Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Най-големият плаващ нощен клуб вече е в Дубай

Автор

/

Дубай, емирството от бъдещето, обръща лице и към миналото, за да обедини в един от най-големите развлекателни центрове в света с един от най-легендарните кораби в света.

От средата на октомври 2021 г. всеки, който иска да опита нощният живот в Дубай, макар и по време на пандемия, може да си резервира място в клуб “Float Dubai”. Едва ли някой ще се учуди, че това е най-големият плаващ нощен клуб в света - в Дубай всичко се прави със замах и с поглед към звездите.


Не по-малко впечатляващ е фактът, че корабът, на който се намира заведението, е истинска легенда - круизният лайнер “Кралица Елизабет 2”.

Клубът

В програмата на клуба влизат местни и световни диджеи, а резервациите са задължителни за тези, които искат да са сред отбраните гости на заведението. Откриването на клуба продължи три дни с редица световни звезди сред гостите, а минималната консумация по време на откриването е 1100 долара.

В заведението могат да се забавляват до 1000 души едновременно.

Историята на кораба “Кралица Елизабет 2”

Снимка: iStock by Getty Images

“Кралица Елизабет 2” е най-големият пътнически круизен лайнер за времето си. Пуснат е на вода през 1969 г. по маршрута Саутхемптън - Ню Йорк. Корабът се специализира за дълги и околосветски пътешествия и по палубите му са се разхождали не една и две знаменитости.

През 2008 г. приключва кариерата си на круизен кораб и след като е закупен за 100 милиона долара от дубайска компания, “Кралица Елизабет 2” се превръща в плаващ хотел, закотвен в залива Рашид в Дубай. Корабът е изцяло реновиран. В своите 215 стаи посреща гости от 2018 г., а от 2021 г. е и дом на най-големия плаващ нощен клуб.

Полезна информация за плаващия клуб "Float"

Клубът работи в четвъртък, петък и събота и към края на 2021 г. в него се спазват всички свързани с пандемията изисквания на дубайските власти. Ставането от местата и танцуването не са разрешени, носенето на маски е задължително, но поне гостите на клуба могат да излязат на въздух на палубата на “Кралица Елизабет 2”.

Вижте актуални оферти за пътуване до Дубай!

>
05 ноември 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти