Начало / Екскурзии / Екскурзии - Абу Даби

Дубай - Златен блясък и пустинно очарование - 6 нощувки - от София

Номер на оферта

/

230345

Дати & цени

12 ноември 2023 - 30 март 2024 г. - Цена от 1115 €

Цената включва

Самолетен билет София – Дубай - София с включени летищни такси с АК „Флай Дубай“;
Един брой салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета;
Един брой чекиран багаж 20 кг.;
Кетеринг на борда на самолета;
Трансфер летище-хотел-летище;
6 нощувки Double Tree by Hilton M Square 5* с включени закуски.
Полудневна обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език;
Включено посещение наThe View At The Palm - 360 градуса панорамна гледка на Палмата;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро
( включваща COVID-19) ;
Представител от България по време на целия престой в Дубай;
Обслужване на български език по време на екскурзиите в Дубай от професионални, лицензирани гидове.;

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Лични разходи;
Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста при настаняване хотела и се таксува на стая на вечер по: 5* хотел - 20 дирхама (около 9,00 лева)

Програма на пътуването

ДУБАЙ – ЗЛАТЕН БЛЯСЪК И ПУСТИННО ОЧАРОВАНИЕ

ЕСЕН 2023 - ПРОЛЕТ 2024

С полети на АК „Fly Dubai“

Включена панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език и посещение на наблюдателна площадка The View At The Palm!
360 градусова спираща дъха панорамна гледка на острова Палм Джумейра от 240 метра височина, разкриваща красотата на Арабския залив отвисоко.

7 дни / 6 нощувки

ДАТИ 2023 - Потвърдени:
12.11 – 18.11.23
19.11 – 25.11.23
11.12 – 17.12.23

ДАТИ 2024:
14.01 - 20.01.24
20.01 - 26.01.24
23.02 - 29.02.24
10.03 - 16.03.24
17.03 - 23.03.24
24.03 - 30.03.24
30.03 - 05.04.24

Хотел Double Tree by Hilton M Square 5* Guest Room - на закуска

ЦЕНА на човек в двойна стая: € 1115/ 2180 лева

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Хотел по програмата:

Стратегически разположен между историческата част и новата и футуристична част на Дубай, Double Tree by Hilton M Square е петзвезден хотел, обзаведен в стил „индустриален шик“, който се намира в Бур Дубай само на 15 минути от международното летище. От хотела има директна връзка с шопинг център Burjuman Mall и метро станция Burjuman Metro Station. Стаите са големи ( 37 кв.м. ), просторни и модерно обзаведени. Безплатен Wi Fi има на територията на целия хотел, а на разположение са 4 заведения, 3 външни басейна и 24-часов фитнес център.

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1
Среща на летище София / Терминал 2/ в 14:30 ч. Полет за Дубай в 16:10 ч. с авиокомпания Флай Дубай. Пристигане на летище „Дубай Интернешънъл Еърпорт” в 22:45 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка.

Ден 2
Закуска.12:00 часа: Полудневна туристическа обиколка на Дубай с екскурзовод на български език и включено посещение на THE VIEW AT THE PALM – 360 градусова панорамна гледка на Палмата от 240 метра височина (включена в цената). Днес ще научите за историята, културата, най-мащабните проекти в света, както и ще видите едни от най-интересните забележителности на Дубай. Обиколката ни ще започне от новата част на Дубай, където ви очаква поредица от архитектурни фантазии, превърнати в реалност - интересен контраст между уважаваните стари традиции и ултрамодерния лукс и много цветя в сърцето на пустинята. Ще се отправим към новия бляскав квартал Дубай Марина /Dubai Marina/, за да спрем за фото-пауза до забележителния спираловиден небостъргач с 90-градусово усукване – КайЕн Тауър. Следващата ни дестинация е остров Палм Джумейра /The Palm Jumeirah/. Ще преминем по стъблото на Палмата и ще спрем за фото-пауза на красивото крайбрежие „The Pointe“ откъдето се открива най-красивата гледка към великолепния и луксозен хотел „Atlantis The Palm”. За да добиете пълна представа за този грандиозен проект за създаването на 5,72 km? изкуствена суша във водата, ще посетим The View At The Palm, намираща се на 52-рия етаж в търговския център “Nakheel Mall“– 360 градусова спираща дъха панорамна гледка на остров Палм Джумейра и красотата на Арабския залив от 240 метра височина.

Обиколката ни ще приключи в Дубай Мол.

От 19:00 часа - По желание и срещу допълнително заплащане билет за наблюдателната площадка за Бурж Халифа „At the top” ( 124-и етаж ). – Цена 65 EUR/127 лева/възрастен (деца до 12 г. – 60 EUR/117 лв.)

Изключително усещане е да се изкачите за 124 секунди до 124-ти етаж на върха на най-високата конструкция, строена някога. Със своите 828 м и 206 етажа, последният от които на 626-тия метър, Кулата на Халифа, както в превод от арабски означава Burj Khalifa, държи рекорда „най“ за постижения в повече от 14 категории. В най-високата си точка кулата се люлее хоризонтално, като прави трептения с дължина 1,5 метра.

