Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дубай

ДУБАЙ – ТРЕТИ МАРТ – осемдневна

Номер на оферта

/

230813

Дати & цени

Цената включва

ДВУПОСОЧЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ЗА ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ СОФИЯ – ДУБАЙ – СОФИЯ НА АК „ФЛАЙ ДУБАЙ”;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ.;
МАЛЪК САЛОНЕН БАГАЖ ДО 7 КГ.;
5 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4* В ДУБАЙ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ И ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ПОСРЕЩАНЕ И ИЗПРАЩАНЕ НА ЛЕТИЩЕТО ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ФИРМАТА - ПАРТНЬОР И АСИСТАНС ПРИ НАСТАНЯВАНЕТО И НАПУСКАНЕТО НА ХОТЕЛА;
ПАНОРАМЕН ТУР НА ДУБАЙ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ С ВКЛЮЧЕНО ПОСЕЩЕНИЕ НА THE VIEW.

Цената не включва

ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ, ИЗРИЧНО УПОМЕНАТИ В ПРОГРАМАТА, ЧЕ СА С ДОПЛАЩАНЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА „ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ В ЧУЖБИНА“ С ЛИМИТ НА ОТГОВОРНОСТ 10 000 ЕВРО И ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС НА БЪЛГАРСКИ – 12 ЛВ. ЗА ЦЕЛИЯ ПРЕСТОЙ;
ЗАСТРАХОВКА OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – 2% - 3% ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА В ЗАВИСИМОСТ ОТ МОМЕНТА НА СКЛЮЧВАНЕ;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ, МУЗЕИ, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
ТУРИСТИЧЕСКА ТАКСА - 15 ДИРХАМА (ОКОЛО 4 USD) НА СТАЯ НА НОЩУВКА ПРИ НАСТАНЯВАНЕ В ХОТЕЛ 4*; ЗАПЛАЩА СЕ ДИРЕКТНО ОТ КЛИЕНТИТЕ НА РЕЦЕПЦИЯТА НА ХОТЕЛА.;
БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОРИ – ОКОЛО 10 ДИРХАМА НА ТУРИСТ НА ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ НА МЯСТО);
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е осемдневна и включва 7 нощувки в Дубай, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и екскурзоводска програма на български. Настаняването е в хотел 4* на база закуска. Лети се с авиокомпания „Флай Дубай” (в пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 14:25 – 21:25 ч. – полет СофияДубай. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Полудневна панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български с включено в цената посещение на The View at The Palm. Обиколката включва - фотопауза при Дубай Фрейм – причудливия небостъргач във формата на рамка; модерния крайбрежен квартал „Дубай Марина“; разходка из Палм Джумейра – изкуствено създадения остров във форма на палма; фото-пауза при хотел „Атлантис“ – бижуто на Палмата; посещение на The View - зашеметяваща панорамна площадка извисяваща се на 240 м височина. Гледката от там е 360 градусова и обхваща Палм Джумейра, както и част от персийския залив. Обиколката продължава с фотопауза на плажа Джумейра оупън бийч, от където се вижда най-емблематичната сграда в Дубай – седемзвездния хотел „Бурж ал Араб“; посещение на пазара Мадинат Джумейра, Мол Дубай, разположен до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“.

Възможност за посещение на Бурж Халифа с доплащане 98 лв. за възрастен и 78 лв. за дете до 11 г. - включва резервация за точен час и изкачване до панорамната площадка на 124-ия етаж със скоростен асансьор и неограничен престой там – заплаща се в България, а не на място. Свободно време. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Абу Даби с екскурзовод на български, включен обяд и посещение на арабския Лувър – продължителност около 8 часа (с доплащане 195 лв. за възрастен и 175 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване, изискан обяд на блок маса в Абу Даби в хотел „Шератон“, входна такса за Лувъра и описаната програма; организира се при минимум 10 участника). Столицата на Обединените арабски емирства е в същото време и най-голямото от общо седемте емирства, което впечатлява с луксозните вили и дворци, с кристалните сини води на залива и крайбрежните острови. Турът започва с посещение на третата по големина джамия в света – величествената „Шейх Зайед“ (има строго изискване за облеклото: мъже – дълги панталони, тениски или ризи с къс/ дълъг ръкав; жени – дълги панталони или дълги поли до глезените, блузи или ризи с дълъг ръкав до китките, шал за главата; не се допускат тесни, прилепнали по тялото и прозрачни дрехи). Програмата продължава с фотопауза при хотел Emirates Palace. Обяд. Посещение на арабския Лувър – първият музей в Арабския свят, посветен на моста между източното и западното изкуство. Този уникален музей представя историята на човечеството от тpетото xилядолетие пp. н.е., пpез Средновековието, Ренесанса, неокласицизма до нашето съвремие в 12 различни галерии, всичките подредени съвършено под впечатляващия 180-метров купол, през който слънчевите лъчи преминават като „дъжд от светлина и сенки“. Музеят е шедьовър на архитекта Жан Нувел. Представени са над 600 произведения, от които 300 са предоставени от парижкия Лувър за ползване за период от 10 години. Сред тях са творби на Пол Гоген, Пикасо, Ван Гог, Леонардо да Винчи, както и древни паметници и произведения на изкуството от Близкия Изток. На път за Дубай – фото-пауза при най-големия фирмен увеселителен парк в света - Ферари Уърлд. Завръщане в хотела. Нощувка. Важно: Тази екскурзия до Абу Даби ще се осъществи, ако към датата на пътуване отпаднат въведените от страна на емирството рестрикции за туристически посещения.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: полудневен панорамен тур, включващ старата част на Дубай с екскурзовод – продължителност около 4 часа (с доплащане 92 лв. за възрастен и 82 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване; организира се при минимум 10 участника): квартала „Джумейра” с великолепната джамия „Джумейра“, която представлява впечатляващ пример за модерна ислямска архитектура и една от най-фотографираните забележителности на Дубай (отвън), Дубай крийк – канала с морска вода, който разделя старата част на града на два района – Бур Дубай и Дейра; квартала „Бастакия“ с къщите на старите търговци; крепостта „Ал Фахиди“, приютяваща музея на Дубай; пазарите за подправки и злато в стария квартал Дейра. Преминаване през дубайския канал с традиционна дървена лодка – „абра“. Разглеждането на Стария Дубай ще ви даде възможност да се почувствате наистина в ориента. Следобед свободно време.

