Начало / Статии / Статии - Румъния

Най-зловещите места в Европа, където да прекарате Хелоуин

Автор

/

Европа е континент на цветни приказни селца, на райски плажове и невероятно историческо наследство. Всяка европейска страна е пълна със стотици причини да стегнете багажа и да потеглите на път още сега.

Ако обаче сте от тези, които обичат предизвикателствата и необичайните преживявания, използвайте Хелоуин като повод да си направите екскурзия до някое страховито, призрачно или изоставено място - от тях Европа също си има по много.

Снимка: iStock by Getty Images

Ето някои от най-добрите места на Стария континент, където да празнувате Хелоуин или просто да си потреперите от страх.

Амстердам

Снимка: iStock by Getty Images

Може би не очаквате да видите Амстердам начело на този списък, но в столицата на Нидерландия толкова харесват Хелоуин, че всяка година си организират тридневен фестивал “Амстердам Хелоуин” с десетки събития с костюми, маски и тематични коктейли.

Лондон

Снимка: iStock by Getty Images

Няма как градът на Джак Изкормвача да не заема челно място в класацията на страховити места в Европа. Зловещата история на серийния убиец дотолкова запленява умовете на хората от години, че в столицата на Великобритания можете да се запишете не на един, а на няколко тематични тура, които ще ви отведат по тъмни улички и ще ви разкрият подробности за Джак.

Бомарцо

Запазете си билет за Италия и на Хелоуин отидете в Парка на чудовищата в Бомарцо. Няма единно мнение защо в този ренесансов парк има толкова много статуи на чудовища, но те са доста впечатляващи, а в лошо време - и зловещи. Ако смеете, влезте в нечия уста.

Бран

Няма как да подминем и замъка, в който според романа на Брам Стокър е живял и пирувал Граф Дракула. Северната ни съседка е едно от най-близките зловещи места, които да посетите за Вси Светии. Истинската история на замъка Бран има много малко общо с героя на Брам Стокър, но все пак отбелязвате празника на призраците и привиденията - малко въображение няма да ви е излишно.

Брюж

Снимка: iStock by Getty Images

Кой би помислил, че приказно красивият, спретнат и украсен с цветя белгийски град Брюж може да е дом на страховити създания? Според легендите Езерото на любовта в града е обитавано от водни призраци, които излизат само нощем. Можете да се включите и в тематичен страховит нощен тур на града, по време на който ще научите всички зловещи тайни на Брюж.

Париж

Снимка: iStock by Getty Images

Парижките катакомби са едни от най-известните и посещавани в Европа. Мрежа от подземни тунели ще ви отведе под улиците на френската столица за разходка из някогашно гробище. Вместо надгробни паметници и кръстове тук има само хиляди човешки кости - в стените са вградени черепи и кости, които дори имат естестическа стойност за тези, които могат да ги оценят.

Вижте актуални оферти за пътуване до Румъния!

>
17 октомври 2023 г.

Тагове

любопитно

мистерии

семеен туризъм

забавления за деца

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти