Оферта номер: 228769

Индия - Библиотеката на палмовите листа в Бангалор и Златният триъгълник

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Делхи и Екскурзии в Индия.

Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет София - Доха - Делхи на АК Qatar Airways с включени летищни такси;
Самолетен билет Бангалор - Доха - София на АК Qatar Airways с включени летищни такси;
Самолетен билет за вътрешен полет Делхи - Бангалор на АК Jet Airways с включени летищни такси;
Трансфери летище - хотел - летище с местен гид;
10 нощувки със закуски и 9 вечери в хотели 4/5*;
2 нощувки със закуски и 1 вечеря в Делхи - хотел Welcom Hotel Dwarka Delhi 5* или подобен
2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур - хотел Crowne Plaza 5* или подобен
1 нощувка със закуска и вечеря в Рантамбор - в хотел Jungle Vilas 5* или подобен
2 нощувки със закуски и вечери в Агра - хотел Clarks Shiraz 5*, хотел Crystal Sarovar 5* или подобен
3 нощувки със закуски и вечери в Бангалор - хотел Welcom Hotel 5*, хотел St. Mark’s Hotel 4* или подобен
1 вечеря в ресторант в Бангалор;
Транспорт с луксозен автобус по време на екскурзиите описани в програма, кат. туристически;
Пътни такси, такси за паркинг и други местни такси;
Входни такси за всички посещавани обекти по програма;
Посещение на Библиотеката на Палмовите листа без включена такса;
Обслужване от местен екскурзовод на руски език по целия маршрут и превод на български език;
Представител на туроператора;
Медицинска застраховка към ЗАД Армеец с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване.
Цената не включва
Виза за Индия за български граждани - около 190 лв.;
Евентуална горивна такса - определя се 20 дни преди датата на отпътуване и се заплаща задължително до10 дни преди полета;
Такса за библиотеката на палмовите листа - 70 евро / около 137 лв. на човек на посещение;
Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - по 5-10 $ / около 10-17 лв. на ден на човек;
Бакшиши за носачите на багаж, такси за фотоапарати за снимани в някои от обектите;
Напитки по време на храненията;
Обеди - ориентировъчна цена за обяд около 12-15 $ / около 20-25 лв. на човек;
Доплащане за медицинска застраховка за лица на възраст 70-80г. - 25 лв. за целия период;
Услуги, неупоменати като включени в програмата;
По желание сключване на застраховка “Отмяна на пътуване” - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
По желание включване към застраховката на покритие за “Допълнителни рискове” - Моля консултирайте се с наш представител;
Разходи от личен характер.
Екскурзия ИНДИЯ - Златният триъгълник с тур в Бангалор и Библиотеката на палмовите листа

София - Доха - Делхи - Джайпур - Амбър Форт - Джайпур - Рантамбор - Фатехпур Сикри -
Агра - Делхи - Бангалор - Доха - София

==========================================================

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 01.11.2019 г.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 12 дни / 10 нощувки


==========================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Възрастен в двойна стая: 1 895 евро / 3 714 лева
Възрастен в единична стая: 2 345 евро / 4 596 лева

* ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ПЪРВИ ДЕН: 01.11.2019, София - Делхи

Среща на летище София. Полет София-Доха на АК Qatar Airways. Излита в 12:25ч. Каца в 18:15ч. Полет Доха-Делхи на АК Qatar Airways. Излита в 19:45ч.

ВТОРИ ДЕН: 02.11.2019, Делхи

Каца в Делхи в 02:05ч. Посрещане от местния партньор и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.
Закуска в хотела. Екскурзия в Делхи с местен екскурзовод. Посещение на Стария Делхи - 300 годишен град, построен от Император Шах Джахан през 1648г. като негова столица и носеща неговото име. Преминаване покрай Red Fort - Червената крепост, построена от червен камък, характерен пример на Могулската архитектура. В древността тя е била наричана “благословената крепост”. Продължава се към джамията Джама Масджид - най-голямата джамия в Индия и една от най-големите в цяла Азия, разположена на главната улица в Стария Делхи. Преминаване през крепостта Котла Фирозе Шах от 14 век и стълбовете на Ашока, след което се посещава Радж Гат (мемориал на Махатма Ганди). Преминаване през Чандни Чоук (Лунния площад). Този пазар се счита за едно от най-автентичните места в старата част на Делхи. Следобед разглеждане на забележителности в Ню Делхи - новата столица, проектирана от Едуард Лутиенс. Преминаване през Президентския дворец, Ращрапати Бхаван и секретариатите сгради - център на всички правителствени дейности, Сградата на Върховния съд, главният булевард Раджпат и мемориала Индия Гейт - портал в стила на Триумфалната арка в памет на индийските войници, загубили живота си през Първата Световна Война. Посещение на Кутб Минар (ЮНЕСКО) - величествена 73-метрова кула, построена през 1193г. от Куит-уд-дин Айбак, след поражението на последното делхийско хиндуистко кралство.

