Начало / Статии / Статии - Румъния

Най-зловещите места в Европа, където да прекарате Хелоуин

Автор

/

Европа е континент на цветни приказни селца, на райски плажове и невероятно историческо наследство. Всяка европейска страна е пълна със стотици причини да стегнете багажа и да потеглите на път още сега.

Ако обаче сте от тези, които обичат предизвикателствата и необичайните преживявания, използвайте Хелоуин като повод да си направите екскурзия до някое страховито, призрачно или изоставено място - от тях Европа също си има по много.

Снимка: iStock by Getty Images

Ето някои от най-добрите места на Стария континент, където да празнувате Хелоуин или просто да си потреперите от страх.

Амстердам

Снимка: iStock by Getty Images

Може би не очаквате да видите Амстердам начело на този списък, но в столицата на Нидерландия толкова харесват Хелоуин, че всяка година си организират тридневен фестивал “Амстердам Хелоуин” с десетки събития с костюми, маски и тематични коктейли.

Лондон

Няма как градът на Джак Изкормвача да не заема челно място в класацията на страховити места в Европа. Зловещата история на серийния убиец дотолкова запленява умовете на хората от години, че в столицата на Великобритания можете да се запишете не на един, а на няколко тематични тура, които ще ви отведат по тъмни улички и ще ви разкрият подробности за Джак.

Бомарцо

Снимка: iStock by Getty Images

Запазете си билет за Италия и на Хелоуин отидете в Парка на чудовищата в Бомарцо. Няма единно мнение защо в този ренесансов парк има толкова много статуи на чудовища, но те са доста впечатляващи, а в лошо време - и зловещи. Ако смеете, влезте в нечия уста.

Бран

Снимка: iStock by Getty Images

Няма как да подминем и замъка, в който според романа на Брам Стокър е живял и пирувал Граф Дракула. Северната ни съседка е едно от най-близките зловещи места, които да посетите за Вси Светии. Истинската история на замъка Бран има много малко общо с героя на Брам Стокър, но все пак отбелязвате празника на призраците и привиденията - малко въображение няма да ви е излишно.

Брюж

Снимка: iStock by Getty Images

Кой би помислил, че приказно красивият, спретнат и украсен с цветя белгийски град Брюж може да е дом на страховити създания? Според легендите Езерото на любовта в града е обитавано от водни призраци, които излизат само нощем. Можете да се включите и в тематичен страховит нощен тур на града, по време на който ще научите всички зловещи тайни на Брюж.

Париж

Снимка: iStock by Getty Images

Парижките катакомби са едни от най-известните и посещавани в Европа. Мрежа от подземни тунели ще ви отведе под улиците на френската столица за разходка из някогашно гробище. Вместо надгробни паметници и кръстове тук има само хиляди човешки кости - в стените са вградени черепи и кости, които дори имат естестическа стойност за тези, които могат да ги оценят.

Вижте актуални оферти за пътуване до Румъния!

19 октомври 2021 г.

Тагове

любопитно

мистерии

семеен туризъм

забавления за деца

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти