Начало / Екскурзии / Екскурзии - Бусан

Круизен пакет „ЯПОНИЯ И ЮЖНА КОРЕЯ“

Номер на оферта

/

234862

Дати & цени

Цената включва

- Представител на агенцията при записани 8 човека
- Полети София –Токио – София с 1 бр. ръчен, 1 бр. чекиран багаж и летищни такси
- 9 нощувки на борда на круизен кораб DIAMOND PRINCESS
- Борден кредит - 100 USD/кабина за вътрешна и с прозорец, 150 USD за кабина с балкон
- 1 вечеря в специализиран ресторант на борда на кораба – круизната компания си запазва правото да определя часа на вечерята
- 3 нощувки в хотел 3* в Токио с включени закуски
- Пристанищни такси
- Обзорна екскурзия на Йокохама и посещение на Камакура
- Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион“
- Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
- Развлекателни програми и съоръжения на борда на кораба
- Всички трансфери, описани по програмата
- Застраховка "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ", включваща анулиране поради положителен тест за COVID-19
- Медицинска застраховка „Traveller“ с покритие 10 000 евро, включваща риск от заразяване от COVID-19 по време на пътуването и разходи, произтичащи от това в лимита на Общите условия

Цената не включва

- Такса обслужване на кораба – 14.50 долара на ден на човек
- Интернет на борда на кораба
- SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
- Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
- Доплащане на медицинска застраховка за лица над 64 г. - 35 лв. на човек.

Програма на пътуването

ДЕН 1:
03.10.2021 СофияТокио
Полет от София до Токио от Терминал 2.

ДЕН 2:
04.10.2021 Токио
Кацане в Токио. Трансфер от летището и настаняване в 3* хотел в Токио.

ДЕН 3:
05.10.2021 Токио - ИМПЕРАТОРСКИЯ ДВОРЕЦ, ПАРКЪТ НА САМУРАИТЕ
Шумна, забързана и дружелюбна, столицата Токио ще ви очарова!
Възможност за обзорна екскурзия, в която ще посетим площада и градините пред Императорския дворец, Самурайския парк Хамарико, където майсторски се преплитат съвременната токийска архитектура и традиционния ландшафтен дизайн, храмовия комплекс в историческия квартал Асакуса, където в главната зала на храма се намира оригиналното изображение на Богинята на Милосърдието – Каннон. Разходката ще завърши на уличката на сувенирите Накамиседори.

ДЕН 4:
06.10.2021 Токио ГИНЗА И НИККО
Свободно време да посетите известния кватал Гинза, събрал всички луксозни световни вериги и бутици, ресторанти , картинни галерии, нощни клубове и кафенета. Един квадратен метър земя в този квартал струва около 10 милиона йени, което се равнява на 82 000 евро.

Въможност за екскурзия до Никко (срещу доплащане)
Град Никко е известен с великолепието си и с невероятните будистки храмове. Преди години ге бил религиозен център на района Канто. Най - голямата и интересна забележителност в града - това е храмът Тошогу, който обединява 42 различни структури, 29 от тях с уникални гравюри. Ще преминете по прочутия път Ирохазака, возенето по който дори се предлага като туристическа атракция. „И-ро-ха“ са първите три знака от японската азбука, която била използвана по-рано. Думата „Зака“ пък означава наклон. Самият път е съставен от 48 завоя, колкото са и символите в азбуката. Ето защо пътят е наречен на японските писмени знаци. Всеки завой е обозначен с една от 48-те букви. Въпреки че тесният път постоянно е бил модернизиран през годините, са взети мерки той да запази основния си вид. Ирохазака се състои от две части, които са били построени през 1954 година и 1965 година. Следва посещение на изключително живописния и красив водопад Кегон. Водният поток тук пада от 97 метра височина, като доста често буйно стичащата се вода е съпроводена от красиво образувалите се дъги, резултат от сблъсъка на водните капки със слънчевите лъчи.

ДЕН 5:
07.10.2021 Токио ЧАЕНА ЦЕРЕМОНИЯ
Закуска. Около обяд ще освобождим хотела. Предлагаме на желаещите (срещу доплащане) да участват в традиционна чаена церемония. Състои се в ритуализирана подготовка и поднасяне на зелен прахообразен чай в присъствието на гости. Една пълна официална церемония обхваща хранене (чакайсеки) и два чая (коча и усуча). В това време домакинът ангажира цялото си същество в създаването на подходяща обстановка, носеща естетична, интелектуална и физическа наслада и спокойствие на съзнанието на гостите.

