Начало / Екскурзии / Екскурзии - Керала

Aюрведа и Йога – добро здраве, жизненост и дълголетие в Керала, Южна Индия

Номер на оферта

/

241045

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Доха - Тривандрум /Керала, Индия/ - Доха - София на Qatar Airways с включени летищни такси, включен чекиран багаж 25 кг и ръчен 7 кг
Всички трансфери по програма
11 нощувки в The Travancore Heritage 4*
9 дни на база пълен пансион (закуска в основния ресторант, обяд и вечеря с аюрведично меню, минерална бутилирана вода в стаята)
1 ден на база полупансион (закуска в основния ресторант, обяд или вечеря с аюрведично меню, минерална бутилирана вода в стаята)
7 дни с аюрведична терапия
Начален и финален преглед от аюрведичния доктор, както и всички консултации по време на терапията
Всички аюрведични процедури, предписани от доктора в рамките на 2:30 часа дневно
Всички аюрведични билкови добавки, олиа, кремове и други, предписани от доктора по терапията на място
Всекидневни занимания по йога, дишане и медитация с индийски преподавател
Ползване на двата открити басейна с безплатни шезлонги, чадъри и кърпи
Класове по Аюрведа готвене
Водач на български език по време на цялото пътуване
Медицинска застраховка

Цената не включва

Допълнителни екскурзии
Аюрведични билкови добавки и други, препоръчани от доктора като продължение на терапията след завръщане удома
Разходи за лични нужди
Застраховка „Отмяна на пътуване“
Бакшиши

Програма на пътуването

12 дни / 11 нощувки

Водач Ива Кавданска

ДАТА: 22.04.2024 – 03.05.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2 550 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Отправяме се към далечна Индия, за да се потопим в древната й история и културно многообразие. Ще съчетаем приключението от пътуването с грижата за доброто ни здраве на физическо, психическо и емоционално ниво чрез Аюрведа – природосъобразна медицина за холистично лечение с традиция от над 5 000 години.

Ще отседнем в луксозния аюрведа курорт The Travancore Heritage, където е запазена автентичността на аюрведа лечението. Според философията на Аюрведа здравето носи щастие, а щастието – здраве. Затова терапията цели хармонизиране и единство на тяло, ум и дух. Ще преживеем чистата лечителна сила на древната наука за здраве и дълголетие. Ще се насладим на терапевтични масажи с билкови масла, дълбоко детоксикиращи, регенериращи и подмладяващи процедури, йога, дихателни и медитативни практики.

Аюрведа отдава изключително значение на доброто храносмилане и усвояване на веществата. Разглежда храната като източник на жизнена енергия и усилва въздействието й с билки и подправки.

След персонален, начален преглед аюрведичният доктор препоръчва храни, на които да наблегнем и други, които да избягваме съобразно индивидуалното състояние и телесен тип на всеки.

Ще пътуваме на север и на юг по крайбрежието на щата Керала, за да опознаем „Божията страна“ или както местните гордо я наричат ‘God’s own Country’.

Тези дни ще укрепят общото ви здравословно състояние по възможно най-приятен и природосъобразен начин с дълготраен превантивен ефект. Ще усетите тялото си леко и възстановено, мускулите оформени и тонизирани. Храносмилателната система е пречистена, метаболизмът е подобрен – на клетъчно ниво организмът е подмладен, а кожата сияйна. Съзнанието е спокойно и паметта, интелекта и сетивните възприятия са подобрени. Отдайте се на едно изживяване с усещане за прераждане!

Заредени с енергия и виталност – вие ще сбъдвате любовта и радостта от живота всеки ден!

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Тривандрум - Траванкор
Полет от София с катарските авиолинии Qatar Airways за Индия /с прекачване през Доха/.
Пристигаме в Тривандрум /столицата на Керала/.
Организиран трансфер до аюрведичния курорт. Настаняване през нощта. Нощувка.

ДЕН 2: Траванкор
Започваме деня с йога. След закуска, за всеки един от участниците е предвиден индивидуален, начален преглед с аюрведичния доктор. Определят се вашия телесен тип и здравословно състояние. Назначава се подходяща лечебна програма, прием на билкови продукти и хранителен режим за постигане на добро здраве и подобрен психо-емоционален баланс.

