Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

Номер на оферта

/

239710

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети за международни полети София – Доха – Ханой – Хо Ши Мин – Доха - София с Kатарски авиолинии с включени летищни такси;
Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките:
>Ханой - Дананг;
>Дананг - Сием Рийп;
>Сием Рийп - Хо Ши Мин;
Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
10 нощувки със закуска в 4* или 5* хотели по програма, както следва:
>2 нощувки със закуски в Ханой в хотел Thang Long Opera Hotel;
>1 нощувка на круизен кораб в залива Халонг - Golden Cruise 4*;
>2 нощувки със закуски в Сием Рийп в хотел Somadevi Angkor Resort & Spa 4*;
>2 нощувка със закуска в Хой Ан в хотел Little Riverside Hoi An. A Luxury Hotel & Spa 5*;
>3 нощувка със закуска в Хо Ши Мин в хотел Paragon Saigon Hotel 4*;
Късно напускане на хотела преди заминаване на 13.10.2023 г. около 15:30 ч.;
Круиз по залива Халонг;
Изхранване: 10 закуски, 5 обяда и 2 вечери;
Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
Входни такси на посещаваните обекти;
Входна такса за шоуто Water Puppet в Ханой;
Вечеря на блок маса по време на традиционното танцово шоу Apsara;
Полудневен тур на Ханой + тур на Стария град;
Посещение на хълма Бана + тур на Хой Ан;
Минерална вода по време на турове и обиколки;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЛЕВ Инс;
Застраховка отговорност на туроператора;
Опитен рускоговорящ водач по време на туровете;
Водач на групата от България - при група от 15 души.
*Включва само хранения, без напитки.

Цената не включва

Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
Виза за Камбоджа, 30 долара.
Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 30 лева;
Бакшиши за шофьора и екскурзоводите, събират се предварително на летище София – 60 долара на човек + цената на визата за Виетнам (50 долара) - всичко 110 долара;
Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
Разходи от личен характер;
По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Молим, консултирайте се с наш представител!
По желание: включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка. Молим, консултирайте се с наш представител!

Програма на пътуването

ЕКСКУРЗИЯ ВЪВ ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА – ОКТОМВРИ 2023
КОЛОРИТ, ИСТОРИЯ И ВЕКОВНА КУЛТУРА

Маршрут: София – Доха – Ханой – Халонг – Дананг – Хой Ан – Златният мост – Дананг - Сием Рийп – Хо Ши Мин – река Меконг – Тунелите Ку Чи – Хо Ши Мин – Доха - София

13 дни / 10 нощувки

Период: 02.10. – 14.10.2023 г.

ЦЕНА
Ранни записвания до 30.06.2023 г.
Възрастен в двойна стая 5700 лева
Възрастен в единична стая 6480 лева

Стандартни записвания след 30.04.2023 г.
Възрастен в двойна стая 5800 лева
Възрастен в единична стая 6580 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Азия е някак особено привлекателна и по този въпрос няма две мнения. Всеки, веднъж докоснал се до нейното очарование, остава в плен на екзотичната ? красота, многовековна история, впечатляваща култура и вкусна храна. Но това са само малка част от причините тези географски ширини да са сред любимите на Александър Тур.
Виетнам всеки път ни очарова със спиращи дъха пейзажи, гостоприемни домакини, прекрасни планини и световноизвестни плажове. Камбоджа пък ни пренася сред мистерията на миналото и впечатляващия култ към религията. Освен това ни дава достъп до една от най-атрактивните естествени кино площадки в света – Ангкор Ват, където е реализирана хитовата продукция „Лара Крофт – Tomb Raider” с небезизвестната актриса Анджелина Джоли.
Накратко, Индокитай ви очаква с цялата си прелест и през следващата есен! Едно пътешествие през вековете, което дълго ще помните.

