Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Най-големият плаващ нощен клуб вече е в Дубай

Автор

/

Дубай, емирството от бъдещето, обръща лице и към миналото, за да обедини в един от най-големите развлекателни центрове в света с един от най-легендарните кораби в света.

От средата на октомври 2021 г. всеки, който иска да опита нощният живот в Дубай, макар и по време на пандемия, може да си резервира място в клуб “Float Dubai”. Едва ли някой ще се учуди, че това е най-големият плаващ нощен клуб в света - в Дубай всичко се прави със замах и с поглед към звездите.


Не по-малко впечатляващ е фактът, че корабът, на който се намира заведението, е истинска легенда - круизният лайнер “Кралица Елизабет 2”.

Клубът

В програмата на клуба влизат местни и световни диджеи, а резервациите са задължителни за тези, които искат да са сред отбраните гости на заведението. Откриването на клуба продължи три дни с редица световни звезди сред гостите, а минималната консумация по време на откриването е 1100 долара.

В заведението могат да се забавляват до 1000 души едновременно.

Историята на кораба “Кралица Елизабет 2”

Снимка: iStock by Getty Images

“Кралица Елизабет 2” е най-големият пътнически круизен лайнер за времето си. Пуснат е на вода през 1969 г. по маршрута Саутхемптън - Ню Йорк. Корабът се специализира за дълги и околосветски пътешествия и по палубите му са се разхождали не една и две знаменитости.

През 2008 г. приключва кариерата си на круизен кораб и след като е закупен за 100 милиона долара от дубайска компания, “Кралица Елизабет 2” се превръща в плаващ хотел, закотвен в залива Рашид в Дубай. Корабът е изцяло реновиран. В своите 215 стаи посреща гости от 2018 г., а от 2021 г. е и дом на най-големия плаващ нощен клуб.

Полезна информация за плаващия клуб "Float"

Клубът работи в четвъртък, петък и събота и към края на 2021 г. в него се спазват всички свързани с пандемията изисквания на дубайските власти. Ставането от местата и танцуването не са разрешени, носенето на маски е задължително, но поне гостите на клуба могат да излязат на въздух на палубата на “Кралица Елизабет 2”.

Вижте актуални оферти за пътуване до Дубай!

05 ноември 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

романтични места

Забележителности наоколо

Избрани оферти