По желание – вечеря на арабска галера с включен трансфер – продължителност 2 часа (с доплащане 113 лв. за възрастен и 102 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва разходка с галера, вечеря на блок-маса, кафе и чай, транспорт от и до хотела; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език). Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: Сутринта - полудневна екскурзия до Шарджа и Аджман (с доплащане 85 лв. за възрастен и 74 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване; организира се при мин. 10 участника). Отпътуване към емирство Шарджа – обявено от ЮНЕСКО за културната столица на арабския свят през 1998 г. Разглеждане на „сърцето на града“ – етнографско селище, включващо форта Ал Хисн и стари къщи, реставрирани в традиционен арабски стил. Посещение на известните пазари (сукове) като Ал Арса сук – най-старият пазар в ОАЕ, както и Синия сук – най-големият и най-популярният пазар в Шарджа. Програмата завършва с фотопауза при джамията „Крал Фаисал“ – най-голямата джамия в Шарджа, построена в чест на краля на Саудитска Арабия. Обиколка на Аджман. Завръщане в Дубай

Следобед – сафари в пустинята с включена барбекю-вечеря и атракционна програма – продължителност около 6 часа (с доплащане 113 лв. за възрастен и 102 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт от/ до хотела и описаната програма; осъществява се на сборен принцип с други туристи и обслужването е на английски език). Около 15:00 ч. отпътуване с джипове 4х4 към пустинята. Офроуд по пясъчните дюни. Посещение на ферма за камили. След залез слънце – вечеря на блок-маса в бедуински лагер, арабско кафе, чай, безалкохолни напитки и вода, наргиле и традиционни арабски танци. Възможност за кратка разходка с камили и изрисуване на ръцете с къна. Трансфер до хотела. Следобедната екскурзия не е подходяща за бременни жени, за деца до 6 г. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. Завръщане в Дубай около 21:00 ч. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: посещение на Магическите градини (с доплащане 75 лв. за възрастен и 65 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфери от и до хотела и входна такса за градините; организира се при минимум 10 участника). Това е цветна градина, простираща се на площ от 72 хил. кв. м, което я превръща в най-голямата подобна градина в света, с над 45 милиона засадени цветя. Сред забележителностите от цветя са флоралният часовник, пъстроцветните пауни, пеперуденият парк и ароматната градина. Следобед – свободно време в Дубай. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден в Дубай или туристическа програма по желание: посещение на аквариума The Lost Chambers в хотел Atlantis the Palm (с доплащане 125 лв. за възрастен и 112 лв. за дете до 11 г., и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфери от и до хотела и входна такса за аквариума; организира се при минимум 10 участника). Нощувка.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летището. 09:40 – 13:25 ч - полет ДубайСофия.

Хотели, които използваме по програмата или подобни:
Описание на хотелите, които ползваме:

Hotel Howard Johnson Plaza By Wyndham Dubai Deira **** се намира в квартала Дейра на известната улица Al Rigga, близо до метростанция и до търговския център Al Ghurair. Стаите са обширни, разполагат с отделен кът за сядане, безплатен интернет, оборудвана баня, телевизор и удобства за приготвяне на кафе и чай. Хотелът има ресторант с международната кухня, фитнес зала, парна баня, сауна, басейн.

Hotel Al Jawhara Gardens**** - хотелът е разположен в района Port Saaed в квартала Дейра. Предлага плувни басейни на открито и закрито, фитнес и безплатен интернет в целия хотел. Всички стаи са изискано обзаведени и декорирани в колоритен арабски стил. Всяка от тях разполага със самостоятелен санитарен възел, сет за приготвяне на топли напитки. В ресторантите на хотела се предлага интернационална и арабска кухня, както и пресни морски дарове. Хотел Al Jawhara Gardens се намира на 8 мин пеша от станцията на метрото Deira City Centre и на 5 мин пеша от известния търговски център Deira City Centre.

Полетно разписание Флай Дубай:
СофияДубай – 14:25 – 21:25
ДубайСофия – 09:40 – 13:25

Забележка: За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца до 11 години.

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Дубай |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Дубай |  3 Март 2024 - Дубай (ОАЕ) |  3 Март 2024 - Дубай

Избрани оферти