----------------------------------

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН | 02.10.2023 София – Доха – Ханой
Полет от София за Доха в 13:40 ч. Пристигане в Доха в 18:15 ч. Полет от Доха за Ханой в 19:50 ч. Каца в Ханой в 07:20 ч. (+1)

ВТОРИ ДЕН | 03.10.2023 Ханой
Пристигане в Ханой рано сутринта. Оформяне на визи. Посрещане от представител на местната фирма-партньор и трансфер до центъра на града /около 30-35 мин/. Ранно настаняване в хотел Thang Long Opera Hotel. Свободно време.
След обяд обиколка на най-интересните забележителности в Ханой. Първа спирка е Мавзолеят на Хо Ши Мин (без посещение). Следват къщата на кокили на президента Хо Ши Мин, където е живял от 1958 до 1969 г, и пагодата на една колона One Pillar Pagodaм, където се провеждат най-тържествените церемонии в града. Продължаване към Храма на литературата, посветен на Конфуций, и Етноложкия музей, представящ изключително пълно местните традиционни занаяти и дрехи, както и различните етнически групи. Следващата спирка е при живописното Западно езеро и храма Tran Quoc – най-старата пагода в Ханой, построена през 6 век. Пагодата е пълна с невероятна будистка символика, за която посетителите могат да научат повече.
Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН | 04.10.2023 Ханой – Заливът Халонг /закуска, обяд, вечеря/
Закуска. Трансфер до залива Халонг с над 3000 живописни острова /около 3 ч/. Това е едно от природните чудеса на Виетнам, признато за обект на световното наследство от ЮНЕСКО през 1994 г. Пътят преминава покрай делтата на Червената река с прекрасни зелени оризови полета и красиви малки селца.
Пристигане в Халонг и настаняване на борда на круизния кораб GOLDEN CRUISE 4*, за да открием великолепието на залива познат като „Спускащ се дракон“, заобиколен от внушителни варовикови скали и загадъчни карстови пещери. Следобед посещение на някоя от пещерите, възможност за плуване или каране на каяк, преминаване покрай плаващите къщи и приближаване до островчетата. Вечеря с типични виетнамски ястия. Почивка на борда и наблюдение на нощния залив. Нощувка на борда.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН | 05.10.2023 Халонг – Ханой /закуска, обяд/
Наблюдение на залива на зазоряване. След закуска обиколката на прекрасния район с многобройни островчета с причудливи форми (рибешка глава, костенурка и др.) продължава. Обяд на борда и освобождаване на каютите. Трансфер до Ханой.
Късно следобед обиколка на Стария квартал в Ханой, известен още като 36-те улици. Оживен район от тесни улички, дом на безброй малки магазинчета. Всяка от улиците носи името на стоките, които традиционно се продават там. Спирка в храма Ngoc Son, разположен на езерото Hoan Kiem. В края на деня ще се насладим на завладяващото шоу Water Puppetry, традиционно сценично изкуство за Северен Виетнам.
Връщане в хотела. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН | 06.10.2023 Ханой – Дананг – Хой Ан /закуска/
Закуска. Трансфер до летище за полет до Дананг в 11:35 ч. След пристигане в Дананг в 12:55 ч. трансфер до Хой Ан и настаняване за 2 нощувки в хотел Little Riverside Hoi An. A Luxury Hotel & Spa 5*. Свободно време. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН | 07.10.2023 Златният мост – Тур на Хой Ан /закуска, вечеря/
След закуска трансфер до хълма Бана. Изкачване с модерен кабинков лифт, разкриващ чудно красива гледка към планината, част от националния парк Nui Chua. Посещение на няколко стари френски вили, висящия мост и върха на височина 1487 м. Разходка по Златния мост. Обяд в ресторант. Следобед връщане в Хой Ан и сити тур, който включва Стария град, покрития с керемиди японски мост, Музея на Хой Ан, пагодите и пазара край река Ту Бон. Връщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН | 08.10.2023 Хой Ан – Дананг – Сием Рийп, Камбоджа /закуска/
След закуска трансфер до Дананг за полет до Сием Рийп, Камбоджа. Излита в 17:20 ч. и каца в Сием Рийп в 19:20 ч. Tрансфер до хотел Somadevi Angkor Resort & Spa 4* и настаняване за 2 нощувки.

