Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сибиу

Екскурзия до най-голямата солна мина в Румъния

Номер на оферта

/

238301

Дати & цени

11 ноември 2022 - 13 ноември 2022 г. - Цена от 265 лв.

Цената включва

- Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
- 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Алба Юлия
- Пътни и гранични такси
- Целодневна екскурзия до Турда и солната мина
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

- Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро – по 2 лв. на ден
- Входна такса за солна мина „Турда“ – 60 румънски леи
- Попълване от агенцията на PLF, HES и всякакви формуляри, изисквани при влизане в съответната държава: 10 лв. на документ
- Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
- NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Подарете си едно красиво преживяване, посещавайки непозната част от област Трансилвания.

Солна мина Турда ще ви потопи в приказно вълшебство, а град Алба Юлия ще ви очарова напълно.

ДАТИ:
11.11.2022

ЦЕНА
- Възрастен в двойна и тройна стая: 265 лв.
- Доплащане за единична стая: 120 лв.
- Дете от 6 до 12 г., настанено с двама възрастни: 199лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 София - Алба Юлия
Отпътуване от София в 06.00 часа. Преминаване през Дунав мост при Видин – Калафат. Пристигане в Турну Северин. Разглеждане на града и неговите забележителности. Селището на мястото на днешния град е съществувало през времето на римския император Домициан и се счита за най-старото римско селище на територията на днешна Румъния. Градът е основан от унгарския крал Ласло I и се намира срещу Кладово на Дунав. Насред града се издига кула, а до нея – стари казарми и затвор. Кулата е част от крепост, строена през XIII век. Тази кула дава средновековното име на града – Турну Северин. От римската Дробета са открити основи на сгради, терми и др. Продължаваме към Алба Юлия, град, определен като „изгряващата звезда на туризма“ в Румъния. Пристигане и настаняване в хотел 3* в района. Нощувка.

Ден 2 Алба Юлия - Турда
Закуска. Целодневно посещение на „Салина Турда“ и едноименния град. Посещението на т.н. Солен Дворец оставя незабравими спомени, защото ви пренася в един фантастичен свят. Добив на сол в района е имало още по времето на римляните та чак до 1932 година. В днешно време е превърната в туристически обект и се посещава от повече от 2 млн. туристи годишно. Обновена е с европейски средства през 2010 година. Посетителите се спускат на 120 м под земята, за да разгледат впечатляващите зали, изпълнени с всякакви увеселителни атракции, дори Виенско колело. В най-дълбоката част на мината има езеро, където може да си наемете лодка за 20 мин. разходка. Преживяването е наистина неповторимо! Кратка разходка в град Турда и отпътуване към хотела. Нощувка.

Ден 3 Алба Юлия - София
Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време в Алба Юлия. Разглеждане на Цитаделата, катедралата „Св. Архангел Михаил“, красивите улички на стария град. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

===========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резеравции:
- Депозит: 30% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

- Необходими документи: Лична карта или международен паспорт
- За деца до 18 г.: международен паспорт, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, Копие от акта за раждане, Копие от страницата със снимката в паспорта
- Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
- Екскурзията ще се проведе при минимум 30 записани туристи
- Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

============================================================

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Сибиу |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Сибиу |  Уикенд почивка - Румъния |  Уикенд почивка - Сибиу

Избрани оферти