Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хавана

КУБА

Номер на оферта

/

229144

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ.;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХАВАНА В ХОТЕЛ 4*;
3 НОЩУВКИ ALL INCLUSIVE ВЪВ ВАРАДЕРО В ХОТЕЛ 5*;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ОБИКОЛКА НА ХАВАНА С ЕКСКУРЗОВОД;
ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ „ПО СТЪПКИТЕ НА ХЕМИНГУЕЙ“;
ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ДОЛИНАТА ВИНЯЛЕС.
ВОДАЧ-ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА - 80 ЛЕВА;
УПОМЕНАТИТЕ С ДОПЛАЩАНЕ УСЛУГИ;
БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОРИ – ОКОЛО 7-8 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ НА МЯСТО);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2.50 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ";
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, АКО ТАКИВА СА НЕОБХОДИМИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;

Програма на пътуването

Екскурзията е десетдневна и включва 4 нощувки със закуски в Хавана, 3 нощувки на база All inclusive във Варадеро в хотели 4 и 5 звезди, 3 обяда в Хавана, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, екскурзоводска програма в Хавана и целодневни екскурзии до долината Винялес и „По стъпките на Хемингуей“. Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери в Куба се извършват с автобус/микробус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг).

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Дата: 03.11.2023 - 12.11.2023

Цени на човек в лева според настаняването:
Цена на човек в двойна стая - 4849 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 5269 лв.
Цена за трети възрастен в стая - 4799 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр. - 4674 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възр. - 4724 лв.

===========================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 21:15 ч. 22:45 ч. – полет София - Истанбул.

ВТОРИ ДЕН – 02:10 ч. – 07:45 ч. – полет ИстанбулХавана. Трансфер до хотела в Хавана. Закуска. Обиколка на колониална и модерна Хавана с включен обяд – панорамна обиколка по крайбрежния булевард Малекон, пешеходна разходка из колониална Хавана (ЮНЕСКО), където ще имате възможност да се потопите в автентичната атмосфера на града с прекрасните сгради колониален стил, построени от испанците между XVI и XIX век. Посещение на статуята на Исус Христос - Мирадор дел Кристо, намираща се на хълм, от който се открива прекрасна гледка към Хавана. Обяд. Посещение на Площада на революцията, музея и паметника на Хосе Марти. Настаняване в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Целодневна екскурзия до долината Винялес с включен обяд (около час и половина път в едната посока) – посещение на Националния парк Винялес (ЮНЕСКО), разположен в провинция Пинар дел Рио, където ще се запознаете с една красива и автентична част на острова. Разположена в западната част на Куба, долината е основният производител на тютюн на острова. Посещение на ферма за производство на тютюн (в която се вижда технологията за свиване на пури), в град Пинар дел Рио. Обяд с невероятен изглед към долината Винялес. Посещение на известната Пещера на индианеца (Cueva del Indio). Екскурзията завършва с посещение на сърцето на кубинската джунгла с лодка. Завръщане в Хавана. Възможност за посещение на спектакъл в бар Тропикана (с доплащане 296 лв. на човек; при предварителна заявка и заплащане в България; цената включва трансфер от/до бар Тропикана, такса за вход, коктейл за добре дошли, четвърт бутилка ром Havana Club Especial, вечеря - гостите могат да избират между 6 менюта, вкл. вегетарианско). Тази допълнителна услуга е с асистанс на български език и се организира при минимум 10 участника. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия „По стъпките на Хемингуей“ с включен обяд – посещение на имението на Хемингуей в Хавана, панорамна обиколка на град Кохимар и посещение на бар Ла Флоридита (La Floridita), в който Хемингуей е прекарал голяма част от престоя си в Куба. Посещение на хотелската стая на Хемингуей в хотел „Амбос Мундос”. Нощувка в Хавана.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. Отпътуване за Варадеро (150 км). Настаняване в All inclusive комплекс във Варадеро. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж и ползване на All Inclusive базата на комплекса. Възможност за допълнителна услуга с доплащане: Разходка до о-в Кайо Бланко с катамаран и Шоу с делфини (доплащане 295 лв. за възрастни). Тази допълнителна услуга е с асистанс на български език и се организира при минимум 10 участника. Моля, консултирайте секция „Допълнителни услуги“ за повече информация. Нощувка във Варадеро.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж и ползване на All Inclusive базата на комплекса. Възможност за целодневна екскурзия до Тринидад и Синфуегос (ЮНЕСКО) с включен обяд (с доплащане 285 лв. за възрастни и при предварителна заявка и заплащне в България, а не на място; организира се при мин. 10 участника; цената включва транспорт, асистанс на български, обяд, пешеходна разходка в централната част на Синфуегос и Тринидад). Завръщане във Варадеро около 22:00 ч. Нощувка във Варадеро.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Хавана (150 км). Свободно време. Вечерта – възможност за посещение на представление на Buena Vista Social Club с вечеря
(с доплащане 215 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфер от/до хотела и такса за вход; организира се при мин. 10 участника). Нощувка в Хавана.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Трансфер летището. 09:10 ч. – полет за Истанбул.

ДЕСЕТИ ДЕН – 08:30 ч. - пристигане в Истанбул. 13:20 ч. – 14:45 ч. – полет ИстанбулСофия.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през август 2022. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Хотели, използвани по програмата (или подобни):
Хавана: Memories Miramar 4* - разположен в квартал Мирамар, на 19 км от центъра на Хавана. Стаите са климатизирани, като някои са с гледка към морето. На разположение на гостите е открит басейн.

Варадеро: Meli? Peninsula 5* - разположен на самото пристанище в курорта Варадеро и на 600 м от плажа. Хотелът разполага с 3 басейна, 2 детски басейна. Интернет е наличен в общите части на хотела.

Такса за кубинска виза:
15 щатски долара - ако документите се подават лично от пътуващите
80 лв. - ако документите се подават от туроператора

Документи за кубинска туристическа виза: международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане + копие от самолетната резервация и ваучера за хотелско настаняване

Местни валути:
В Куба паралелно се използват две официални валути:
кубинско конвертируемо песо (CUC) – “peso convertible”
1,00 CUC = ~23,98 CUP* и 1,00 CUC = ~1,007 EUR*
национално песо (Мonedanacional или MN) – CUP - 1,00 CUP = ~0,04170 CUC*

Транзакциите с чужденци почти винаги са в CUC. Независимо от това, чуждите туристи следва да познават и местното песо, тъй като е обичайна практика да бъдат излъгани при връщане на ресто или при смяна (стойността на кубинско конвертируемо песо е около 25 пъти по-висока от тази на националното песо).

* Туроператорът не носи отговорност за абсолютна точност на горните курсове
Не всички чуждестранни валути могат да се обменят в местните обменни бюра (CАDECA), намиращи се на международните летища, в централните квартали, както и в банките и хотелите. Български левове не се обменят. Обмяната на щатски долари е възможна, но се облага с допълнителна 10% такса. CUC могат да се обменят на летището преди заминаване за щатски долари и евро, но извън Куба не могат да се обменят.

Продължителност на полетите:
София - Истанбул - около 1 ч. 30 мин;
ИстанбулХавана - около 12 ч. 35 мин.
ХаванаИстанбул - около 16 ч. 20 мин;
ИстанбулСофия - около 1 ч. 15 мин.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,97 лв. за щатски долар към 31.08.2022 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Хавана |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Хавана |  Екзотична почивка 2024 - Куба |  Екзотична почивка 2024 - Хавана

Избрани оферти