ОСМИ ДЕН | 09.10.2023 Тур на Сием Рийп /закуска, обяд, вечеря/
След закуска отпътуване за легендарния Ангкор Ват, последната столица на Кхмерската империя. Този величествен храмов комплекс е едно от чудесата на света и най-голямата религиозна сграда. Невероятният комплекс е построен като хиндуистки храм на бог Вишну за Кхмерската империя. Постепенно обаче се трансформира в будистки храма, някъде към 12 век.
Изкачване до дома на Бога, разположен на третото ниво на храма, най-високата точка на Ангкор. Можете да се разходите из дългите галерии на първото ниво, да попеете мантри в галерията Echo и да си пожелаете нещо при запалването на свещения амулет от служителя на храма в галерията Хиляда Буди.
Изкачване на каменната планина-храм на Бапуон, разходка по Кралския площад, терасите на слоновете и прокажения крал. Още посещение на територията на бившия кралски дворец и Храма Пимеанакас, а също запознаване с легендарния храм Байон, известен със своите каменни кули-усмивки.
Обяд в местен ресторант, близо до храмовете.
Следва древният будистки манастир Ta Prohm, обгърнат от корените на дърветата. Това е мястото, на което е заснет кино хитът „Лара Крофт – Tomb Raider”. Силно разрушен, някога този храм е бил богато украсен. Тук е звучала музика, а в залите са се провеждали приеми и танци. Въпреки това, по време на превземането на Ангкор от сиамците през 15 век, Ta Prohm, както всички други храмове, е погълнат от гигантски фикуси и копринени дървета. Ето как в симбиозата с камък и природа храмът се явява пред очите на французите, които впоследствие решават да не извършват мащабна реконструкция и да запазят гигантските дървета.
Вечерта местна вечеря на шведска маса с камбоджанско културно представление, включително шоу Apsara в ресторант Tonle Sap. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН | 10.10.2023 Сием Рийп – Хо Ши Мин /закуска/
След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летище за полет до Хо Ши Мин в 09:55. Пристигане в Хо Ши Мин в 11:10 ч. трансфер до местен ресторант за обяд. Настаняване в хотел Paragon Saigon Hotel 4* за 3 нощувки.
Следобед сити тур на Хо Ши Мин, който започва с Двореца на Обединението. Внушителна сграда, свързана с ожесточената война във Виетнам, приключила през 1975 г. Сградата днес е превърната в музей със зала за официални приеми. Наблизо е още една от основните забележителности на града – виетнамската базилика Нотр Дам, създадена от френски колонисти в периода 1877 – 1883 г.

ДЕСЕТИ ДЕН | 11.10.2023 Делтата на Меконг – Хо Ши Мин /закуска, вечеря/
След закуска отпътуване към град Май То (на 2 часа от Хо Ши Мин) - сърцето на Делтата на Меконг, известен със своите оризови тераси и овощни градини. Спирка при пагодата Вин Транг - най-старата пагода в Южен Виетнам, шедьовър на т.нар. Меконг архитектура - комбинация от виетнамска, кхмерска и западноевропейска архитектура. Придвижване по Меконг с круизно корабче покрай къщи на платформи във водата, овощни плантации и рибарски селища. Продължаване до островчето Костенурка, обяд в овощна градина. Разходката с кораба продължава към градчето An Khanh под сянката на кокосовите дървета по протежението на естествените канали. След това ще се насладим на вкусни плодове и чай с мед под звуците на южновиетнамска фолклорна музика, изпълнена от местни жители.
Връщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН | 12.10.2023 Тунелите Ку Чи – Хо Ши Мин /закуска/
След закуска трансфер до никога неразкритите от американските военни тунели Ку Чи, на около 60 км от Хо Ши Мин. Те представляват впечатляваща подземна мрежа, построена от виетнамските партизани за защита на региона от американските атаки по време на войната във Виетнам. Тунелите с дължина над 200 км. свързват бившите командни пунктове, болници, подслони и оръжейни заводи. Изкопани са на ръка, с най-примитивни средства - лопати и селски кошници за изнасяне на пръстта. По време на разходката из района ще научите за ежедневието на Виетконг - виетнамската Съпротива, ще видите умело прикритите входове и сложните капани.
Връщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН | 13.10.2023 Хо Ши Мин – Доха /закуска/
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите до 15:30 ч. и трансфер до летище за полет от Хо Ши Мин до Доха. Излита в 19:55 ч. и каца в Доха в 23:25 ч.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН | 14.10.2023 Доха - София
Полет от Доха за София в 07:45 ч. Каца в София в 12:40 ч.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Есен 2023 - Виетнам |  Есен 2023 - Ханой

Избрани оферти