Опознаваме имението /в което сме настанени/, кацнало на ръба на 37-метрова скала с прекрасна гледка към Арабско море. Посещаваме храма Аазимала Шива в непосредствена близост до най-високата (16 м) статуя на Шива в Керала. Оставаме на частния плаж по време на залеза, така както местните обичат да го правят в уединение.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 3: Траванкор
Сутрините започват с йога. След това закусваме и всеки участник следва индивидуалната си програма от аюрведа терапии, които се провеждат по два пъти на ден с обща продължителност около 2:30 часа. При нужда винаги може да посетите аюрведичния лекар за допълнителна консултация и проследяване. Закуската е в основния ресторант, а обядът и вечерята се сервират в аюрведичен ресторант с богат и разнообразен избор според препоръките за вашия телесен тип.
Нощувка.

ДЕН 4: Траванкор
След сутрешната йога ще закусваме и всеки следва индивидуалната си програма от аюрведа терапии. В свободното време на ваше разположение в комплекса са два плувни басейна с шезлонги за отдих. Гостите, които желаят да се потопят в морето, могат да го направят на частния плаж. В индийския климатичен пояс пролетта е прекрасно време за плаж и впечатляващ бронзов загар. Плажните масла ще са ви от полза. Комплексът предоставя плажни кърпи на гостите си, както на басейните, така и за плажа. Нощувка.

ДЕН 5: Траванкор
След сутрешната йога ще закусваме и всеки следва индивидуалната си програма от аюрведа терапии и медитация. А ако сте любопитни към аюрведа приготвянето на храната, следобед може да наминете през аюрведичния ресторант, където главният готвач прави учебна демонстрация, в която може да се включите. Нощувка.

ДЕН 6: Траванкор
След сутрешната йога ще закусваме и всеки следва индивидуалната си програма от аюрведа терапии и медитация. Почиваме си между процедурите край басейна, на плажа или на хамаците и люлките, пръснати из прекрасната градина с изглед към Арабско море.
Нощувка.

ДЕН 7: Траванкор
След сутрешната йога ще закусваме и следва оздравителната програма от аюрведични терапии и медитация. В свободното си време ще опознаем малките улички около имението пълни с магазини на търговци от Кашмир, които предлагат любопитни предмети, антики, бижута, подправки, етерични масла, парфюми и натурална козметика, облекло, прочутите и скъпи шалове от кашмир и пашмина. И знаем – да се пазарим в Индия е задължително! Завръщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 8: Траванкор
След сутрешната йога ще закусваме и всеки следва индивидуалната си програма от аюрведа терапии и медитация. Допълнително може да съдействаме за наемането на такси, с което да посетите столицата Тривандрум и туристическата ивица на Ковалам с морския фар в свободното ви време.
Нощувка.

ДЕН 9: Траванкор
След сутрешната йога ще закусваме и всеки следва индивидуалната си програма от аюрведа терапии и медитация.
Днес имаме и преглед с аюрведичния лекар, който ще предостави персонална програма за навици на живот и хранителни препоръки според уникалните нужди на вашето тяло и ум, за добро здраве, жизненост и дълголетие.

При необходимост от продължаване на лечението, от аптеката на комплекса ще закупим нужните аюрведични билкови продукти.
Нощувка.

ДЕН 10: Траванкор - Канякумари - Траванкор
Започваме с йога и след закуска се отправяме на еднодневно пътешествие до град Канякумари или нос Коморин – най-южната точка на индийския субконтинент, някога наричан „Краят на земята“. /дневен тур срещу допълнително заплащане/. Градът е своеобразен събирателен център за поклонение и ние ще усетим мира и хармонията на местната култура под звуците на мантри и напеви в храма Тирупати – издигнат на платформа с очарователна гледка към океана. Градът е популярен с уникалния си изгрев и залез заради разположението си и е истинско преживяване да си заобиколен от Индийския океан, Бенгалския залив и Арабско море, които се срещат тук. На малко отстояние от брега се намира мемориала Вивекананда. Счита се, че на тази скала мъдрецът е медитирал докато получи просветление през 1892 г. После избира да стане активен саняси и да изпълнява дълга си към хората, а днес те идват да му отдадат почитта си. В непосредствена близост до мемориала е величествената статуя на Тирувалувар, известен тамилски философ и поет. Каменната скулптура е разположена на върха на малък остров и се издига на 41 м височина. Вложена е символика във всеки един метър от нейната конструкция. Посланието е, че богатството и любовта се печелят на основата на солидна добродетел и само така можем да им се наслаждаваме. Ще оставим свободно време за обяд и разходка на това емблематично място.

По пътя ще посетим двореца Падманабхапурам, за да се потопим в историята от 17 век и бита на махараджите от династията Траванкор. Дворцовият комплекс понастоящем се намира в щата Тамил Наду, но е един от най-ярките примери за традиционната архитектура на Керала.

Ще се завърнем обратно за вечеря в Траванкор.
Нощувка.

ДЕН 11: Траванкор - Варкала - Траванкор
Започваме с йога и след закуска се отправяме на север за еднодневно пътешествие до град Варкала, който перфектно съчетава природа и духовност / дневен тур срещу допълнително заплащане/. Ще пътуваме по крайбрежния път - изключително живописен с гледки към Арабско море, кокосови горички и малки езера, създаващи усещането за покой и безвремие. Ще спрем за фотосесия и да се потопим напълно в атмосферата на духовността ще посетим Ашрам - уникална форма на съвместно съжителство, характерна за Индия. Древните мъдреци или гуру са се оттегляли сред природата на уединено място за живеене. Те са били последвани от хора, търсещи просветление и така са се изграждали общности на базата на някакво духовно търсене или учение, често обучение в йога, медитация, но и в различни видове бойни изкуства.

Ще разгледаме руините на Форт Андженго, построен в края на 17 век. Ще се завърнем замалко в историята. В непосредствена близост е Фара Варкала, построен през 1684 г. от британците. Издигайки се на височина от 40 м, кулата предлага великолепна гледка към брега отвисоко.

Благословена с изобилие от естествена красота Керала е наистина „Божията страна“ и местните гордо се наричат ‘God’s own Country’. За сетен път и ние ще се убедим в това достигайки до скалите на плажа Варкала. Обявени са за потенциален Геопарк от ЮНЕСКО. Гледките към водата, простиращи се до хоризонта, са зашеметяващи и го правят едно от най-добрите места, на които да съзерцаваме слънцето, залязващо над Арабско море. Ще оставим свободно време за разходка в района и ще организираме романтична вечеря в ресторантче на брега, след което се връщаме в Траванкор за кратка почивка в хотела преди отпътуване.

ДЕН 12: Траванкор - Тривандрум - София
Трансфер до летището в Тривандрум за нощен полет към България.
Пристигаме в София.

=============================================================

ХОТЕЛИ:

11 нощувки в The Travancore Heritage 4*

Настаняване Beach Grove

Блокът Beach Grove е на брега на морето в подножието на 37-метровата скала и разполага с 24 модерни стаи с просторни тераси с изглед към морето. Има градински асансьор за придвижване по различните нива на имението. Beach Grove предлага изтънчеността на лукса и топлината на традицията във всяко кътче. Стаите са просторни и климатизирани с всички съвременни удобства, Wi-Fi, телевизия, телефон, сейф, мини бар, консумативи за чай/кафе и кана, бутилирана питейна вода, тоалетни принадлежности. Ежедневно се пръска срещу комари из целия комплекс.

Настаняване Heritage Home

Имението Траванкор разполага с 23 елегантни дървени къщи в традиционния архитектурен стил за Керала, които позволяват живот в общение с всички елементи на природата. Къщите са климатизирани с всички съвременни удобства, Wi-Fi, телевизия, телефон, сейф, мини бар, консумативи за чай/кафе и кана, бутилирана питейна вода, тоалетни принадлежности. Банята и тоалетната са от отворен тип, но е предвидена нужната дискретност. Все пак бъдете готови да посрещате безобидни домашни любимци като малки гущерчета, жабки и охлюви. ;) Ежедневно се пръска срещу комари из целия комплекс.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Индийска туристическа виза - 50 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” /600x600 pixels/. Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Тривандрум и се снемат биометрични данни.

В тази част на света, независимо, че услугата е предварително платена се очаква бакшиш. Молим, предвидете около 40 евро за целта. Обикновените служители на изпълнителски позиции (терапевти, камериерки, инструктори, сервитьори, екскурзоводи, шофьори) са много ниско платени. Ще усмихнете човека, който ви обслужва, а те щи ви се отблагодарят със сърцато отношение, за което сме забравили в нашата част на света.

При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата

Местна валута - Индийска рупия

Пътуването е без медицински изисквания за имунизации

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Керала |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Керала |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Керала

Избрани оферти