселона в 20:50 ч. Трансфер от летището и настаняване в хотела. Нощувка.

13.05.2017: Закуска. Туристическа програма в Барселона: площад “Колумб” с паметника на Христофор Колумб – великият испански мореплавател от италиански произход, който убеден, че е достигнал бреговете на Индия, така и не разбрал до края на живота си, че е открил Америка; “Лас Рамблас”- улица Рамбла, която често определят като „душата на града”; Пристанището; площад “Испания“; Побле Еспаньол” или както още го наричат “Испания в миниатюра”: в испанското село са представени всички архитектурни стилове, характерни за различните райони на ИспанияКаталуния, Арагон, Андалусия, Галиция, Кастилия, Балеарските острови и др. Тук има множество магазинчета, кафенета и ресторанти; хълма Монджуик; стадиона “Ноу Камп” с капацитет 98 800 зрители. Той е една от най-добрите спортни постройки в света. Свободно време. По желание посещение на пеещите фонтани. Нощувка.

14.05.2017: Закуска. Ден, посветен на творчеството на гениалния Антонио Гауди, за когото можем да кажем, че в пълна сила важи латинската максима "Omnis ars imitatio naturae" - Всяко изкуство е подражание на природата. Туристическа програма: посещение на парка “Гюел”, чийто павилиони и стълби са пренесени сякаш от някоя приказка на Андерсен. Инвеститорът Еусебио Гюел замислил това място като луксозен жилищен комплекс и възложил изпълнението му на гениалния Антонио Гауди. Бизнес проектът се оказал неуспешен и така се родил този причудлив парк; Катедралата “Саграда Фамилия” - единствената катедрала в света в строеж. Финансира се от даренията на вярващи, от свещеници, както и от входните такси на посетителите. Храмът трябва да бъде окончателно завършен през 2026 г. по случай 100-годишнината от рождението на Антонио Гауди; Пешеходна разходка по “Пасео де Грасия” до къщата “Каса Мила“. Погледната отвън, фасадата прилича на крайбрежна скала, прорязана от пещери. Ето защо хората и до днес наричат Каса Мила по-често с името La Рedrera. Когато попитали Гауди защо сградата е с такива форми, той отговорил: „Това са очертанията на планините, които ограждат Барселона и тези планини се виждат от това място, на което е разположена къщата”; причудливата къща “Каса Батло” - тук откриваме личното виждане на Гауди по отношение на модернизма, а именно култа към извитите линии. Свободно време. По желание посещение на спектакъл Фламенко. Нощувка.

15.05.2017: Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до манастира “Монсерат”, посветен на Богородица и наричан "La Moreneta" („Черната дева“), който е патрон-покровител на Каталуня от 19 век и е посещаван от хиляди местни богомолци и туристи от цял свят. Легендата за „Черната Дева“ възниква през 9 в., когато е и изградена първата капела на манастира. През 880 г. група деца, изпратени да пасат овцете, виждат неземна светлина, която извира над планината Монсерат и сърцата им се изпълват с радост. Светлината продължава да извира от една пещера в продължение на месец. Когато местният свещеник отива да види мястото, той открива образа на Дева Мария в същата пещера. Два века по късно там е основан малък манастир. Свободно време. Отпътуване и туристическа програма в Каркасон: Стария град, разположен върху високия 450 м. хълм, където величествено се откроява Замъка на графовете и двойната крепостна стена, най-дългата в Европа (дължината й е 3 км). Старият град днес се състои от 12 улички и 7 площада, а да живеят в него имат привилегията само 120 души. Пешеходна разходка в средновековния град – двореца “Комтал”, базиликата “Сен Назар” и Театъра. Свободно време. Нощувка.

16.05.2017: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Арл, живописно разположен по бреговете на река Рона. Разглеждане на Арл: Амфитеатъраи Некропола, който е част от Списъка за световно културно наследство ЮНЕСКО. Пристигане и разглеждане на Авиньон, който достига най-голям разцвет между 1309 и 1377 г., когато е седалище на католическите папи. Папският дворец в Авиньон е една от най–големите готически сгради във Франция. Недалеч от двореца е разположена катедралата „Нотр-Дам-де-Дом”, която е реконструирана през 15 в. и е в романски стил. В нея се намира и мавзолеят на папа Йоан XXII, който е с наистина прецизна и изящна изработка. Съвсем близо преди векове са се намирали и папските жилища, където религиозните водачи са спяли заедно с антуража си преди дворцовият комплекс да бъде готов. Свободно време. Отпътуване и туристическа програма в Кан: крайбрежният булевард „Кроазет” с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрия. Свободно време. Нощувка.

17.05.2017: Закуска. Отпътуване за Ница - столицата на Лазурния бряг и родно място на Джузепе Гарибалди. Панорамна обиколка на крайбрежния булевард “Променад де-з-англе”; площад “Масена”; Стария град с пазара на цветята. Разглеждане на княжество Монако – втората най-малка държава в света, разположена едва на 2 кв. км. Бреговете й се „къпят” във водите на Средиземно море, а субтропичният й климат я прави привлекателно място за отдих. Княжество Монако предлага исторически и културни забележителности, тропическа растителност и безброй мероприятия – всичко е създадено с цел да доставя удоволствие на многобройните туристи. Посещение на Океанографския музей, двореца на принцовете на Монако, квартала Монте Карло - известен с блясъка, лукса, хазарта, както и с организирането на рали-шампионати на Formula 1: Казиното, Отел дьо Пари, кафе дьо Пари. Свободно време. Отпътуване за Италия. Нощувка.

18.05.2017: Закуска. Трансфер до летище Милано и полет в 08:20ч.. Кацане на летище София в 11:15ч. По желание трансфер от летище София за туристите от Пловдив и Хасково.

===============================================================

Необходими документи:
* лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при депозитната вноска. Визи не се изискват.
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

Общи условия:
* Програмата се осъществява гарантирано! Възможни са промени в последователността на посещенията.
* Местата в автобуса се определят по реда на записване.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Участието в допълнителните посещения (по желание) се заявява задължително при резервация за екскурзията, заплащат се с окончателната вноска и се осъществява при минимум 20 туристи!
* Резервации се приемат срещу копие от личните документи на пътуващите.
* Първа вноска 350 лв. на човек, доплащане до 20 дни преди отпътуването.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Почивки - Италия |  Почивки - Милано |  Пролет 2024 - Италия |  Пролет 2024 - Милано

Избрани оферти