Начало / Статии / Статии - Румъния

Почивните дни около 6 септември: къде да ги прекарате?

Автор

/

Тази година около 6 септември се събират три почивни дни.

Можете да ги използвате за кратко бягство в чужбина или да добавите няколко дни от годишния си отпуск към тях, за да се получи една хубава почивка, с която да закриете официално лятото.

Ето и някои от най-добрите дестинации, към които можете да се отправите в началото на септември - наблизо и надалеч.

Черна гора

Снимка: iStock by Getty Images

Черна гора е чудесна посока за тези, на които морето никога не им стига. Адриатическото крайбрежие на Черна гора е като начертано с линия и молив - ъгловато, ръбесто и щедро на красиви гледки. Бонус е свободното преминаване на границата, без изисквания за тест или ваксинационен паспорт.

Вижте най-добрите оферти за пътуване в Черна гора!

Египет

Една седмица на божествените египетски плажове е добро начало на септември, гласи древна египетска поговорка. 4- и 5-звездните комплекси в страната предлагат невероятни условия на наистина добри цени, а пирамидите, фараоните и пустинята са ви на една ръка разстояние.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Египет!

Дубай

Казват, че в Дубай мечтите се сбъдват - просто защото в арабското емирство няма невъзможни неща! Ако вашата мечта е да се докоснете до блясъка на Дубай, 6 септември е точният момент да я сбъднете. На много места все още цените са ниски (повишаването им започва с напредването на септември), а някои предложения включват и бонус екскурзии в пакетната цена.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Дубай!

Сицилия

Италия винаги е добра идея, а Сицилия - още повече. Островът на хубавото вино, вулканите и десертите с шамфъстък очаква почитателите на слънцето с красивите си пясъчни плажове и разглеждани от бриза тратории. Около 6 септември се предлагат всякакви пакетни почивки - от луксозни 5-звездни спа комплекси до крайбрежни хотелчета с гледка към морето.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Сицилия!

Рас ал Хайма

Снимка: iStock by Getty Images

Рас ал Хайма е най-малкото от Обединените арабски емирства - един вид малък брат на Дубай и Аби Даби, който обаче по нищо не им отстъпва откъм лукс и красота

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Рас ал Хайма!

Тунис

Хубавото на почивките в Тунис е, че всички са с директни полети (от София или Варна) и няма нужда да губите ценно време в пътуване. Около 6 септември можете да избирате между отличните хотелски комплекси в големите крайбрежни градове като Сус и Хамамет или да тръгнете на пътешествие с няколко спирки в Тунис, включително и на райския остров Джерба.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Тунис!

Румъния

Румъния цяло лято беше единствената страна, до която се пътува без PCR тест и други изисквания и в двете посоки. Ако все още не сте се възползвали от тази перфектна за туристите двустранна договорка, сега е моментът. Повечето организирани екскурзия са до традиционни дестинации като Букурещ, Синая, Брашов и замъка Бран, вдъхновил Брам Стокър да създаде образа на Граф Дракула. От друга страна, Румъния е толкова близо, че спокойно можете да се натоварите в колата и да разглеждате със собствено темпо (вижте тук десетки идеи за красиви места в Румъния)

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Румъния!

Албания

Албания е друга балканска дестинация, през чиято граница се минава без изисквания за тест и ваксина, а цените на морските почивки са повече от достъпни. Страната има плажове на две морета - Адриатическо и Йонийско, и неслучайно я наричат “последната туристическа тайна на Европа”. 7-дневна почивка със самолет спокойно може да ви излезе под 800 лева, дори и по време на септемврийските празници.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Албания!

>
24 август 2021 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

романтични места

семеен туризъм

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти