Начало / Статии / Статии - Южна Корея

Топ 6 атракции в Сеул, Южна Корея

Автор

/

Вижте кои са някои от най-добрите забележителности в Сеул, столицата на Южна Корея, които да посетите

Южна Корея успя да завладее сърцата на хора от целия свят и да се превърне не просто в туристическа дестинация, а в истинска мания. К-поп музиката, филмите, храната и самите корейци карат хиляди хора от цял свят да си купуват билети за Южна Корея и да си търсят извинения да останат още малко, и още малко…

Ако започнете от Сеул, следващите шест места за виждане и неща за правене са едно добро начало за среща със столицата на страната. Имената са сложни за произнасяне (възможно е да си тръгнете без да сте успели да кажете нито едно корейска дума правилно), затова ги даваме и изписани на латиница за по-лесно търсене.

Дворец Кьонбоккун (Gyeongbokgung Palace)

Запознайте се с кралската осанка на Сеул - Кьонбоккун. Нарекли го Дворец, благословен от Небесата (буквалния превод на името му) и под божествената благословия преди повече от 700 години изградили близо 500 сгради с над 7000 стаи за кралското семейство, правителството и придворните люде. Днес е запазена само част от този чудовищен по размери комплекс, в която има и няколко музея.

*

Кулата N Seoul Tower

Namsan или просто N Seoul Tower е телевизионна кула, от която се разкрива една от най-красивите панорами към столицата и близката планина Намсан. Има панорамна площадка, няколко ресторанта и дигитална обсерватория, а нощем на кулата се прожектира светлинно шоу.

*

Традиционният квартал Инса-Дон (Insa-dong)

Това е едно от най-традиционните места в Сеул, запазило духа на миналите векове, когато жените са носели носии, а мъжете са яздели коне. Опитайте местната улична храна, разходете се без цел сред дървените чайни и влизайте в бутиковите арт галерии. Елате и в неделя, когато Инса-Дон става изцяло пешеходна зона, а на открито се вихрят улични артисти.

*

Пазарът Намдемун (Namdaemun Market)

Повече от 10 000 сергии са разположени на този огромен традиционен пазар, който никога не спи. Тук има всичко - от традиционна корейска медицина и носии до маркови облекла и храна.

*

Градските стени на Сеул

За пръв построени през 1396 г., градските стени са дълги над 18 км и на повечето места са високи между 7 и 8 метра. Днес можете да видите шест от осемте оригинални порти, през които се е влизало в оградения град.

*

Пазар Дондемун (Dongdaemun Market)

Като четете пазар, едва ли си представяте мащабите на тази шопинг зона - 26 мола плюс традиционен пазар и всичко това отворено 24 часа в денонощието. Нощните пазари са една от типичните атракции в Азия и Сеул не остава по-назад. Цените са прилични, продава се от пиле мляко - от играчки и техника до дрехи (най-вече младежки) и храна (не пропускайте алеята със заведенията за хранене, за да сте в крак с последните тенденции в корейската кухня).

>>> РАЗГЛЕДАЙТЕ АКТУАЛНИТЕ ОФЕРТИ ЗА ПЪТУВАНЕ В ЮЖНА КОРЕЯ! >>>

>
12 септември 2023 г.

Тагове

екзотика

Забележителности наоколо

Избрани оферти