Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Севиля
Севиля / Sevilq

Севиля (Seville на английски или Sevilla на испански) е артистична, културна и финансова столица на областта Андалусия и провинцията Севиля. Разположена е в равнина, през която минава река Гуадалкивир - плавателна от Севиля до мястото на вливането си в залива Кадис в Атлантическия океан. Посещението на Севиля е истинско преживяване с невероятната комбинация от мавританска архитектура, дворци от XVII век и преплитащи се улички с тапас-барове.  

Севиля е световно известна с пищните си шествия по време на Страстната седмица (седмицата преди Великден). Забавленията продължават и две седмици след Великден. Разпъват се огромни шатри, улиците в шатрите се наименоват на известни бикоборци. Жените обличат своите фламенко рокли, а мъжете – най-хубавiте си костюми и се отдават на песни, танци и веселие.

Според легендата градът е основан от Херкулес. Бил е под влияние на Римската империя и маврите, но истинският му разцвет започва след Великите географски открития.

Важна информация

Население: 704 000 души

Валута: евро (EUR)

Има ATM устройства на много места в града, лесно ще платите с кредитна карта. Банките работят от 8:30 до 14:00 часа от понеделник до петък, някои и от 8:30 до 13:00 в събота.

Работно време: Обикновено магазините са отворени от понеделник до събота между 9:00 и 13:00 и между 16:30 и 20:00 часа. Някои големи магазини и супермаркети може да остават отворени още няколко часа, особено през лятото, някои нямат и обедна сиеста (но са много малко).

Туристическа информация: Най-лесният начин да получите туристическа информация е да посетите някой от многобройните туристически офиси в града - в близост до повечето основни туристически атракции. 

Спешен телефон: 112

Телефонен код за Испания: +34

Телефонен код за Севиля: (0) 954

Уебсайтове за Севиля: www.exploreseville.com, www.turismosevilla.org, www.aboutsevilla.com, www.whatsevilla.com,

www.sevillatourist.com

Здраве: Аптеките работят с почивка за сиеста. Ако ви трябва аптека по време на сиестата или през почивните дни, всеки квартал има дежурна аптека. Адресът й е изписан на витрината на затворените аптеки, както и в местния вестник.

Забележителности около Севиля
Las Palmeras 4* - Златна Испания – Коста дел Сол
от 1025 лв.
Las Palmeras 4* - Златна Испания – Коста дел Сол
7 нощувки
Самолет