Ден 3
Сутринта от 10:00 ч.: Посещение на „Рамката“ и магията на откритите пазари в Дубай с обяд в местен ресторант. Цена – 65 EUR/127 лв. (деца до 12 г. – 60 EUR/117 лв.)

Днес екскурзията ни ще започне с посещение на една от новите емблематични забележителности на Дубай - „Рамката“ / Frame Dubai / - открита официално на 1 януари 2018 г. в красивия парк Zabeel. Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай. Двете 150-метрови стъклени кули са свързани с 93-метров частично прозрачен мост, където посетителите могат да се насладят на забележителна 360-градусова панорама на града. Северът показва забележителностите на стария Дубай - Дейра и Бур Дубай, а на юг ще видите модерните търговски центрове и популярните небостъргачи.

Продължаваме разходката, като преминем от другата страна на Дубай крийк, естественият воден път, който разделя града на две части – Дейра и Бур Дубай. Ще изпитате интересната емоция да плавате за кратко с традиционното водно такси, наречено „абра”. Разходката продължава с пазара на подправките, парфюмите и популярния „Златен пазар”. Тук ви очаква пъстра смесица от ухание на подправки, изобилие от ядки, сладки арабски аромати, а златарските работилници ще ви оставят безмълвни с пищните бижута и изкусната им изработка. В края на разходката ще посетите и магазин, в който ще можете да изберете и закупите различни сувенири, а след това ви очаква изобилен обяд на блок маса в местен ресторант.

Вечерта от 19:00 ч.: Круиз и вечеря на традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/, плавайки по Дубай Марина. Цена - 70 EUR /137 лв. (деца до 12 г. – 65 EUR/127 лв.)

Прекрасна вечерна морска разходка на борда на този традиционен за Индийския океан в миналото плавателен съд. Вечерен бриз, отблясъци на небостъргачите около Дубай Марина, пъстра палитра от хора, вкусна вечеря и незабравимо преживяване.

Полезна информация за екскурзията: Климатизиран транспорт от и до хотела, двучасова разходка с галера, континентална вечеря на блок маса, безалкохолни напитки, кафе и чай. Продължителност на круиза: около 2 часа и 30 мин.

Ден 4
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Сутринта от 09:00 ч.: Целодневна туристическа обиколка на Абу Даби с включено посещение на Президентския дворец „Qasr Al Watan”. Цена – 80 EUR/156 лв. (деца до 12 г. – 75 EUR/147 лв.)

Само преди 80 години Абу Даби не е много повече от рибарско пристанище, кацнало върху един остров в непосредствена близост до континента, известно с ловците си на перли. Днес Абу Даби - столицата на Емирствата, грабва с лежерната омая на белия пясък, тюркоазени води, подреденост и отново блестящи архитектурни постижения.

Още на влизане в града ще останете поразени от великолепието на бялата джамия „Шейх Зайед”. Ще имате възможността да я посетите и да изпитате красивото усещане за широта, простор и бяло спокойствие. След това ще се отправим към Президентския дворец „Qasr Al Watan“. Най-новата и уникална забележителност в Обединените арабски емирства. Дворец, изпълнен със знание, предлагащ на света първият по рода си поглед върху арабското наследство и управляващите принципи, които оформят историята на Обединените арабски емирства и нейната визия за бъдещето. „Qasr Al Watan“ е повече от дворец, това е обогатяващо пътуване в съвременна обстановка, което разкрива и отразява управлението, знанието и майсторството. Дворецът Ви предлага уникална възможност да се полюбувате на величествените коридори, които със сигурност ще ви оставят без дъх от архитектурното разточителство, които показват богатото арабско наследство на региона. Ще научите повече за владетелите и управляващите институции, които оформят тази велика нация. Кратка почивка за обяд или шопинг в Марина Мол Абу Даби. Ще разгледате и импозантния хотел Емирейтс Палас /Emirates Palace/ (фото-стоп отвън), построен в типичен арабски стил с архитектура, напомняща дворец от приказките.

Следобед ще посетим о-в Яс /Yas Island/ - известен с пистата си за Гран При на Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и фирмените магазини на развлекателния парк Ferrari World. Кратко свободно време за разходка в Яс Мол /Yas Mall/.

Забележка: при промяна часа за посещение на джамията, програмата може да се проведе в обратен ред по отношение на разглеждане на забележителностите.

Полезна информация за екскурзията: Екскурзията е целодневна и се провежда с екскурзовод на български език. Продължителността на пътуването от Дубай до Абу Даби е около 90 мин. в посока. По време на посещението на джамията „Шейх Зайед“ има изискване за облеклото за мъжете и жените. Моля обърнете внимание на инструкциите, които ще ви се предоставят преди заминаване.

Ден 5
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.
Сутринта от 08:30 ч: Градините на Дубай /Miracle Garden/ и Madinat Jumeirah. Цена - 45 EUR/ 88 лв. (мин. 15 човека) (деца до 12 г. – 40 EUR/78 лв.).

Ще се насладите на най-големите вертикални и хоризонтални градини в света с около 45 млн. цветя разположени на 72 кв. км площ. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други /престой в градините около 1:30 часа/.

