Начало / Екскурзии / Екскурзии - Йоханесбург

ЮЖНА АФРИКА – от Крюгер парк до Кейптаун

Номер на оферта

/

160467

Дати & цени

Цената включва

Май–Август 2016 - € 2195
Януари-Април & Септември-15 Декември 2016 - € 2795
15–31 Декември 2016 - € 2990

Цените са на човек в двойна стая в евро и включват:

Трансфери летище – хотел в различните градове и резервати на английски език
1 нощувка със закуска в Йоханесбург
3 нощувки на пълен пансион в Саби Сендс
2 нощувки със закуска в Кейп Уайнлендс
3 нощувки със закуска в Кейптаун
Всички сафари излизания в Саби Сендс
Дейности по желание в Кейп Уайнлендс
Трансфери летище-хотел-летище в Доха на отиване и връщане
1 нощувка със закуска в Доха в хотел 3*/4*
Виза за Катар
Застраховка медицински разноски „Асистънс” на Алианц за 10 000 евро.

Цената не включва

Самолетен билет София – Доха – Йоханесбург / Кейптаун – Доха – София с Катарски Авиолинии – от € 595;
Самолетен билет Йоханесбург – Кейптаун – от € 100;
Виза за ЮАР
Благодарствен бакшиш;
Допълни екскурзии и атракции;
Услуги неупоменати в програмата;
Напитки по време на храненията;

Важно: Настоящето е само примерна програма и на запитване можем да предложим много други варианти. Всички цени подлежат на потвърждение в момента на резервация.

Важна инфомация:

Необходимо е да притежавате валиден паспорт, с положена в него входна виза за Южна Африка. Паспортът Ви трябва да бъде валиден 30 дни след датата на отпътуване от РЮА и да има поне две празни страници.
По правило, ваксинации не се изискват, но при влизане в Южна Африка от някои държави с висок риск от заразяване с жълта треска – yellow fever (в Африка и в Южна Америка) се изисква сертификат за ваксинация. Той трябва да бъде издаден минимум 10 дни преди пътуването.Образецът на сертификата от съответната държава следва да е одобрен от Световната здравна организация. От 1 октомври 2011 г. сертификат за извършена ваксинация срещу жълта треска трябва да притежават и пристигащите от Сао Томе и Принсипи, Замбия, Сомалия и Танзания.
Българските граждани, притежаващи обикновени паспорти, желаещи да влязат на територията на Република Южна Африка, могат да получат виза в нейното посолство в София. Българските граждани, пътуващи транзитно през РЮА за съседна на РЮА страна трябва да притежават транзитна виза с валидност до 24 часа за летищен трансфер и до 48 часа за пътуващите с МПС.
ВАЖНО! Във връзка с измененията на Имиграционния закон на Р Южна Африка считано от 01 октомври 2014г. за всички деца до 18 години при влизане, излизане и транзитно преминаване на територията на Южна Африка е задължително да бъде представено преведено на английски език удостоверение за раждане на детето, което да съдържа имената на двамата родители. Удостоверението за раждане или копие на удостоверението за раждане следва да бъдат легализирани с апостил и със заверен превод на английски език.
Ако детето е придружено само от единия родител освен удостоверението за раждане, оформено по описания начин, следва да представи и преведено на английски език нотариално заверено и легализирано писмено съгласие от липсващия родител детето да пътува за/ извън Южна Африка, копие на документ за самоличност на липсващия родител и телефон за връзка с него. Преводът на английски език следва да е заверен.
Ако детето пътува придружено от трето лице или само,освен удостоверението за раждане, оформено по описания начин, следва да се представят нотариално заверени и легализирани декларации – съгласие от двамата родители, копие на личните им документи и телефон за връзка с тях. За непридружените деца трябва да се представи и писмо от лицето, което посреща детето в Южна Африка с посочен адрес, на който ще пребивава детето и копие на личен документ на посрещача. Подробна и актуална информация относно имиграционното законодателство можете да намерите на сайта на МВР на РЮА http://www.dha.gov.za/.

Програма на пътуването

Йоханесбур гпредлага изключителна инфраструктура, хотели и разнообразие от първокласни ресторанти. Кварталът на Market Theatre, Музеят на Африка Sterkfontein Caves, паметникът на Хектор Питерсон и Люлката на човечеството са само част от оживения град. Саби Сенд е най-старият частен резерват в Южна Африка и начало на сафари туризма в страната. Дом е на огромен брой животни включително голямата петорка и безброй други видове, някои от които са застрашени от изчезване. Със своята магнетична природна красота, богатото си културно наследство и световноизвстните си вина Кейп Уайнландс е синоним на най-доброто, което крайбрежието може да предложи. Районът е известен с космополитния Кейптаун и прочутата Плоска планина (Тейбъл Маунтин).

ДЕН 1 СОФИЯ – ДОХА

Излитате от летище София за Доха в 17.25 ч. и пристигате в 23.00 ч.

ДЕН 2 ДОХА -ЙОХАНЕСБУРГ

Полет до Йоханесбург (00.55-08.25 ч.). Сърдечно посрещане на летището и трансфер до хотел Melrose Arch Hotel **** – http://www.melrosearch.co.za/hotels.htm. Свободно време за разглеждане на града или екскурзия. Настаняване и нощувка.

