Начало / Екскурзии / Екскурзии - Малага

АНДАЛУСИЯ И ГИБРАЛТАР

Номер на оферта

/

231290

Дати & цени

Цената включва

-САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
-ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
-1 МАЛКА ЧАНТА РЪЧЕН БАГАЖ С РАЗМЕРИ 40Х20Х25 СМ;
-ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА;
-СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ И ЗАКУСКИ;
-ТРАНСФЕРИ;
-ТРАНСПОРТ С АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
-ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ.

Цената не включва

-ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ;
-ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
-ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
-СПЕЦИАЛНО УПОМЕНАТИТЕ, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ, УСЛУГИ;
-МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
-РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР

Програма на пътуването

Екскурзията е петдневна и включва 2 нощувки в Гранада или околности,1 нощувка в Севиля или околности, 1 нощувка в района на Алхесирас (недалеч от Гибралтар); богата екскурзоводска програма в Гранада, Кордоба, Севиля и Гибралтар; самолетен билет на авиокомпания „Уиз Еър“ (с включени летищни такси, багаж 1 малка ръчна чанта с размери 40/30/20 см, предварително чекиране и запазени места). Настаняването е в хотели 3 звезди на база закуска. Вътрешните трансфери в Испания се извършват с автобус.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 14:00 ч. - 16:55 ч. – полет СофияМалага. Трансфер до Гранада (150 км). Настаняване в хотел в Гранада или околности. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Пешеходна разходка из изторическия център на Гранада: „Плаза Изабел де Католика”, Катедралата, „Плаза Биб Рамбла”, „Плаза Нуева”, панорамната площадка, откъдето се открива впечатляваща гледка към Алхамбра. Свободно време или възможност за факултативна програма посещение на дворците Алхамбра и Хенералифе – Алхамбра е средновековна резиденция на мавърските владетели, архитектурен шедьовър, който се смята за един от най-красивите и най-добре запазените арабски дворци, строени някога; Хенералифе е лятна резиденция на мавърските владетели на Гранада от XIV в. (с доплащане 99 лв за на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки и такса за вход; организира се при минимум 20 участника и заявката трябва да се направи при записването, поради рестриктивните условия за групови резервации за посещение на дворците; местата за посещение са ограничени – групата може да е от максимум 30 човека; записваме до изчерпване на местата). Завръщане в хотела. Вечерта – по желание фламенко спектакъл с една чаша напитка (с доплащане 50 лв и включен трансфер от/до хотела). Нощувка.

ТЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Кордоба (200 км). Пешеходна разходка в центъра на Кордоба – катедралата „Мескита де Кордоба”, изградена по времето на маврите като втората по големина джамия в тогавашния свят и впоследствие преустроена в католическа църква (таксата за вход, която е около 10 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място). Отпътуване за Севиля (140 км). Настаняване в хотел в Севиля или околности. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Обиколка на Севиля: Катедралата – най-голямата готическа църква в Испания и кулата Хиралда (таксата за вход, която е около 9 евро, не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място); пл. ”Испания”, със неговите 58 пейки, чиято украса пресъздава моменти от историята на всички испански провинции; стария еврейски квартал “Санта Круз” със своите криволичещи улици и живописни къщи, обсипани с цветя. Свободно време или по желание – факултативна програма посещение на двореца Алкасар (ЮНЕСКО) - с доплащане 55 лв. за възрастни и 35 лв. за младежи до 17 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация, слушалки и такса за вход; посещението се организира при минимум 20 участника и заявката трябва да се направи при записването, поради рестриктивните условия за групови резервации за посещение на двореца; местата за посещение са ограничени – групата може да е от максимум 30 човека; записваме до изчерпване на местата. Отпътуване за Гибралтар/Алхесирас (200 км). Настаняване в хотела в Алхесирас или околности. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Разглеждане на Гибралтар – задморска територия на Великобритания, разположена в най-южната част на Пиренейския полуостров и единственото място в Европа, където живеят диви маймуни от вида берберски макак. Посещението на Гибралтар включва разходка с минибус до Гибралтарската скала, откъдето ще се разкрият прекрасни гледки към Северна Африка, Мароко и испанското крайбрежие; посещение на пещерата „Св. Михаил“ и на природния резерват, обитаван от известните маймуни макак. Отпътуване за летището на Малага (135 км). 17:30 ч. – 21:55 ч. – полет МалагаСофия.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през октомври 2019. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ДАТИ:

06.10.2020 – 10.10.2020

Цени на човек в лв според настаняването:

Цена на човек в двойна стая 1269 лв
Цена за трети възрастен в двойна стая 1239 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 1219 лв
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 1239 лв
Доплащане за настаняване в индивидуална стая 195 лв
Доплащане за чекиран багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см(заявява се при записването) 89 лв
Доплащане за чекиран багаж до 20 кг (заявява се при записването) 126 лв


ВАЖНО: Възможно е през 2020 г. да се въведе заплащането на сити-такса и в някои от посещаваните по програмата градове, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Малага |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Малага |  Есен 2023 - Испания |  Есен 2023 - Малага

Избрани оферти