Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сантяго де Компостела

Камино де Сантяго – френският маршрут – от Саррия до Сантяго де Компостела

Номер на оферта

/

241773

Дати & цени

01 април 2024 - 31 декември 2024 г. - Цена от 1795 лв.

Цената включва

настаняване в двойна стая в стандартни хотели и къщи за гости със закуска;
вечеря ден 1 до 6;
транспорт на багажа;
карта и пътеводител на английски;
паспорт на пилигрим.

Цената не включва

самолетни билети;
трансфери от/до летището;
напитки;
хранения,не включени в програмата;
туристическа застраховка;
лични разходи.

Програма на пътуването

Камино де Сантяго – френският маршрут – част 8 от Саррия до Сантяго де Компостела (самостоятелно пътуване)

„Последните 100 км до Сантяго

Тази пешеходна ваканция следва осмата част от „Френския маршрут” на Камино де Сантяго - най-традиционният от всички пътища на пилигримите към Сантяго де Компостела, а също и най-известният.

Дати и цени на човек в двойна стая:

Цена: от 1795 лв.
Доплащане за единична стая: 392 лв.

Период на пътуване - 1 април-31 декември 2024

*Посочената цена е "цена от" и се потвърждава в зависимост от периода на пътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Маршрутът започва в Саррия и завършва в Сантяго де Компостела, като прави траверс през хълмиста Галисия, със сигурност една от най-красивите части на Камино. Пристигайки в Сантяго де Компостела - в сърцето на всички поклоннически пътища на Св. Яков – ще възнаградите своите усилия.

Всеки ден по време на пътуването ще ви бъде осигурено високо ниво на комфорт и кулинарни изкушения. Маршрутът е добре маркиран с изображенията на кръгли раковини - един от символите на Камино и негова „запазена марка”. Преходът на места може да бъде труден и изисква добра физическа подготовка. Въпреки това, той е една щедро възнаграждаваща разходка, която включва множество културни акценти.

Забележителности:

-Църквата Св. Хуан в Портомарин – необичаен храм в Късен римски стил
-Рибадисо – средновековно селце
-Катедралата в Сантяго – целта на всеки пилигрим, в списъка на наследството на ЮНЕСКО

ПРОГРАМА:
Ден 1. Саррия
Пристигане и настаняване в хотел, разположен в централната част на оживения град Саррия.

Ден 2. Саррия – Портомарин
Очаква ви спокоен преход под сенките на дъбови гори, приятни селца и тихи селски пътища. В Барбедело (580 м) има красива Римска църква, която си заслужава да се види. Следващото значително село е Ферейрос. Когато пристигнете в Портомарин, можете да отморите на някоя от многобройните тераси на главния площад.
Преход: 6 ч, 22 км, изкачване 230м/ спускане 300м.

Ден 3. Портомарин – Палас до Рей
След селото, Камино пресича река Мино и се изкачва стръмно по хълма. Ще прекосите Гонсар и ще минете край Римската църква Св. Мария Кастромайор. Тишината на галисийското гробище в Лигонд в слънчев ден е приятна почивка след дълъг път. В Ейрекс, порталът на църквата в римски стил е много красив и представя скулптура на Св. Даниел с животни, а също и Апостол Сантяго като пелигрим. Към края на прехода, ще пристигнете в Палас до Рей (565 м).
Преход: 6 ч 15 мин, 24,2км, изкачване 340м/ спускане 140м.

Ден 4. Палас до Рей – Арсуа
Днес Камино продължава да се спуска леко надолу, преминавайки село Касанова и пленителното селце Леборейро. В Мелид (454 м) спрете в някое от многобройните ресторантчета и опитайте местните специалитети. По- късно днес Камино ще следва горския път и ще прекоси няколко поточета докато ви изведе в село Боент с църквата на Св. Сантяго. Следва средновековното селце Рибадисо и накрая - Арсуа (389 м). В този малък град има две църкви, които можете да посетите – Св. Мария и Магдалена.
Преход: 7 ч, 29км, изкачване 140м/ спускане 340м.

Ден 5. Арсуа – Руа О Пино
Тази сенчеста част на маршрута води през гори, поточета и задрямали селца. Отделете време и посетете параклиса на Св. Ирена с уникални статуи на Сантяго. Останалата част от маршрута към Руа О Пино се движи по добър селски път. Руа (310 м) е една от най-слабо населените спирки по пътя към Сантяго де Компостела.
Преход: 5 ч 15 мин, 17,5км, изкачване 50м/ спускане 130м.

Ден 6. Руа – Сантяго де Компостела
Почти сте там! Следващата спирка е Лавакола, където пилигримите традиционно са се миели преди да стигнат до Сантяго. Високите евкалипти ви показват пътя до Монте дел Госо (368 м). От възвишението „Върхът на радостта” (Mount of Joy), ще обгърнете с поглед вашата цел – Катедралата в Сантяго! След спускане към града, ще имате възможност да видите отблизо този обект, част от списъка на наследството на ЮНЕСКО. Възхитете се на архитектурата и се насладете прекрасната атмосфера в тази културна и духовна Мека.
Преход: 5 ч 20 мин, 20,5км, изкачване 150м/ спускане 186м.

Ден 7. Сантяго де Компостела - отпътуване
Ако искате да останете в района, ви съветваме да посетите величествения исторически център. Или посетете недокоснатите пясъчни заливчета и плажове по западното крайбрежие. Понеже са посещавани от твърде малко туристи, ще ви бъде гарантирано много специално преживяване.


Транспорт на багажа: Багажът ви ще бъде транспортиран всеки ден до крайната точка по маршрута за деня. Позволеното количество багаж на човек е 1 брой (максимум 15 кг). Моля свържете се с нас в случай, че имате повече багаж.

Полет:
? Най-удобно е да се лети до Сантяго де Компостела. До/ от Сантяго може да се ползват полетите на Ryanair и Iberia.

? Пристигане –има два начина за пътуване от Сантяго до Саррия. Първият вариант е да се ползва директен автобус, който отпътува от автогарата в Сантяго (на 20 минути от летището), пътуването трае 3 часа и е възможно от Понеделник до Петък само в 18.00 часа. Сверете разписанието тук: www.monbus.es. Вторият начин за пътуване е първо да се вземе автобус до Луго (Разписание: 16.10ч, 18.40ч, пътуването трае 1.45 ч, www.empresafreire.com) и след това друг автобус от Луго до Саррия – 30-минутно пътуване, има множество автобуси на ден, дори в късните часове. Сверете разписанието www.monbus.es.

? Отпътуване – От центъра на Сантяго до летището можете да се придвижите с автобус, пътуването отнема около 20 минути.

Допълнителни услуги:
трансфер между летището в Сантяго и Саррия (1-4 души): при запитване;
трансфер Сантяго - летището Сантяго (1-4 души): при запитване;
Допълнителна нощувка в Саррия/ Сантяго: при запитване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Сантяго де Компостела |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Сантяго де Компостела |  Индивидуално пътуване - Испания |  Индивидуално пътуване - Сантяго де Компостела

Избрани оферти