ДЕН 3 ЙОХАНЕСБУРГ – САБИ СЕНДС Закуска / Обяд / Вечеря

След закуска се отправяме към резервата Саби Сендс. Настаняване в Lion Sands River Lodge ***** -http://www.lionsands.com/our-lodges/river-lodge-sabi-sand/.Този различен и луксочен лодж е проектиран да пресъздаде усещането за дома, но в границите на резерват Саби Сендс. 20 луксозни апартамента с изглед към буша или реката Саби, на които най-добре ще се насладите от комфортата си лична веранда . Деца на 10 г. и нагоре са добре дошли.

Обяд и сафари в резервата. Вечерта се връщате за вечеря и нощувка в лоджа.

ДЕН 4 & 5 САБИ СЕНДС Закуска / Обяд / Вечеря

Резерватът Даби Сендс е станал известен със своите великолепни наблюдения на леопарди. Тази красива дива котка може да бъде изключително трудно за намиране, но в този резерват е много вероятно да се случи тази уникална възможност по време на сафари излизанията ви! В отворен автомобил 4х4 ще бъдете в състояние да следват това великолепно създание и да видите как оцелява в дивата природа. Може би дори ще направите офроуд сафари, за да проследите петнистата котка през африканския буш. Саби Сендс е превъзходно място и за останалите животни от голямата петорка, както има и огромно разнообразие от други бозайници, влечуги и крилати представители на фауната. Вие със сигурност ще има достатъчно възможности за зашеметяващи снимки, които да отнесете вкъщи. Резерватът обхваща огромна площ от пустинята, на около 65,000 хектара и се намира в района на Национален парк Крюгер. Няма огради между парк Крюгер и Саби Сендс, което означава, че животните са свободни да преминават между двата резервата.

ДЕН 6 САБИ СЕНДС – КЕЙП УАЙНЛЕНДС Закуска

Закуска и трансфер до Йоханнесбур за полет до Кейптаун. Оттам поемате за Babylonstoren ****/* – http://www.babylonstoren.com/ , където ще отседнете за следващите два дни.

Babylonstoren е Кейп-Холандска ферма с лозя и овощни градини, заобиколена от внушителните планини на долината Drakenstein. Плодова и зеленчукова градина с голямо ботаническо разнообразие снабдява емблематичния ресторант. Гостите, отседнали в изключителния фермерски хотел имат достъп до цялата ферма, включително ползване на спа и фитнес зала. Целта ни е да накараме гостите да се чувстват по-удобно, по-живи заобиколени от топли усмивки и непринудения ритъм на ежедневието във фермата.

ДЕН 7 КЕЙП УАЙНЛЕНДС Закуска

Дните са умишлено лежерни в Babylonstoren, оставяйки нашите гости свободата да правят, каквото желаят. Разходете се из 200-те хектара на фермата и вижте как се берат плодовете в овощните градини или как се подрязват лозя – в зависимост от сезона. Насладете се на разходка в забележителна плодови и зеленчукови градини (с водач, ако имате желание за учене, или сами за развлечение). Изберете своя собствена салата или да се насладите на храната в превъзходния ни ресторант. А може би предпочитате масаж в СПА центъра след обяд? Или разходка покрай реката? След това може да поплувате в язовира или една тренировка във фитнеса преди вечерното питие на залез слънце? Или по-скоро искате да опитате някои от отличните вина, отглеждани по склоновете на Симънсберг, вероятно най-добрата местност ??за вино в Африка? Можете да избирате. Или просто да си почивате и чете, през лятото в хамак закачен между стволовете на дърветата, през зимата сгушени пред огъня.

ДЕН 8 КЕЙП УАЙНЛЕНДС – КЕЙТАУН Закуска

След закуска отпътувате за Кейптаун и се настанявате в хотел Cape Cadogan Boutique Hotel ****/* http://www.capecadogan.co.za/. Настаняване и свободно време за самостоятелно разглеждане или екскурзии. Нощувка. Това е едно от любимите ни места. Най-прекрасният автентичен Кейптаун – красота, изтънчен чар и странна индивидуалност ведно. Точно както самия град, безразличен към забързания свят наоколо, хотелът има почти хипнотично въздействие върху душата. Не ви остава нищо друго, освен да потънете още по-дълбоко в креслото си и да се отдадете на момента. Каним ви да изживеете истинския Кейптаун в предвечен стил…

ДЕН 9 & 10 КЕЙТАУН Закуска

Свободни дни за разглеждане на Кейптаун или екскурзии в и около града.

Майката природа се е надминала когато е създала града Майка. Дали тичайки по крайбрежния булевард, изкачвайки Лъвската глава на зазоряване, катерейки се по гигантските камъни на Сенди Бей или шофирайки надолу по невероятното крайбрежие до Кейп Пойнт ще усетите духа си да лети от радост при взора на удивително красивите гледки.

ДЕН 11 КЕЙТАУН – ДОХА Закуска

Последен ден в Южна Африка. Изпълнени с положителни емоции и отнасяйки прекрасни спомени у дома, се отправяте към летището за полет обратно към Доха в 12.45 ч. и пристигате в 22.45 ч. след уреждане на визови формалности ще бъдете откарани към хотел ***/* в центъра на Доха. Настаняване и нощувка.

ДЕН 12 ДОХА – СОФИЯ Закуска

След закуска – трансфер обратно до летището в Доха за полета ви до София (07.55-12.15 ч.). Добре дошли у дома.

Тагове

Оферти - ЮАР |  Оферти - Йоханесбург |  Екскурзии - ЮАР |  Екскурзии - Йоханесбург |  Екзотична почивка 2024 - ЮАР |  Екзотична почивка 2024 - Йоханесбург

Избрани оферти