Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ереван

Екскурзия до Армения - обиколна програма

Номер на оферта

/

239222

Дати & цени

03 септември 2024 г. - Цена от 1248 лв.
17 септември 2024 г. - Цена от 1248 лв.

Цената включва

+ Самолетен билет София-Ереван-София на АК Wizz Air
+ Летищни такси
+ Ръчен багаж 40х30х20см
+ Трансфери летище-хотел-летище
+ 4 нощувки със закуски Ani Central Inn hotel 4* или подобен в Ереван
+ Обзорна екскурзия на Ереван
+ Посещение на фабрика за бренди с дегустация
+ Екскурзия - Гарни - Гегард - Плодов пазар
+ Екскурзия - Echmiadzin - Zvartnots
+ Мастер клас по правене на ”лаваш” - арменски хляб с обяд
+ Екскурзия - Севан - Севанаванк - Норатус - Дилиджан
+ Посещение на мандра с дегустация на сирене
+ Бутилка вода на човек на ден /по време на екскурзиите/
+ Лицензиран екскурзовод на руски или английски език
+ Съпровождащ от агенцията на български език при група от минимум 15 човвека
+ Застраховка Помощ при пътуване с покритие 5 000 евро за лица до 64,99 г.

Цената не включва

- Бакшиши - плащат се на място - 20 USD
- Пакет вечери в традиционни ресторанти - 2 в Ararat Tavern, 1 в Gata Pandok, 1 в Tavern Yerevan - 190 лв.
- Wizz Priority: един багаж на колелца на борда (макс. размер 55 x 40 x 23 cm, 10 kg), чекиране и качване на борда с предимство - 70 лв.
- Чекиран багаж до 10 кг - 90 лв.
- Чекиран багаж да 20 кг. - 135 лв.
- Застраховка Помощ при пътуване с покритие 5 000 евро за лица над 65 г. - 15 лв.
- Входни такси на обекти, които не са споменати в програмата
- Алкохолни напитки
- Лични разходи

Програма на пътуването

Маршрут: София-Ереван-София

5 дни / 4 нощувки

Цената е пакетна на човек в двойна стая.

Столицата на АрменияЕреван, град на насладата, един от най-колоритните и очарователни в Европа. Заради невероятните къщи от розов туф го наричат ??розовия град и по залез слънце изглежда особено красив.

Ереван изненадващо хармонично съчетава нови многоетажни сгради и малки стари къщи – архитектурни паметници на арменската архитектура. От моста Хахтанак, който е построен над река Раздан, се открива красива панорама на града. Тук са запазени руините на урартската крепост Еребуни и град Тейшебаини.

Манастирите и храмовете на столицата започват своята хроника от 15 век, а най-величественият от тях е Ереванската катедрала. Жителите на столицата с право се гордеят с факта, че в Ереван се намира Институтът за древни ръкописи Матенадаран. Това е едно от най-големите складови съоръжения от този вид в света. В института е открит музей, който се посещава от около 50 хиляди души годишно.

Пазарът в Ереван е друго светло и много атмосферно място. Килимите, които са националната гордост на арменците, заслужават специално внимание. В Ереван има много отлични джаз клубове и модерни кафенета, живописни паркове, водопади и езера.

==============================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==============================================================================


ПЪРВИ ДЕН: София-Ереван
Заминаване от летище София с редовен полет на авиокомпания Wizz Air до Ереван.

Примерно разписание, подлежи на препотвърждение до една седмица преди излитане:

Полет номер Излита от: Час Каца в: Час
W6 4423 София 12:35 Ереван 16:25
W6 4427 Ереван 22:45 София 00:40

Пристигане на международното летище Zvartnots. Минаване на паспортен и митнически контрол.

Посрещане от представител на местния туроператор.

Свободно време.

Нощувка в Ереван.

По избор: Вечеря в ресторант „Gata Tavern” или подобен– пакет вечери

ВТОРИ ДЕН: Ереван-Гарни-Гегард-Ереван
Закуска в хотела.

Ще започнем обиколката със столицата на Армения: Ереван. От векове този град е известен като “розовия град” заради цвета на камъка, с който е построен. Ще посетим Площада на републиката, авеню Мащоц, Дома на операта и балета на Арам Хачатрян, парка „Каскад”. Ще посетим Матенадаран: музея на ръкописите, който е и най-голямото хранилище на древни арменски ръкописи в света. Матенадаран е единственият в света такъв музей. Съдържа не само арменски, но и персийски и арабски ръкописи.

Отпътуваме към Гарни – езически храм, построен през 1 век сл. Хр. Това е единственият храм, който е запазен от езическите времена в Армения. Той бил посветен на бог Михр, който е бог на чистотата. През 1679 г. е разрушен от земетресение. През 1975 г. храмът е реставриран.

