Начало / Статии / Статии - ЮАР

Дивечовият резерват „Саби Санд“

Автор

/

Едно от най-добрите места за наблюдаване на диви животни и за отсядане в буша може да бъде открито в дивечовия резерват „Саби Санд“. Споделяйки една неоградена граница с огромния национален парк „Крюгер“, този колективно притежаван и управляван частен резерват не регулира идването и напускането на дивите животни, но постъпва точно обратно с хората, които идват с тях; като един от малцината гости вие можете да се насладите на същата концентрация на диви животни както в „Крюгер“, но с луксозни удобства и е много вероятно никога да не споделите територията с повече от един-два джипа в хода на вълнуваща разходка сред животните.

Дивечовият резерват
 

Животните не са питомни, но са свикнали с гледката на джиповете и ще ви оставят да минете покрай тях на съвсем близко разстояние. Рейнджърите и следотърсачите на резервата „Саби Санд“ са обучени, чаровни и забавни, с много опит и страст към буша.

Сред множеството частни паркове, които оформят 552 000-декаровия резерват е възвишеното трио Лондолози, Мала Мала и Сингита. От трите лагера на Лондолози начело стои „Трий Камп“, направо върху бреговете на река Саби, възхитителен контраст между суровия буш и безсрамния лукс, на който се наслаждават осем привилегировани гости.

Най-предпочитаното и романтично място за лагеруване в Мала Мала е „Къркман Камп“, изграден около един чифлик от 20-те години на ХХ в. В Сингита има два луксозни лагера („Ебъни“ и „Боулдърс“), и двата със СПА-центрове и апартаменти с частни басейни, като по-общо мнение те са нещо забележително.

Къде: едночасов полет/пет часа с кола от Йоханесбург покрай границата на националния парк „Крюгер“.
Най-добро време: март-октомври.

>
28 март 2011 г.

Тагове

екзотика

национални паркове

резервати

сафари

Забележителности наоколо

Избрани оферти