Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Ница
Ница / Nica

Ница (Nice), столицата на Лазурния бряг, е бляскав и секси град, който приморските Алпи пазят от хладни ветрове. Плажовете в Ница са каменисти, но пък за сметка на това има доста и повечето са безплатни, топли и чисти.

Сред интересните забележителности в Ница са древноримските постройки - арени, терми, площад “Масена” (Place Masséna), както и руската църква “Св. Николай”, музеите на Матис, Марк Шагал, манастира Симиез и др. Вижте пълен списък на забележителностите в Ница.

Ще бъдете пленени от аромата и вкуса на маслините, виното и сочните зеленчуци. Тук имате и шанса да се потопите в тюркоазеното Средиземно море. Като добавка към това в Ница има множество нощни клубове, авангардни хотели и художествени галерии.

Ако пристигнете в Ница със самолет, се озовавате директно на най-красивата улица Promenade des Anglais. Великолепната крайбрежна алея се е вместила между луксозните хотели и плажа, като цялата е поръбена с палми. Кънкьори се пързалят между шезлонгите, лимузините и плажните ресторанти. Това е външното лице на Ница. Сърцето на града е малко по-далеч – на пазарния площад Cours Saleya и малките улички из Стария град - la Vieille Ville. Основната артерия на града е улица la rue Droite.

Търговския район е над площад "Масена", където големите молове и магазини заобикалят улички с имена като rue Paradis и rue de la Liberté. Ако искате пък да пътувате до хълмовете над Ница, повечето автобуси тръгват от площад "Масена". Множество хълмисти предградия се простират от Музея на Шагал (Chagall Museum) до хълмовете Симиез (Cimiez) на север. Задължително посетете хълмовете, независимо дали заради Музея Матис (Matisse Museum), заради гледката или просто за пикник в маслиновата горичка.

Източна Ница не е толкова висококласна и за да се разхождате тук, ви трябват малко повече знания за местността. Изключение е пристанището Port Olympia. На изток се намират игрището на милиардерите Cap Ferrat, Орловото гнездо - Ез, и Beaulieu-sur-Mer, който е там още от античността.

Важна информация

Валута: Евро

Работно време: обичайното работно време на магазини и учреждения е от понеделник до събота от 10.00 до 19.00 часа. Неделите са почивни дни, а понякога и понеделниците. Банките са отворени от 10.00 до 17.30 часа., в много случаи и в съботите.

Спешен телефон: 112

Поща

Повечето пощенски офиси работят от понеделник до петък между 08.00 и 19.00 часа, а в събота от 08.00 до 12.00 часа.

Аптеки

Аптеките се наричат "Pharmacie" и могат да бъдат разпознати по зеления осветен кръст. Ако дадена аптека е затворена, ще има бележка с адреса и името на най-близката отворена такава, както през деня, така и през нощта.

Телефонни кодове

Код на страната: +33

Код на областта: 0493

Електричество

220 V, 50Hz

Забележителности около Ница
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
от 580 лв.
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
4 нощувки
Самолет
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
от 580 лв.
Екскурзия до Ница 4 нощувки със самолет
4 нощувки
Самолет