След това ще посетим местна къща, където ще имате възможност да видите и участвате в приготвянето на арменския национален хляб: лаваш. Той е много тънък, обикновено се продава в много големи форми. Приготвя се в специална пещ: „тонир“. През 2015 г. е вписан в списъка на ЮНЕСКО за нематериално наследство. Тук ще се насладим на „арменската бърза храна“ с лаваш и сирене.

След обяда продължаваме нашето пътуване до манастира Гегард. Името му идва от легендарното копие, използвано за пробождане на тялото на Христос. Тук се пази от векове. Въпреки че точните основи на манастира не са известни, сегашният комплекс е построен в средата на 13 век.

Връщане в Ереван.

Посещение на пазара за плодове.
Нощувка в хотела.

По избор: Вечеря в традиционен арменски ресторант с фолклорна програма – Tavern Yerevan – пакет вечери

ТРЕТИ ДЕН: Ереван-Норатус-Севан-Дилижан-Ереван
Закуска.

Отпътуваме към Норатус. Село Норатус се намира на брега на река Гаварагет в област Гегаркуник. Това село е много известно със своето гробище, което е най-голямото гробище с кръстосани камъни в света. Цялото гробище е покрито с кръстосани камъни, повечето от които са от 13-17 век. Тук могат да се открият и по-малки правоъгълни гробници с поставени върху тях напречни камъни.

Следва посещение на ферма за сирене “Микаелян”, където можете да опитате местни сирена.

Продължаваме към езерото Севан, което е едно от най-големите езера в света. Отличава се със своята сладка и удивително синя вода. Тук можем да се насладим на спиращата дъха природа на красивото езеро.

След това ще посетим манастира Севанаванк, който се намира на полуостров Севан. Всъщност има 2 манастира; единият от тях е разрушен, но другият стои непокътнат. Построени са през Средновековието, около 10 век.

Продължаваме обиколката си с посещение на Дилижан. Разхождайки се по улица Шарамбеян, която е една от най-старите улици в града, можем да си купим сувенири и да видим живота на малкия град. По време на разходката ще подишате чистия планински въздух.

Връщане в Ереван.

Нощувка в хотела.

По избор: Вечеря в ресторант „Noyan Tavern” или подобен – пакет вечери

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Ереван-Хор Вирап-Арени-Нораванк-Ереван
Закуска.

Днес ни очаква екскурзия до манастира Хор Вирап (4-18 в.). Този манастир е много известен поради своята история. Григорий Просветител, който въвежда християнството в Армения, е бил затворен там около 13 години, тъй като по това време на мястото на манастира е имало затвор. Тук можем да се насладим на невероятната гледка към свещената планина Арарат – безсмъртен символ на Армения. Буквално Хор Вирап означава дълбок пролом.

Следва посещение на село Арени, което се смята за важен център на винопроизводството и има история от повече от 6000 години. Това е мястото, където археолозите откриха най-стария екземпляр от кожена обувка. Заповядайте да опитате отличното му вино.

Продължаваме нашата обиколка до Нораванк – манастир от XII век, разположен сред невероятни отвесни скали на пейка от извито дефиле. Това е единственият манастир, в който можем да намерим уникална скулптура на Отец Бог.
Връщане в Ереван.
Нощувка в хотела.

По избор: Вечеря в ресторант „Tavern Gata” или подобен – пакет вечери

ПЕТИ ДЕН: Ереван-Звартноц-Ецмиадзин-Ереван-София
Закуска.

Свободно време.

Освобождаване на стаите в 12 часа.

Свободно време на пазара за сувенири Вернисаж.

Посещение на най-известната арменска фабрика за коняк. Арменският коняк е много известен в света и както е известно, е бил любимата напитка на Уинстън Чърчил.

Ще продължим екскурзията до катедралата Ечмиадзин – една от най-старите постоянни църкви в християнския свят. Счита се за майката църква на цяла Армения и служи като крайъгълен камък на арменската култура. Построена е през 303 г. върху езически храм, символизиращ преминаването от езичество към християнство. Според повечето учени това е първата катедрала, построена в древна Армения, и често се счита за най-старата катедрала в света.

След това ще посетите останките на катедралата Звартноц, изброени в списъка на ЮНЕСКО – идеалният пример за арменската архитектура от 7 век. Грандиозни руини на някога великолепен център на арменската църква с изглед към планината Арарат.

Трансфер до летище Zvartnots. Полет до България.

Кацане на летище София.

Край на програмата.

==============================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

==============================================================================

Тагове

Оферти - Армения |  Оферти - Ереван |  Екскурзии - Армения |  Екскурзии - Ереван |  Ранни записвания 2024 - Армения |  Ранни записвания 2024 - Ереван

Избрани оферти