Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бейрут

Нова година в ЛИВАН - перлата на Близкия Изток - потвърдена!

Номер на оферта

/

23928

Дати & цени

29 декември 2021 г. - Цена от 2149 лв.

Цената включва

самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с летищни такси
1 брой чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 8 кг
5 нощувки със закуски в Бейрут в хотел Warwick Palm Beach 4**** или подобен
всички трансфери от/до летището
еднедневна екскурзия Бейрут /обиколка/ – Кедровата гора Барук в района Шуф - Бейтадин - Дейр ел Камар
еднодневна екскурзия до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
полудневна екскурзия до Саида
еднодневна екскурзия до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар – Захле – винарната Ксара с дегустация на вина
местен екскурзовод на английски с превод от водача на групата
водач-представител от агенцията.
Медицинска застраховка „Помощ при пътуването“ с покритие 10 000 EUR.

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс на купуване 1 USD = 1.70 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Цената не включва

бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 25 EUR /заплащат се с основния пакет/.

Програма на пътуването

Потвърдена програма с включени всички екскурзии и посещения!

По маршрут: СофияИстанбул – Бейрут – Кедровата гора Барук /Шуф/ - Бейтeдин – Дейр ел Камар - Джейта Гротто – Джуние – Хариса – Библос - Саида – долината Бекаа - Баалбек - Анджар – Захле – винарна Ксара - Бейрут – ИстанбулСофия

6 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски

ДАТА: от 29 декември до 03 януари 2022 г.

ПАКЕТНА ЦЕНА на човек: 2149 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияИстанбул - Бейрут
Полет на авиокомпания Turkish Airlines в 10.10 ч. за Истанбул. Кацане в 12.35 ч. Следващ полет в 17.10 ч. за Бейрут. Кацане на летище Рафик Харири в 18.00 ч. Посрещане на летището от представител на местната агенция. Трансфер и настанявяне в хотел. Нощувка.

2 ден екскурзия /включена в пакетната цена/ - Бейрут /обиколка/ – Кедровата гора Барук в района Шуф - Бейтедин - Дейр ел Камар - Бейрут
Закуска. Пълен туристически ден /всички посещения включени в пакетната цена/. Начало на туристическата обиколка на Бейрут /включена в пакетната цена/ - магнетичната столица на Ливан. Град с 5000 годишна история, град преминал през периоди на възход и падение, град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, но и възкръснал от пепелищата, модерен, динамичен, опияняващ и очароващ. Всичко това е Бейрут! Със характерния си ориенталски чар, примамващи кафета, модерна архитектура, исторически паметници и гастрономически изкушения, така характерни за Ориента и гостоприемството на неговите жители, рядко срещано на други места по света, Бейрут е място, което трябва да се посети на всяка цена. Денят започва с посещение на централната част на Бейрут и разходка из пешеходната зона или Солидер – една от най – живописните и изпълнени с живот места в града. Следва отиване до сунитската джамия Мохамед ал Амин, наричана още „Синята джамия“, разположена в центъра на Бейрут, както и до маронитската Катедрална църква Св. Георги, чието строителство с неокласическата фасада, вътрешна декорация са вдъхновени от римската базилика Санта Мария Маджоре. Обиколката продължава с посещението на Националния музей, построен 1937 година, излагащ антики и съкровища от различни епохи, намерени на територията на Ливан. Отпътуване на юг от Бейрут по крайбрежния път, наслаждавайки се на Средиземноморското лазурно крайбрежие и на дивната природа в посока Кедровата гора Барук в района Шуф /района на друзите/, където се предвижда кратка спирка за разходка в самата гора. Пристигане в Бейтeдин и посещение на Двореца - един от най – красивите и ярки модели за пример на източна архитектура, независимо, че е построен в началото на XIX в., от Емир Бехир. Красивите арки, галерии и изтънчена декорация от знаменити художници се радват на посетители от цял свят и днес той е музей на византийска мозайка, бижута и оръжия. Следва преминаване през Дейр ел Камар – живописно селце, кацнало на стръмните склонове на планината и отличаващо се със снежно белите си къщи. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.

3 ден Бейрут – екскурзия /включена в пакетната цена/до Джейта Гротто – Джуние – лифт до храма Хариса – Библос
Закуска. Отпътуване за Джейта Гротто – приятел или съперник? Намирате се пред един от най – ярките национални ливански символи! От незапомнени времена, сред тишината и спокойствието на вечността се намира система от отделни, но взаймосвързани карстови варовикови пещери с дължина около 9 километра, които се съревновават за част от новите седем чудеса на света. Разглеждане на горната пещера и при добри условия разходка с малка лодка в долната пещера. Продължаване за Джуние, откъдето с лифт групата ще се изкачи до храма на Св. Хариса и статуята на Дева Мария, която се издига високо над града и от която се разкрива незабравима панорама към залива на Бейрут и този на Джуние. Статуята на Девата е обект на посещение както от християни, така и от мюсюлмани. Районът около статуята е заобиколен от храмове и църкви на различни християнски деноминации. Отпътуване в посока Библос или Джубейл, живописно разположен на брега на Средиземно море. Съществува от VIII хилядолетие пр.н.е. и е един от главните градове на древна Финикия. Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - Библос. По време на владичеството на египетските фараони през III и II хилядолетие пр.н.е. е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни, където най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Посещение на Замъка на кръстоносците. Възможност за обяд в местен ресторант. Следва влизане в Сука на Библос с възможност за закупуване на сувенири. Връщане в хотела в Бейрут. Подготовка за Новогодишната нощ. Нощувка.
ЧЕСТИТА НОВА 2022 ГОДИНА!

