Начало / Статии / Статии - Италия

Алгеро, Сардиния – италиански град в испански стил

Автор

/

Каквото и да се каже за Сардиния, няма как да бъде точно. Ако не си я виждал – трябва да я видиш. Ако си бил там, имаш своя личен пътеводител от дестинации, вкусове и звуци...

И ако повечето туристи се отправят към известния курорт Коста Смералда или столицата Каляри, Алгеро е познат предимно на тези, чийто самолет каца на летището в града. А градът е повече от интересен, защото е място на италианска територия, където ще почувствате испанска атмосфера.

Тесните улички на Алгеро се вият и сякаш винаги отвеждат към морето. Самият град е ограден с древни крепостни стени, които пазят тайната му. Алгеро е завзет от каталунците и е заселен с изцяло каталунско население в средата на 16-и век. Оттогава в продължение на векове градът се развива като каталунски и до днес пази тази атмосфера.

Разходете се покрай историческите крепостни стени, вижте древните кули и порти, много от които са превърнати в музеи, разказващи историята на Алгеро, или картинни галерии.

Старата част на Алгеро е приятно място за разходка пеша. Има магазини и очарователни кафенета в изобилие.

Най-старата и мистериозна част на Алгеро е археологическият парк, където можете да видите некрополи, древни селища и останки.

Качете се на ферибот и посетете красивата пещера Нептун, в която се намира едно от най-големите солени езера в Европа – Ламармора.

Тези до скоро не особено познати забележителности стават все по-популярни, а Алгеро се превръща в любима дестинация на все повече чуждестранни туристи.

Вижте актуалните оферти за пътуване до Италия!

Вижте актуалните оферти за пътуване до Италия!

 

>
20 април 2023 г.

Тагове

идеи за уикенд

кули

кулинарни изкушения

летен туризъм

пещери

романтични градове

семеен туризъм

забавления за деца

Забележителности наоколо

Избрани оферти