Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кейптаун

Екскурзия в Южна Африка – ЮАР, Есватини, Зимбабве и Ботсвана

Номер на оферта

/

238139

Дати & цени

16 септември 2024 г. - Цена от 9150 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София – Истанбул –Йоханесбург/ Кейптаун – Истанбул – София с включени летищни такси, чекиран и ръчен багаж;
• Самолетни билети Йоханесбург – Есватини, Мпумаланга – Водопад Виктория и Водопад Виктория – Кейптаун с включени летищни такси и чекиран и ръчен багаж;
• 11 нощувки със закуски в подбрани хотели и лоджове 4*;
• 1 обяд и 4 вечери по програма;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Всички трансфери и турове с климатизиран автобус/микробус, съобразен с броя на групата;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език по програма;
• Професионален водач-преводач с опит в тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г.

Цената не включва

• Виза за ЮАР: 65 лв. на човек, издава се предварително от посолството на ЮАР в София, за получаването на която се попълва визов формуляр и се предоставят лично в посолството валиден задграничен паспорт, 2 снимки и набор документи, съгласно изискванията на посолството. Повече информация ТУК;
• Виза за Зимбабве: 45 USD за двукратна виза, може да се кандидатства за Е-visa предварително електронно или да се издаде на летище;
• Виза за Замбия: 10 USD за еднодневна виза за посещението на остров Ливингстън, може да се кандидатства за Е-visa предварително или да се издаде на границата;
• Посещение на остров Ливингстън и Дяволския басейн с включени трансфери и обяд на острова: 220 USD при мин. 10 туристи;
• Полет с хеликоптер над водопад Виктория: от 165 USD (15 мин.) и 300 USD (30 мин.);
• Африканска Бома вечеря, придружена от шоу с барабани: 70 USD;
• Вечеря с 14 ястия в ресторант GOLD в Кейптаун: 60 USD;
• Доплащане за настаняване в единична стая: 1900 лева;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по минимум 5-6 щ.д. на човек на ден);
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: изчислява се индивидуално при запитване.

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?

• Отстъпка от 300 лева на човек при ранно записване до 15.04.2024!
• Малка група от 14-18 човека с персонално отношение към всеки турист;
• Гарантирани дати с предплатени групови самолетни билети;
• За да опознаете повече региона сме включили нощувка в Есватини (Свазиленд) – малка, но изключително красива страна с автентични атмосфера, култура и традиции;
• Включено целодневно сафари в Национален Парк Крюгер, известен с изобилие от животни, включително и Голямата Петорка на Африка;
• Включена целодневна екскурзия в Национален парк Чобе в Ботсвана;
• Включени дегустации в 2 винени ферми в най-добрия винарски регион на ЮАР;
• Настаняване само в 4* хотели и лоджове;
• Включени всички закуски, 1 обяд и 4 вечери;
• За любителите на силните емоции – възможност за посещение на остров Ливингстън и плуване в Дяволския басейн, разположен на ръба на 100-метрова отвесна скала.

14 дни/ 11 нощувки
Дата: 16.09 - 29.09.2024

Цена на човек в двойна стая при ранно записване до 15.04.2024: 9 150 лв.
Цена на човек в двойна стая при ранно записване след 15.04.2024: 9 450 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1 /16.09.2024, понеделник/ СофияИстанбул
Излитане от летище София в 21:10 ч. за Истанбул. Кацане в 22:40 ч.

Ден 2 /17.09.2024, вторник/ ИстанбулЙоханесбургПретория
Полет от летище Истанбул за Йоханесбург в 01:50 ч. Продължителност на дългия полет 10:30 ч. Кацане в 10:30 ч. местно време. Среща местния екскурзовод и отпътуване за Претория. В Претория ще посетим Voortrekker Monument – построен в памет на първите пионери-заселници от Европа, ще разгледаме историческия център с бившия пазарен площад Чърч скуеър и ще се разходим в градините на Юнион Билдинг – мястото, където се помещава Министерския съвет и Президентството на ЮАР.
Настаняване в хотел Pivot Montecasino 4*. Време за почивка, вечеря и нощувка.

