Начало / Статии / Статии - Италия

Архипелаг Ла Мадалена – това Сардиния ли е или Карибите?

Автор

/

Ако почивате в северната част на Сардиния, тези островчета, доставени директно от рая, заслужават първо място в списъка ви с дестинации.

Архипелагът Ла Мадалена (La Maddalena) граничи с нереалното. Уж сте на остров Сардиния, я сякаш се намирате на Карибите – необитаеми островчета, тюркоазени лагуни, бели пясъчни ивици, запазени само за вас. Тук можете да плувате в едни от най-чистите води в цяла Италия.

Ла Мадалена е името на главния остров, както и на целия архипелаг, който се състои от 7 основни острова и над 50 малки островчета... направо островченца. На някои от тях има крайбрежни ресторантчета, където можете да спрете за обяд. Все още не може да се каже, че туристите са препълнили пейзажа, така че можете да очаквате приятелско отношение от собствениците на заведенията за хранене.

Или си вземете хапване за из път и спрете на някой безлюден плаж за обяд, който ще помните дълго.

Какво да видите в Ла Мадалена

Включете се в еднодневна екскурзия или се качете на ферибот от Палау и след 20 минути ще сте на главния остров Ла Мадалена. На самия остров има няколко страхотни плажа – всички са извън града, но лесно можете да стигнете до тях с автобуса, който обикаля целия остров. В централната част на Мадалена се разходете из пешеходната зона, разхладете се с чаша вино или вижте какво се предлага на рибния пазар.

И Гарибалди си е построил къща тук

На втория по големина остров Капрера (свързан с мост с Ла Мадалена) се намира къщата музей на италианския национален герой Джузепе Гарибалди. Когато видял Ла Капрера, Гарибалди бил толкова запленен, че веднага си купил парче земя и построил къща за себе си и последната си съпруга. В този дом и починал.

Полезна информация

Архипелагът Ла Мадалена се намира недалеч от Коста Смералда. Можете да използвате ферибота от Палау или да намете лодка за еднодневна екскурзия, за да откриете някои от беобитаемите островчета. Ла Мадалена е част от национален парк – не забравяйте да пазите природата такава, каквато бихте искали да я виждате.  

Виж актуалните оферти за Сардиния!

Виж още:

Почивка в Сицилия

Почивка в Римини

Почивка в Палма де Майорка

Почивка в Тенерифе

>
26 декември 2022 г.

Тагове

архипелази

плажове

Сардиния

Забележителности наоколо

Избрани оферти