Начало / Статии / Статии - Испания

Плаж на Средиземно море: къде да отидете сега?

Автор

/

Какво си представяте, когато чуете “средиземноморски плаж”? Невероятна синя вода, цветни градчета, накацали по скалисто крайбрежие, залези с чаша вино в ръка и изгреви сред лозя или маслинови горички…

Макар Средиземноморието да се е превърнало донякъде в шаблон, истината е, че цялото крайбрежие наистина има невидим общ дух, който веднага ще познаете, независимо дали сте на континента или по островите. 

Ако това лято сте решили да се потопите в точно тази атмосфера, вижте някои от най-добрите места по средиземноморското крайбрежие, където да резервирате почивка.

Малага, Испания

Трудно е да не заобичаш Испания от пръв поглед - разкошни плажове, превъзходна кухня, чудесни местни вина… Малага не само е родното място на Пикасо, но е и една от най-прочутите дестинации за лятна почивка в Коста дел Сол с километри пясъчна ивица. Тук ще можете да разнообразите плажа с посещение на музеи, мавърски замъци, галерии и винарни. 

Открийте своята мечтана почивка в Малага!

Коста Брава, Испания

Коста Брава е курортна зона, съставена от няколко селца и градчета, която дължи част от популярността си на факта, че е била посещавана от творци като Салвадор Дали и Пабло Пикасо. Плажовете в Коста Брава са изключително чисти и поддържани. Жегата е поносима, а въздухът е кристален, благодарение на добрия баланс между природа и човешка намеса. Има условия за водни ски, уиндсърф, гмуркане и риболов.

Палма де Майорка, Испания

Ако сте почитатели на специалната атмосфера, която имат островите, Майорка може да е вашето място. Най-известният плаж в главния град, Палма де Майорка, се казва Плайа да Плама и е с дължина около 30 км. С архитектурата си градът напомня на Барселона. Дори централната улица в града се казва "Ла Рамбла" също като в Барселона, а по готическата катедрала Ла Сеу е работил самият Гауди. 

Открийте своята мечтана почивка в Палма де Майорка!

Сицилия, Италия

Снимка: iStock by Getty Images

Малцина са тези, които отиват в Сицилия само заради плажовете (макар те да са невероятни!). Близостта на Етна, сицилианските кулинарни изкушения, руините, музеите и дори филмите за мафията се комбинират заедно, за да създадат неустоимо привличане към италианския остров. Историята показва - всяка съпротива е излишна. 

Открийте своята мечтана почивка в Сицилия!

Сардиния, Италия

Сардиния е по-малко популярна като дестинация за морска почивка в сравнение със Сицилия и именно от това печели. Тук е много по-малко вероятно да се бутате със съседите по кърпа на пясъка. Плажовете са от всякакъв тип - с чакъл, пясъчни (дори има и такъв с розов пясък), в заливи и покрай скали. 

Открийте своята мечтана почивка в Сардиния!

Малта

На повечето места в Малта бреговете са скалисти и до водата се слиза по стълби и платформи. Има и няколко пясъчни плажа за почитателите на този тип брегове. Целият остров е скалист, но от високите крайбрежни канари се разкриват невероятни гледки. Островът е подходящ за тези, които обичат водните спортове, гмуркането и скачането във вода.

Открийте своята мечтана почивка в Малта!

>
27 юни 2023 г.

Тагове

плажове

романтични места

острови

летен туризъм

романтика

средиземноморие

Забележителности наоколо

Избрани оферти