Вечеря и нощувка в хотела.

ТРЕТИ ДЕН: 03.11.2019, Делхи - Джайпур (около 264 км., 5-6 часа)

Закуска в хотела. Отпътуване за Джайпур и настаняване в хотела при пристигане. Свободно време до края на деня. Джайпур е столицата на щата Раджастан, основан през 1727 г. от Раджа Джай Синг II. Градът е известен още като Розовия град най-вече заради боядисаните в розово градски стени. Вечеря и нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 04.11.2019, Джайпур - крепостта Амбър - Джайпур

Закуска в хотела. Отпътуване за крепостта Амбър, разположена на 12 км. от Джайпур (ЮНЕСКО) - старата столица на империята на Раджпут (16-ти век) преди Джайпур да стане столица. По път се спира за снимки пред Хава Махал, познат като 5-етажния дворец на ветровете - символ на Джайпур. Зад 900-те многоъгълни прозорци на тази необикновена и сложна фасада жените от кралския двор са наблюдавали церемониите и живота по улиците без да бъдат виждани. Продължава се към крепостта Амбър Форт, където се разглеждат най-важните дворци и зали, построени в смесен хинду-ислямски стил. Най-впечатляващите от тях са Шиш Махал - огледалният дворец, и Джай Мандир - залата на победата. Изкачването до крепостта-дворец е на гърба на слон, а слизането - с джип. На връщане към Джайпур се спира за снимки на двореца Джал Махал, разположен в средата на езерото Ман Сагар. След това програмата продължава с разглеждане на градския дворец на махараджата с множество дворове, градини и сгради. Днес в част от него живее бившият махараджа, а другата част е превърната в музей с няколко зали, в които са изложени колекции от текстил и облекла на махараджата и неговото семейството, картини, оръжия, килими, каляски, както и двата най-големи сребърни съда за вода с вместимост от 400 литра, влезли в “Книгата за рекордите на Гинес”. До двореца се намира и обсерваторията Джантар Мантар, създадена от махараджа Джай Синг II (1728г.). Тя включва 19 инструмента за измерване на времето. Най-забележителното съоръжение е 27-метровият часовник, който показва времето с точност до 2 секунди, а сянката, която пада, се измества с 4 метра на час. След краят на обиколката е предвидено свободно време за пазаруване на известния в Джайпур пазар - Бапу. Вечеря и нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН: 05.11.2019, Джайпур - Рантамбор (около 160 км., 4 часа)

Закуска в хотела. Сутрешно отпътуване за Рантамбор и настаняване в хотела при пристигане. След обяд - сафари в Националнен парк Рантамбор. Рантамбор е един от най-големите национални паркове в Северна Индия. Разположен е на високо плато, заобиколено от двете страни от реки, а на територията му има няколко езера. Основан е през 1955г., а през 1973г. е обявен за един от резерватите по „Проект Тигър”, целящ опазването на тези великолепни животни. Тигрите в парка лесно могат да бъдат видени дори и през деня. Освен тигри тук живеят леопарди, антилопа нилгау, азиатско диво куче, индийски елен, глигани, хиени, ленивци, както и многобройни птици и влечуги. В парка се намира и едно от най-големите бананови дървета в Индия. Вечеря и нощувка в хотела.