Ден 3 /18.09.2024, сряда/ Йоханесбург – Есватини (Свазиленд)
Закуска в хотела. Трансфер до летището и полет до Кралство Есватини (Свазиленд), както е официалното име на страната от 2018 г. Посрещане от местен екскурзовод и отпътуване към долината Езулвини, където ще посетим традиционен пазар, работилница за свещи и център за занаяти, а местния екскурзовод ще разкаже интересни истории за Краля, народа на Есватини и тяхната култура. Следобед ще посетим културно селище Мантенга, ще видим автентичните домове, ще научим повече за живота на сватите и ще ни бъдат представени традиционни музика и танци. Настаняване в хотел Happy Valley 4*. Вечеря и нощувка.

Ден 4 /19.09.2024, четвъртък/ Есватини – Хейзивю
Закуска в хотела. Сутринта ще се отправим към Мбабане. Ще видим и скалата Сибебе, която е вторият по големина гранитен монолит в света след Улуру в Австралия. Следва посещение на фабрика за ръчно изработени изделия от рециклирано стъкло и отпътуваме към границата с РЮА. Митнически формалности и отпътуване към Хейзивю (270 км, 3 ч. 30 м).
Настаняване в хотел Hippo Hollow Country Estate 4*. Вечеря и нощувка

Ден 5 /20.09.2024, петък/ Национален парк Крюгер
Красивото африканско утро ни събужда рано. Нетърпеливо изпиваме чаша ароматно кафе, взимаме сух пакет за закуска и отпътуваме за Национален парк Крюгер.
Целият ни ден е посветен на наблюдение на дивите животни – надяваме се да зърнем всички от емблематичната Голяма Петорка на Африка. Ще видим и стада от зебри, жирафи и различните видове антилопи, както и представители на нежния птичи свят на Африка. Сафарито ще е с открити коли 4Х4, а квалифицираните местни рейнжъри ще ни помагат в търсенето на големите пет – леопард, лъв, слон, носорог и бивол. Ще направим няколко почивки за освежаване, за закуска и на място, където да си купите обяд.
Връщане в лоджа в късния следобед. Вечеря и нощувка.

Ден 6 /21.09.2024, събота/ Панорамен път
Закуска в хотела. Отпътуване към живописния Панорамен път (105 км, 1,30 ч), който лъкатуши край каньона Блайд – третият по големина в света и едно от природните чудеса на континента. По пътя ще спрем да видим няколко известни природни феномена в района.
Ще се насладим на гледката при „Прозореца на Бог“, вдъхновил с красотата си безброй художници и фотографи от цял свят. Неумолимият бяг на речните води в продължение на хилядолетия оформя поредица от големи цилиндрични басейни в скалите, наречени „Понорите на Брук“. Те носят името на легендарния златотърсач Том Брук, който правилно предположил, че в района има богати залежи на злато, но така и не ги намерил. „Трите рондавели“ са поредната забележителна геоложка формация, която разкрива пленяващи скални пластове от формирането на нашата планета. Местните наричали скалите „Трите жени на Вожда“ – Магаболе, Моголадикве и Масерото.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 7 /22.09.2024, неделя/ Хейзивю – водопад Виктория, Зимбабве
Закуска. Трансфер до летището и полет за водопад Виктория в Зимбабве. Кацане, митнически формалности, посрещане, трансфер и настаняване в Elephants Hills Resort 4*. По залез слънце ще се качим на лодка за круиз по река Замбези, по време на който ще се насладите на магичния залез над реката и може да видите къпещи се хипопотами, слонове и други екзотични животни и птици. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 8 /23.09.2024, понеделник/ водопад Виктория
Закуска в хотела. Сутринта ще се потопим в магията на Моси-Оа-Туня, в превод „Гърмящия дим”, както са нарекли местните племена водопад Виктория.
Свободен следобед, в който може да се насладите на топлите слънчеви лъчи на африканското слънце край басейна или да изберете допълнителни турове като посещение на остров Ливингстън с плуване в Дяволския басейн и лек обяд в центъра на водопада или полет с хеликоптер над водопада, а вечерта по желание предлагаме да усетите атмосферата на типичната африканска Бома вечеря, придружена от шоу с барабани.

Ден 9 /24.09.2024, вторник/ водопад Виктория – Чобе, Ботсвана – водопад Виктория
Закуска в хотела. Отпътуване за целодневно сафари в Национален парк Чобе в Ботсвана. Целият ни ден е посветен на наблюдение на дивите животни – надяваме се да зърнем отново всички от Голямата Петорка на Африка. След митническите формалности започва сафари с лодка по река Чобе, безспорно една от най-красивите реки в Африка. В тази секция на реката се събират големи стада слонове, наред с хипопотами, крокодили и изобилие от представители на нежния птичи свят на Африка. Обещаващо и фантастично начало на деня! Включен вкусен обяд и следобедно сафари с открити 4Х4 коли и квалифицирани местни рейнджъри, които любезно ще ни помагат в търсенето на животните.
Връщане в Зимбабве в късния следобед. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 10 /25.09.2024, сряда/ водопад Виктория – Кейптаун
Закуска в хотела. Отпътуване към летището за полет до Кейптаун. Посрещане от местния екскурзовод и веднага се отправяме към станцията на кабинковия лифт, с който ще изкачим емблематичната Тейбъл Маунтин. При ясно време от планината се открива изключително красива гледка към океана, Кейптаун и неговите предградия, сгушени между отделните заливи, хълмове и скалисти възвишения.
Настаняване в хотел Southern Sun Waterfront 4*, разположен в близост до крайбрежната променада Victoria&Alfred Waterfront в Кейптаун. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 11 /26.09.2024, четвъртък/ Кейптаун – н. Добра Надежда – Боулдърс бей
Закуска в хотела. Отпътуване на юг по красивия крайбрежен път на полуостров Кейп Пойнт. Посещаване на панорамните площадки при Чапманс Пийк и нос Добра Надежда, най-югозападната точка на Африка. Изкачване със зъбчатата железница до изоставения фар, откъдето се откроява безбрежната морска шир. Свободно време за обяд. След това ще посетим и колонията африкански пингвини при Боулдърс бей, заселили се тук през 1982 г. Връщане в хотела в късния следобед.
Вечерта по желание предлагаме посещение на ресторант GOLD, където ще се насладите на вечеря с 14 ястия от традиционната африканска кухня, придружена с много музика, танци, маримба и джебме барабани.

Ден 12 /27.09.2024, петък/ Кейптаун – Кейп Уайнлендс – Кейптаун
Закуска в хотела. Отпътуване за района Кейп Уайнлендс, известен както с качествените вина, така и с красивата си природа. Ще спрем за дегустация в две от най-емблематичните винарни в района и ще се разходим в историческия Стеленбош – вторият град в ЮАР, построен от европейците след Кейптаун. Връщане в хотела, свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 13 /28.09.2024, събота/ КейптаунИстанбул
Закуска в хотела. Сутринта ще направим панорамна обиколка на Кейптаун за да видим най-известните исторически места на града – Замъка, Кметството, Парламента, Къмпъни Гардънс и ще се разходим в квартала Боо Кап с калдъръмените улици и живописно оцветените къщи. Ще посетим и ботаническата градина Кирстенбош, представяща уникална експозиция на капската флора. Най-малкото по площ от всички шест флорални царства на Земята, Капското наброява 9400 растителни вида, като 68% са ендемити и не се срещат никъде другаде по света. Трансфер до летището в Кейптаун. Полет за Истанбул в 16:35 ч. Продължителност на полета 10 ч. 25 мин. Нощувка в самолета.

Ден 14 /29.09.2024, неделя/ ИстанбулСофия
Кацане на летище Истанбул в 04:40 ч. и продължение за София в 07:20 ч. Кацане в България в 08:35 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна при група от 14 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и плащане на депозит от 2500 лв.;
• Краен срок за записване и събиране на групата: 60 дни преди датата на отпътуване;
• Краен срок за пълно плащане: до 01.08.2024;
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България;
• За посещението на Южна Африка, Есватини, Зимбабве, Ботсвана и Замбия няма задължителни ваксини. Информацията е към 20.03.2024. При промяна на обстоятелствата, клиентите ще бъдат информирани.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Южна Африка настаняването в хотелите обикновено е след 14:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.;
• Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 20.03.2024 г. и техният размер зависи от цената на горивото. Поради честата им променливост, клиентът получава актуална информация относно техния размер към датата на доплащане;
• Цените са изготвени при курс: 10 ZAR = 0,98 лева и 1 USD = 1,80 лева и при промяна на валутния курс организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
• Цените са базирани на данъците и таксите в ЮАР, валидни към 20.03.2024, и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Тагове

Оферти - ЮАР |  Оферти - Кейптаун |  Екскурзии - ЮАР |  Екскурзии - Кейптаун |  Ранни записвания 2024 - ЮАР |  Ранни записвания 2024 - Кейптаун

Избрани оферти