Начало / Статии / Статии - Япония

Парк Хитачи в Япония: където небето се слива с поле от сини цветя

Автор

/

Ако сте разглеждали снимки от Япония в интернет, няма как да не са ви попадали кадри от парк Хитачи. Безкрайните полета със сини цветчета от вида немофилия сякаш се сливат със синьото на небето и се превръщат в място, излязло от нечии сънища.

Снимка: iStock by Getty Images

Над 4,5 милиона от тези цветя цъфтят всяка пролет в парк Хитачи и привличат стотици хиляди почитатели на природата. Пикът им е в края на април и началото на май. Но не всичко е синьо. Жълти цветове подават и милионите нарциси, могат да се видят и близо 200 вида лалета.

Снимка: iStock by Getty Images

Май е сезонът на розите и маковете, а след тях идват циниите и слънчогледите. Есента е времето на кохията (която покрива хълмовете с червен пухкав килим) и космосът. Дори и зимата не е безцветна - в Хитачи тя е сезонът на леденото лале.

Снимка: iStock by Getty Images

С точност до ден на сайта на парка се обявяват датите на началото и края на цъфтежа на различните видове цветя, за да знаят посетителите каква картина ги очаква, когато дойдат. Можете да видите дали розите скоро ще изпълнят парка с ухание или вече преминават, дали червените и жълтите макове вече се виждат по хълмовете.

Снимка: iStock by Getty Images

Благодарение на комбинацията от топли и студени течения край бреговете на Хитачи, в парка еднакво добре виреят и северни, и южни растения. Самият парк е разположен върху пясъчни дюни, образувани от наносите на река Куджи и действието на североизточните ветрове.

Хитачи се намира край бреговете на Тихия океан и официално се нарича крайморски парк. Тук можете да се разхождате пеша или да карате велосипед под пролетното слънце, докато вдишвате дълбоко от океанския въздух. Пътеките пресичат големите зони с цветя, като позволяват на посетителите да обхващат с поглед едновременно цветята, океана и околните хълмове.

На място можете да си наемете колело и да въртите педали по над 11 км велоалеи.

Има и барбекю зона за тези, които искат да останат повече и да си приготвят сами обяда сред красивата природа.

В рамките на парка има и малък увеселителен парк с виенско колело, от което се разкриват невероятни панорами.

Снимка: iStock by Getty Images

Когато гледате цялата тази хармония, трудно е да си представите, че някога тук е имало летище, а след това и американска военна база. Заради близостта до населени места при учения в базата неведнъж са ставали инциденти с неточна стрелба или случайно хвърлени бомби. Някои от тях били с фатален край и затова местното население се надигнало и си поискало обратно земята. През 1973 г. районът е върнат на японското правителство, а хората пожелали тук да се направи парк като символ на мира.

Парк Хитачи се намира в град Хитачинака.

Вижте оферти за екскурзия до Япония!

>
07 септември 2023 г.

Тагове

любопитно

паркове

семеен туризъм

забележителности

Забележителности наоколо

Избрани оферти