Начало / Почивки / Почивки - Форте дей Марми

С вкус на Италия... Тоскана и Чинкуе Тере - самолет - 06.08.2018 г.

Номер на оферта

/

134682

Дати & цени

Цената включва

* самолетен билет София – Милано – София на AK Wizz Air
* летищни такси
* малък салонен багаж с макс. размери 55 x 40 x 20 см
* 4 нощувки със закуски в хотели 3*
* Автобусен транспорт по програмата
* Туристическо обслужване на български език
* Медицинска застраховка
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* Регистриран багаж до 20 кг – 140 лв.
* трансфер от/до летище София за туристите от Пловдив и Хасково – 50 лв. /в двете посоки/
* галерия “Уфици” с екскурзовод на бълг. език при група от минимум 20 туристи - 35 евро/69 лв. - заявява се при записване за екскурзията и се заплаща с окончателната вноска.
* градски транспорт и слушалки във Флоренция – около 6 евро
* сити такси – заплащат се на място в хотелите
* входните такси на посещаваните туристически обекти
* разходи от личен характер
* застраховка „отмяна на пътуване”

Програма на пътуването

С вкус на Италия... Тоскана и Чинкуе Тере

Маршрут: София – Чинкуе Терре – Лука – Сан ДжиминяноСиена – Пиенца – Монтепулчано – Флоренция - София

5 дни / 4 нощувки

ДАТИ: 06.08.2018 – 10.08.2018 г.

-------------------------------------

ЦЕНИ:
Отстъпка – 50 лв. от посочената цена за записвания до 28.02.2018 г. или до изчерпване на промоционалните места.

Възрастен в двойна/ тройна стая: 795 лв.
Eдинична стая: 945 лв.
Дете до 12 г. с двама възрастни: 745 лв.

---------------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



===================================================================

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 - 06.08.2018:
Отпътуване от летище София за Милано в 06:30 ч. с редовен полет на АК Wizz Air /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. Пристигане в Милано в 7:40 ч.
Отпътуване и посещение на три от селцата в Национален парк „Чинкуе Терре“ / в превод „пет земи“/ включен в списъка на ЮНЕСКО заради уникалната природа и съхранен облик на петте селца – Риомаджоре, Манарола, Корниля, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Едно наистина незабравимо преживяване по живописните хълмове терасирани с лозя, маслини, лимони, портокали и цветя. Ще посетим Риомаджоре, Вернаца и Монтеросо ал Маре. Незабравими гледки към закътани заливчета, назъбени скали, надвесени над лазурното море. Всяко едно от селцата с пъстроцветните фасади на своите къщи има своя атмосфера, дух на безметежност и очарование. Настаняване в хотел в Монтекатини Терме. Нощувка.

ДЕН 2 - 07.08.2018:
Закуска. Отпътуване за Лука - градът с най-добре запазените крепостни стени в Италия, градът на църквите, родният град на Джакомо Пучини. Туристическа програма в Лука: базиликата “Св.Михаил“, недалеч от която се намира родната къща на големия композитор Джакомо Пучини; главният площад “Амфитеатър“- символът на града, уникален по своята елипсовидна форма, пиаца “Наполеоне“, катедралата “Св.Мартин“, Палацо Дукале.. Отпътуване и разглеждане на Пиенца – която се счита за пример на утопичните представи от епохата на Ренесанса за„идеален град“. Това се дължи на родения тук Папа Пий II, които изменя напълно малкото градче Корсиняно в модел на ренесансовото градоустройство. Свидетели на възрожденската архитектура и до днес са Папския дворец “Палаццо Пиколомини“, Катедралата,която представлява рядко по изящество равновесие между готика и ренесанс, „Палаццо Борджия“. Ще имаме възможност да опитаме и едно от най-вкусните италиански сирена“пекорино ди Пиенца“. Следващата ни спирка ще бъде в Монтепулчано. Това очарователно средновековно градче, разположено високо на един от тосканските хълмове е било дълго време резиденция на заможни тоскански семейства. Входът към Стария град става през една от двете внушителни градски порти Порта ал Прато или Порта делла Фарина, които отвеждат до централния площад „Пиаца Гранде“, където са разположени красивите сгради на „Палацо Комунале“, „Палацо Таруджи“, катедралата“Санта Мария Асунта“. Точно тук, а не във Волтера са снимани едни от на-романтичните и същевременно най-страховити сцени от епизода „Новолуние“. Градът се слави с производството на едно от най-популярните червени вина – Нобиле ди Монтепулчано. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 3 - 08.08.2018:
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Сан Джиминяно - известен като „градът на изящните кули”, който през XIVв. са били 70. Днес те са 14 наброй като най-високата датира от 1311 г. - Торе Гроса, извисяваща се на 44 м височина. Туристическа програма в града. През красивата и внушителна Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата главни площада „Пиаца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“ – съхранили безброй произведения на изкуството. Свободно време, в което можете да минете през някоя джелатерия и задължително да вкусите от най-финото бяло вино в Италия – „Вернача от Сан Джиминяно”, което е част от градския архив още от 1276 г. Отпътуване за красавицата Сиена - готическа, лирична и неземна. Туристическа програма: ветрилообразният площад “Дел Кампо“ с Фонтана на радостта, дело на архитекта, който служи за пример на големия Микеланджело - Якопо дела Куерча. Готическият „Палацо Публико“, който векове наред е бил седалище на Градската управа, а днес в него се помещават Кметството и Градският музей. Там на 102 метра височина се издига кулата „Манджа” - една от най-високите кули в Италия. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване – Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини, Донатело. Нощувка.

ДЕН 4 - 09.08.2018:
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Флоренция - люлката на Западноевропейския Ренесанс, където са творили не един и два гениални умове: Микеландежело, Леонардо да Винчи, Ботичели, Брунелески, Мазачо... Туристическа програма: църквата “Санта Кроче”, в която са погребани над 300 знаменити флорентинци – хора на културата, науката и политиката, сред които Данте Алигери, Галилео Галилей, Микеланджело Буанароти; пиаца „Дуомо”, гордееща се с катедралата “Санта Мария дел Фиоре” /Св.Дева Мария с букет лилии в ръцете/ - една от най-големите църкви в света, Камбанарията на Джото (82 м), площад „Синьория”, Палазо Векио, Понте Векио, къщата на Данте Алигиери. По желание и с предварителна резервация посещение на галерия „Уфици”, сред съкровищата на която са произведения на Джото, Чимабуе, Ботичели, Микеланджело, Рафаело, Тициан, Рубенс, Ван Дайк, Джорджоне, Гойя, Каналето и др. Отпътуване за Милано. Нощувка в района.

ДЕН 5 - 10.08.2018:
Закуска. Трансфер до летището в Милано. В 09:10ч. отпътуване от Милано за София Пристигане в София в 12:15ч. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.

=========================================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт или лична карта - копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
* за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница - попълва се по образец.

Забележка:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за непостигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване.
* Допълнителните услуги се заявяват и заплащат предварително.
* Програмата изисква ползването на градски транспорт.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

=========================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=========================================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Форте дей Марми |  Почивки - Италия |  Почивки - Форте дей Марми |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Форте дей Марми

Избрани оферти