Начало / Статии / Статии - Дубай (ОАЕ)

Мерките падат, пътувайте до тези 5 дестинации сега

Автор

/

Много държави в Европа и отвъд продължават да смекчават мерките, свързани с COVID-19, а това са повече от добри новини за туристите. 

Снимка: iStock by Getty Images

По-малко разходи за тестове, по-лесна организация на пътуването и повече усещане за свобода - това ви очаква на следващите няколко дестинации в четирите краища на света. 

Малдиви

Снимка: iStock by Getty Images

Какви са правилата сега: Малдивите станаха поредната държава, която премахна PCR тестовете, макар и засега само за напълно ваксинирани чужденци. Новите правила са в сила от 5 март. Все още остава изискването за попълване на здравна декларация от всички чужденци, независимо от ваксинационния им статус. 

Защо там: Малдивите от десетилетия са и си остават зона на лукса и уединението. Ако имате нужда от почивка от всичко и всички, това е мястото за блажена изолация. 

Разгледайте актуални оферти за почивка в Малдивите!

Дубай

Снимка: iStock by Getty Images

Какви са правилата сега: Дубай премахна изискването за представяне на PCR тестове на границата от чужденци, които са ваксинирани. Освен това носенето на маски на открито в страната вече е по желание.

Защо там: До края на март все още имате време да разгледате Експо 2020 с павилиони на страни от цял свят. Освен това от края на февруари официално отвори врати Музеят на бъдещето, който обещава футуристично преживяване с добавена реалност, което да ви накара да се замислите за това накъде отива светът.

Разгледайте актуални оферти за почивка в Дубай!

Кабо Верде

Снимка: iStock by Getty Images

Какви са правилата сега: Кабо Верде е друга екзотична дестинация, която премахна изискването за PCR тест при влизане в страната, към момента само за ваксинирани чужденци. 

Защо там: За разлика от повечето екзотични острови, Кабо Верде все още остава по-слабо известен и с по-малко посетители. Това прави посещението му много по-автентично, а комуникацията с местните хора - много по-лесна.

Разгледайте актуални оферти за почивка в Кабо Верде!

Исландия 

Снимка: iStock by Getty Images

Какви са правилата сега: От края на февруари Исландия премахна всички ограничения за пътуване и мерки, свързани с COVID-19. Това означава никакви тестове или сертификат както на границата, така и при влизане на обществени места. 

Защо там: Това са чудесни новини за онези, които искат да уловят последните възможности да видят Северното сияние тази зима или искат лично да проверят какво е усещането да се потопят в някой от откритите термални басейни на страната, докато зимният студ извън водата щипе. 

Разгледайте актуални оферти за почивка в Исландия!

Турция

Снимка: iStock by Getty Images

Какви са правилата сега: От 5 март преминаването на сухопътните и морски граници на Турция става без изискване за представяне на тест или ваксина. Освен това на територията на страната отпадна носенето на маски на открито, както и на закрито (но само ако има добра вентилация и възможност за спазване на дистанция). Влизането на обществени места ще става без нужда от здравен сертификат. 

Защо там: Всяка година в края на март започва Фестивалът на лалето в Истанбул, когато целият град се изпълва с милиони лалета, цъфнали във всички цветове. Сега е и добър момент да резервирате своята лятна почивка в Турция - на добра цена и с богат избор от хотели. И разбира се, винаги е добър момент да се разходите за шопинг до Одрин.

Разгледайте актуални оферти за почивка в Турция!

>
08 март 2022 г.

Тагове

екзотика

любопитно

полезно

романтични места

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти