Начало / Статии / Статии - ЮАР

Хотел Палъс оф дъ Лост Сити - пищен, огромен и екстравагантен

Автор

/

Посред сухия буш и заобиколен от показния а ла Лас Вегас блясък на развлекателния и курортен комплекс, наречен „Сън Сити“, се извисява царственият хотел „Палъс ъф дъ Лост Сити“ (Дворецът на Изгубения град), с почти невъобразими размери.

Хотел „Палъс оф дъ Лост Сити“, Сън Сити, ЮАР

Не всеки ще се съгласи, че това е най-хубавият хотел в света, но никой няма да оспори, че тази струвала 190 милиона долара африканска фантазия е наистина слисваща. Едно казино, четири хотела, две награждавани игрища за голф с по 18 дупки и един 544 000-декаров дивечов резерват не са били достатъчни да задоволят младия предприемач, който е създал „Сън Сити“ през 1979 г.

Той съчинил мит за изгубена цивилизация, който трябвало да бъде подкрепен от величествения дворец-хотел, палат на удоволствията, построен уж върху нейните руини. Вниманието, което се обръща в хотела на детайлите в архитектурата, обслужването и обзавеждането, са удивителни.

Има над 300 стаи (за едно изключително преживяване резервирайте Кралския апартамент); изящни припомняния за африканското наследство и етнически мотиви срещат госта на всяка крачка. 220 декара поддържана изкуствена джунгла и дъждовна гора са пълни с впечатляващи останки от легендарната цивилизация на Изгубения град. Изобщо смесица от една част Уолт Дисни, една част Ксанаду и една част Сесил Б. Демил.

Къде: Сън Сити, 185 км северозападно от Йоханесбург, Северозападна провинция, ЮАР
Най-добро време: целогодишно

Виж актуалните оферти за пътуване в Йоханесбург!

Виж още:

Екскурзия в Зимбабве

Екскурзия в Танзания

Екскурзия в Кения

>
29 ноември 2011 г.

Тагове

екзотика

лукс

любопитно

романтични места

хотели

Забележителности наоколо

Избрани оферти