ШЕСТИ ДЕН: 06.11.2019, Рантамбор - Фатехпур Сикри - Агра (около 215 км., 4-5 часа)
Закуска в хотела. Отпътуване за Фатехпур Сикри. Фатехпур Сикри (или в буквален превод - “Град на победата”) е старинен архитектурен комплекс, построен от Император Акбар през 1569г., свидетелстващ за културата на индийската цивилизация през 16 век. Отпътуване за Агра и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

СЕДМИ ДЕН: 07.11.2019, Агра

Закуска в хотела. Сутринта - посещение на световноизвестния Тадж Махал, построен от Шах Джахан през 1560г. в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Този архитектурен паметник е шедьовър от бял мрамор, който свидетелства за уменията на 20 000 занаятчии, доведени от Персия, Турция и Италия. Построяването на тази “Любовна поема в мрамор” отнема 22 години. През 1983г. Тадж Махал е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. Със спиращата дъха гледка, Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Следобед посещаване на крепостта в Агра, позната като червената крепост, също обявена за Световно наследство на ЮНЕСКО. Тя е обградена със 70-метрова стена и е една от най-дългите крепости в Индия. Вечеря и нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН: 08.11.2019, Агра - Делхи - Бангалор (около 205 км., 4.30 часа)

Закуска в хотела. Отпътуване към летището в Делхи за вътрешен полет Делхи-Бангалор. Трансфер до хотела. Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕВЕТИ ДЕН: 09.11.2019, Бангалор

Закуска в хотела. Бангалор е столица на Карнатака. Градът е процъфтяващ индустриален център. Тук са главните hi-Tech части на Индия, центровете на научно-технологичните и изследователските органи. Известен е още със своите паркове и нощен живот, както и с уникалната Библиотеката с палмовите листа - материалният аналог на Акашовите записи. Палмовите листа разказват за миналото и надникват в бъдещето. Съхраняват се записки с живота на всички хора. Понякога дори по време на разчитането й, информацията се променя. Библиотеката е създадена преди 5000г. Посещение на Библиотеката с палмовите листа /без включена такса/. Четците ще се постараят да намерят вашето листо. Тази астрология е известна още като “Нади Астрология”. За всеки човек има 16 свитъка или “Кандами” /на хинди/. Намирането на листото отнема време и е възможно на определен човек, то да не бъде открито. Това е едно от най-мистериозните и енергийни места в света. Посветени, политици, бизнесмени и звезди на шоубизнеса идват тук, за да научат миналите си прераждания и да разберат целта на своя земен живот. Пазителят на Библиотеката в Бангалор твърди, че палмовите листа са древни компютърни дискети. Върху ограничената им площ се пази огромно количество информация за множество прераждания. На всеки сто години според пазителя на библиотеката и тълкувач на записите се прави презапис на всеки палмов лист. Тогава се появява нова перфорация върху него. По-бледите текстове са от по-стари животи, а най-ярките букви са от протичащия живот. Библиотеката в Индия е част от вселенската художествена мрежа, която е пазител на паметта от сътворението насетне.

Палмовите листа носят посланието, че ние много пъти сме били, сме и ще бъдем в тема.
В Индия вярват, че Библиотеката с палмовите листа е част от божествения план. В Библиотеката в Бангалор може да отиде всеки, който е готов да чуе истината за себе си.

Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕСЕТИ ДЕН: 10.11.2019, Бангалор

Закуска в хотела. Възможност за още едно посещение на Библиотеката с палмовите листа /без включена такса/ или свободен ден в Бангалор. Вечеря и нощувка в хотела.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 11.11.2019, Бангалор - Доха - София

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите към 13:00ч. Възможност за посещение на търговската улица за закупуване на сувенири и сари. Свободно време. Вечерта трансфер до ресторант за вечеря. По-късно трансфер до летището в Бангалор.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 12.11.2019, Бангалор - Доха - София

Полет Бангалор-Доха на АК Qatar Airways. Излита в 03:45ч. Каца в 06:10ч. По желание възможност за разходка в Доха. Полет Доха-София на АК Qatar Airways. Излита в 16:45ч. Каца в София в 21:15ч.

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================
Индия - Златният триъгълник - седемдневна
от 1899 лв.
Индия - Златният триъгълник - седемдневна
5 нощувки
Самолет
Делхи
Клаксони, принцове и множество емоции – това е Индия
6 причини да си в Индия за фестивала на цветовете Холи
7 чудесни причини да посетите Индия