Трансфер до Йокохама, от където корабът ще отплава. Настаняване на кораба до 15:00ч. и отплаване в посока Гамагори в 17:00.

ДЕН 6:
08.10.2021 Гамагори,Япония 07:00 – 16:00 САКЕ, РИБА И МИСО
Добре дошли в Гамагори, разположен в залива Микава и защитен от два полуострова. Гамагори е морска дестинация, чиято живописност и мек климат я правят подходяща за посещение дестинация през всички сезони. Гамагори е най-голямата в префектурата курортна зона с горещи извори. Тя привлича посетители от цяла Япония с "онсените" си (басейни с топли минерални води), които успокояват духа и освежават тялото. Този град с неповторима атмосфера блести с японска култура, храмове и светилища, а разнообразието от пейзажи, от морето до върха на планината, вдъхновява поети от поколения.

В днешния ден ще ви предложим екскурзия до дестиларна за саке, рибен пазар и фабрика за мисо.

Дестиларна за саке - сакето е японска алкохолна напитка, направена от оризови зърна, датираща от 3 век пр.н.е. Тук ще научите за произхода и методите на производство на тази традиционна напитка и разбира се ще вземете участие в дегустирането.

Рибен пазар - тук весели продавачи ще ви предложат най-добрите морски дарове в областта. Гамагори е известен с рибата мехикари "greeneye", която е много богата на различни хранителни вещества. На място ще можете да я опитате, както и много други деликатеси, като скариди, октопод и миди.

Фабрика и музей на мисо - мисо е традиционна подправка, която се прави от ферментирал ориз, ечемик и соя. Често се превръща в паста, която може да се използва за сосове или за подправяне на меса и зеленчуци и е основният компонент в популярната японска мисо супа. Хачо мисо произхожда от Оказаки, произвежда се традиционно със 100% соя и отлежава до три години. Тук ще видите огромните дървени бъчви, където мисото ферментира, и ще опитате мисо продукти, включително необичайния мисо сладолед, който според някои има вкус на карамел.
Завръщане на кораба и отпътуване в посока Осака.

ДЕН 7:
09.10.2021 Осака, Киото, Япония 08:00-23:00 СТАРАТА СТОЛИЦА КИОТО
В днешния ден ще ви предложим екскурзия до Киото.
Екскурзията ни ще започне с посещение на храма Фушими Инари, известен още и като Храма на хилядата врати. Това е най-посещавания шинтоистки храм в Япония. Построен през 794 г, Една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари. Друго забележително са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Любопитен факт е, че тук е снимана част от филма „Мемоарите на една гейша“. Следва разглеждане на Замъка Кинкакуджи, известен още като Златния павилион. Строен през 1397 година като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу (Ashikaga Yoshimitsu) и след смъртта му е превърнат в дзен будистки храм. Посещението на Храма Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина е едно от задължителните неща, които човек трябва да направи в Киото. Разположен в подножието на хълма Кинугаса, Кинкакуджи е прекрасен шедьовър от епохата Муромачи (Muromachi) (14-16 век). Разходка оттук води до храма „Рьоанджи“, чиято малка градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка е станала символ на същността на дзен мъдростта. Храмът от епохата Кийомидзу, построен върху стръмен склон, пред лага сензационни гледки на Киото от своята дървена платформа. В края на екскурзията ще се разходите пеша в Гион – район в традиционен стил в множество заведения с гейши. Внимание, бъдете дискретни с тях и уажавайте личното им пространство!
Завръщане на кораба и отпътуване в посока Кочи.

ДЕН 8:
10.10.2021 Кочи - ГРАДИНИТЕ, ВДЪХНОВИЛИ КЛОД МОНЕ 09:00-18:00

Кочи е столицата на едноименната префектура. Градът е известен с градините си, вдъхновили импресиониста Клод Моне, който създал по тяхно подобие ботаническата градина в имението си в Живерни, Франция. Дълбокият интерес на импресиониста Клод Моне към японските произведения на изкуството и културата е ясно изразен в имението му в Живерни, Франция. Именитата му градина е реплика на тази в Кочи, разположена върху площ от седем акра. В цветната градина се отглеждат приблизително 70 000 цветя и растения, които се променят в зависимост от сезоните. Тук откриваме прочутия японски мост от картината на Моне "Японски мост", покрит с глицинии, плачещи върби, бамбукова гора и най-вече известните лилии, които цъфтят през цялото лято и са били негово вдъхновение за създаването на най-скъпата картина на автора "Езеро с водни лилии".Завръщане на кораба и отправяне в посока Хирошима.