Екскурзията продължава с комплекса Madinat Jumeirah, намиращ се недалеч от Бурж Ал Араб и описван като най-зеленото и екзотично място в Дубай. Покритата част на пазара е истински лабиринт от малки улички, където попадаш все едно във вълшебна приказка. Пищна зелена растителност и вода, която те обгръща от всякъде, и която плавно и лениво се носи покрай десетките ресторантчета, площадки, летни театри и се отправя навътре далеко, далеко в комплекса, където се намират няколко супер скъпи и луксозни хотела, най помпозният от които е самия Бурж Ал Араб.

Вечерта от 19:30 ч.: Посещение на атракционния парк Глобал Вилидж /Global Village/Цена: възрастен 45 EUR/88 лв. (мин. 10 човека) (деца до 12 г. – 40 EUR/78 лв.)

Комплексът е място за забавление, както за деца, така и за възрастни. Представлява множество атракциони, сцени за концерти, ресторанти, луна парк, зелени площи и 30 палати, представляващи 75 държави, където може да си купите оригинални стоки от целия свят-естествени масла от Африка, фурми от Саудитска Арабия, памучни дрехи от Египет, кожени изделия от Афганистан и много други. Времетраене: около 5 часа.

Екскурзията включва: транспорт от/до хотела, вход за селището, водач на български език.

Екскурзията не включва: храна и напитки, такса за атракционите в лунапарка на селището.

Ден 6
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или избор на допълнителна екскурзия.

Следобед от 15:00 ч.: - Джип сафари в пустинята. Цена – 65 EUR/127 лв. (деца до 12 г. – 60 EUR/117 лв.)

Тази екскурзия е перлата в короната на вълнуващите приключения в Дубай. Неописуемо удоволствие ще ви достави това офроуд преживяване, тази дива езда по червените пясъчни дюни. Срамежливо залязващото слънце ще добави мека светлина и романтика, а пустинният пейзаж ще ви приканва да навлезете все по-дълбоко и по-дълбоко в сърцето на пустинята. Ще спрете сред червените дюни, за да опитате вкуса на арабското кафе и гостоприемството към странника. След залеза на слънцето ще пристигнете в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята под открито небе. Тук ще може да нарисуват ръцете ви с къна, да пушите шиша /наргиле/, да яздите или просто да се снимате с камила - всичко това на фона на арабска музика и бели денс.

Полезна информация за екскурзията: Начало на екскурзията: 15:00 часа. Продължителност: около 5 часа. Сафари джиповете ще ви вземат от вашия хотел. Екскурзията не е подходяща за бременни жени. За деца до 6 год. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. За ваше удобство носете лека връхна дреха и шал.

Ден 7
Закуска. Освобождаване на хотела около 08:10 часа. Трансфер до „Дубай Интернешънъл Еърпорт” за полет до София в 10:10ч. Пристигане на летището в София в 15:15ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане. Застраховката може да бъде сключена до 35 дни преди датата на отпътуване.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:
Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Условия за записване:
Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
Депозит в размер на 800 лева на човек.
Доплащане до 40 дни преди заминаването.
Краен срок за записване по програмата – 10 дни преди заминаване.
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
до 45 дни преди датата на отпътуване: без неустойка.
от 44 дни до 39 дни до датата на пътуване: депозита.
при по-малко от 39 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор.
Смяна на име до 10 дни преди пътуване без неустойка.
Анулации без неустойка и връщане на суми:

При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на България и ОАЕ. В такъв случай туроператора се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Име на екскурзията - Цена на възрастен - Цена за дете до 12 год. - Продължителност

“Рамката” и Магията на откритите пазари на Изтока с обяд в местен ресторант.
65 EUR/127 лв - 60 EUR/117 лв - 5 часа

Бурж Кхалифа и Дубай Мол „At the top” ( 124-и етаж )
65 EUR/127 лв - 60 EUR/117 лв - 5 часа

Джип сафари в пустинята с включена вечеря
65 EUR/127 лв - 60 EUR/117 лв - 6 часа

Круиз и вечеря на традиционната арабска лодка Доу /Арабска галера/
70 EUR/137 лв - 65 EUR/127 лв - 5 часа

Глобал Вилидж с включен билет, трансфер и водач.
45 EUR/88 лв - 40 EUR/78 лв - 5 часа

Градините на Дубай с включен билет, трансфер и водач.
45 EUR/88 лв - 40 EUR/78 лв - 3 часа

Абу Даби с включено посещение на джамията „Шейх Зайед“, Президентския дворец „Qasr Al Watan” и о-в Яс /Yas Island/
80 EUR/156 лв - 75 EUR/147 лв - 8 часа

Шоу La Perle Bronze с включена вечеря и трансфер
120 EUR/235 лв. - 5часа

Музей на бъдещето с включен трансфер
50 EUR/98 лв. - 3 часа

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Дубай (ОАЕ) |  Оферти - Абу Даби |  Екскурзии - Дубай (ОАЕ) |  Екскурзии - Абу Даби |  Екзотична почивка 2024 - Дубай (ОАЕ) |  Екзотична почивка 2024 - Абу Даби

Избрани оферти