4 ден Бейрут – екскурзия /включена в пакетната цена/до Сайда
Закуска. Свободно време за почивка до обяд. На обяд отпътуване за Саида /включена в пакетната цена/ или по-известен като древния Сидон или града, наричан в древността - “Кралицата на моретата”. Днес Саида е третия по-големина град в Ливан, важно пристанище и градски център в южната част на страната. Подобно на Бейрут, Сидон е древен град с повече от четири хиляди години история. Благоприятното му разположение на бреговете на Средиземно море, става причина за неговото бързо развитие и налагане като основен търговски център по времето на финикийците. Водещата роля на града се запазва и след завладяването на финикийските територии от династията на Ахеменидите. По това време града е едно от главните персийски пристанища, където империята започва да гради своя флот, който по-късно ще бъде използван във войните с Египет и Древна Елада. През следващите векове изпълнение с повратни моменти и смяната на различни владетели, градът ще запази статута си на важно търговско пристанище. Днес градът е и обект на посещение от множество туристи, които разглеждат неговите паметници, спомен от различни епохи и култури. Посещение на крепостта-замък от времето на кръстоносците, разположена на брега на морето. Следва разходка през стария Мамлук сук, посещение на Музея на сапуна, както и на караваната Хан Ел Франж. Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.

5 ден Бейрут – екскурзия /включена в пакетната цена/ до долината Бекаа – Баалбек (градът на Слънцето) – Анджар – Захле – винарната Ксара с дегустация
Закуска. Екскурзия /включена в пакетната цена/ до долината Бекаа – Баалбек – Анджар – Захле – Винарната Ксара с дегустация. Отпътуване на изток в посока долината на Бекаа, сгушена между красиви селца, руини и винарни, разположена между двата най-високи в Ливан планински върхове. Славата и се дължи и на древната история и множество културно-исторически паметници. Несъмнено най-прочут от тях е древният храмов комплекс край едноименният град Баалбек. В покрайнините на града се намира един от най-значимите паметници, съхранени от времето на Римската империя, в чиито храмове са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя, а неговото изграждане и мистично предназначение остават забулени в забравата на времето. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бахус, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с високото качество на своята декорация. Маршрутът продължава с кратка спирка на руините на Анджар, в превод означаващ „бягаща река”, но и известен като „Гостоприменият дом на арменците“. Възможност за обяд в местен ресторант. Оттам групата ще се върне до Захле - столицата на Бекаа, за да посети най-известната в Ливан винарна Ксара, която е една от най-древните винарски изби в Ливан с дегустация на плътно вино с остатъчен вкус! Дегустацията е на 4 премиум марки вина (Cellar tasting : Chateau rouge, Cabernet sauvignon, Chardonnay, Nuance). Връщане в хотела в Бейрут. Нощувка.

6 ден Бейрут – ИстанбулСофия
Закуска-сух пакет. Трансфер от хотела до летището за полет в 07.10 ч. за Истанбул. Кацане в 10.15 ч. Полет за София в 20.10 ч. Кацане в 20.25 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Намаление за:
3-ти възрастен на допълнително легло - 30.00 лв.

Доплащане за:
медицинска застраховка за лица над 65 г. – 10.00 лв., над 75 г. – 20.00 лв.
за недостигнат минимален брой от 15 туристи и не по-малко от 10 туристи – 65 лв.
единична стая – 320 лв.
Новогодишна вечеря – между 70-90 USD *не е задължена. Забележка: точната цена и меню ще бъдат уточнени в средата на м. декември.

Отстъпка за редовни клиенти: 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 6 дни преди началната дата.
Необходими документи: международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след крайната дата на екскурзията. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Ливан (не се налага ваксинация).
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус

Начин на плащане: депозит – 200 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.5 % и 4.5 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Изисквания при пътуване до ЛИВАН във връзка с пандемията от COVID-19:
• Влизането в Ливан от България е възможно или с валиден ваксинационнен сертификат/ за ваксинираните, или с PCR-тест/ за неваксинираните.
• При връщането в България от Ливан ваксинираните могат да влязат с ваксинационен сертификат, а неваксинираните трябва да направят PCR-тест в Ливан, който е необходим както за полета, така и при влизането в България. Цената на теста към 10.11.2021 г. е 150 000 LBP/ ливански лири, което е около 8 USD.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Ливан |  Оферти - Бейрут |  Екскурзии - Ливан |  Екскурзии - Бейрут |  Нова година 2022 - Ливан |  Нова година 2022 - Бейрут

Избрани оферти