ДЕН 9:
11.10.2021 Хирошима 09:00 – 18:00 ОСТРОВ МИЯДЖИМА
Хирошима - Името на града винаги ще бъде свързвано с атомните бомбардировки през Втората световна война. Въпреки това, противно на очакванията, неговите жители много скоро след трагичните събития се завръщат и започват да го възстановяват. Още през 1974 г населението му се удвоява спрямо предвоенната численост. Със своите музеи, храмове, галерии, градини, днес градът привлича милиони туристи годишно.

Възможност за екскурзия до една от най-големите забележителности на града - островът Мияджима. Градът бива наричан още Ицукушима, по името на шинтоисткия храм, който е изграден там върху колове в морето и при вълнение изглежда, сякаш плава. Заедно с елегантните огромни оранжеви тории във водите около него, храмът е обявен за "национално богатство на Япония". Основният торий е разположен на 160 метра от сушата и до него се стига единствено по време на отлив. Островът е дом на около 500 сърни, които с охота ще ви позират за социалните мрежи. Молим да не ги храните с "човешка храна", те все пак са диви животни!

ДЕН 10:
12.10.2021 Плаване
Свободно време за отдих и развлечения на кораба. Насладете се на удобствата и развлеченията, които предлага Diamond Princess!

ДЕН 11:
13.10.2021 Пусан – Южна Корея 07:00 – 18:00 ПУСАН

Днес сме подготвили за вас опционна екскурзия из забележителностите на Пусан – вторият по големина град в Южна Корея. Ще посетим традиционен пазар, културното селище Gamcheon - известно с цветните си сгради, разположени стъпаловидно в подножието на планината и ще видим града от високо, пътувайки над морето с въжен лифт в кабина с прозрачен под. Завръщане на кораба и отправяне в посока Нагасаки.

ДЕН 12:
14.10.2021 Нагасаки, 07:00 16:00 ФАБРИКА ЗА ЯПОНСКИ ПОРЦЕЛАН

За повечето от вас Нагасаки вероятно е символ на ужаса и безчовечността на войната. Около 75 000 души загиват през 1945 г., когато градът става втората цел на ядрена атака. Днес Паркът на мира в Нагасаки и Музеят на атомната бомба привличат посетители от цял свят.Но този красив град предлага и други забележителности. Често описван като Сан Франциско на Япония, градът се простира върху зелени хълмове, заобиколени от дълбоководен залив. В продължение на три века Нагасаки е бил единствения прозорец на Япония към света. За ценителите на порцелана сме подготвили екскурзия до фабрика за японски порцелан Хасамияки. Хасамияки има 400 годишна история и се използва в японския бит и до днес. В Едо периода (1600-1800 г.) занаятчиите в Хасами успяват да постигнат масово производство на евтина и функционална керамика, въпреки че за времето си керамиката е била нещо скъпо. Хасамияки се превръща в хит, а днес Хасами се радва на популярност не само сред японските домакинства, а също сред предприемачии и чуждестранни туристи.

ДЕН 13:
15.10.2021 Плаване.
Свободно време за отдих и развлечения на кораба. Насладете се на удобствата и развлеченията, които Diamond Princess!

ДЕН 14:
16.10.2021 ЙОКОХАМА и КАМАКУРА с най-голямата статуя на Буда в Азия

Освобождаване на кораба след 06:30 ч. Начало на екскурзията ни из Йокохама и Камакура (включена в цената). Йокохама е най-големият пристанищен град в Япония и административен център на префектурата Канагава. По време на обзорната екскурзия ще се запознаете с основните забележителности на града – традиционната японска градина Sankeien, новия градски център, най-големия чайнатаун в Япония. Ще продължим с посещение на Камакура – една от старите столици на Япония. Градът е известен със своите храмове и втората по големина бронзова статуя на Буда. Посетителите имат възможност да влизат в нея през вход намиращ се на гърба ?.Следва трансфер до летището за вечерен полет до София.

ДЕН 15:
17.10.2021 Кацане в София.

Тагове

Оферти - Южна Корея |  Оферти - Бусан |  Екскурзии - Южна Корея |  Екскурзии - Бусан |  Круизи 2024 - Южна Корея |  Круизи 2024 - Бусан

Избрани оферти