Начало / Екскурзии / Екскурзии - Милано

ЛИГУРСКА РИВИЕРА И МОНАКО

Номер на оферта

/

231035

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ МАЛКА ЧАНТА С РАЗМЕРИ 40Х20Х25 СМ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ 55X40X20 СМ;
ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА;
5 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3 ЗВЕЗДИ НА ЛИГУРСКАТА РИВИЕРА;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ И ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ТРАНСПОРТ С ЛИЦЕНЗИРАН АВТОБУС ПО ПРОГРАМАТА;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА.

Цената не включва

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ГЕНУА;
ЕКСКУРЗИЯ ДО РАПАЛО, САНТА МАРГЕРИТА И ПОРТОФИНО;
ЕКСКУРЗИЯ ДО МОНАКО И МОНТЕ КАРЛО;
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧИНКУЕ ТЕРРЕ;
ВХОДНИ ТАКСИ В МУЗЕИ И ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ВКЛЮЧЕНИТЕ В ЦЕНАТА ЕКСКУРЗИИ;
ГРАДСКА ТАКСА (CITY TAX) В ХОТЕЛИТЕ (ПО ОКОЛО 4 ЕВРО НА ЧОВЕК НА ДЕН – ЗАПЛАЩА СЕ НА МЯСТО);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА;
ЗАСТРАХОВКА „ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“;
БИЛЕТИ ЗА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ;
PCR ИЛИ АНТИГЕННИ ТЕСТОВЕ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СЕ ИЗИСКВАТ;
ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

ГенуаПортофино – Рапало – Чинкуе Тере – МонакоМилано

Лигурия е една от най-красивите области на Италия, сгушена между морето и планините и разстилаща по крайбрежието си изумителните гледки на своята синева, от която сякаш извират зелените конуси на планините.
По крайбрежието са подредени живописни рибарски селища, елегантни курорти и прекрасни плажове, от пътя, който се вие по корниза високо над морето, се разкриват прекрасни гледки, каквито човешкото око рядко може да види.
В източния край на Лигурската ривиера се намира националният парк Чинкуе Тере, включен в списъка на ЮНЕСКО за световното природно и културно наследство, заради своите уникални селца, чиито къщи са буквално врязани в скалите над морето и чиито сгушени в зеленина заливчета представляват една незабравима гледка!
А столица на областта е Генуа – Genova la Superba, както я наричат италианците – древна и млада, разкриваща щедро пред посетителя своите архитектурни съкровища от времето на Класицизма и Барока, но и от наше време.

Екскурзията е шестдневна и включва 5 нощувки със закуски на Лигурската ривиера – хотел 3 звезди, разглеждане на Милано, възможност за разглеждане на Генуа; залива Тигулио – Рапало, Санта Маргарита и Портофино; Чинкуе Тере; Монако и Монте Карло, самолетен билет СофияМиланоСофия (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55x40x20 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с „Райанеър” или „Уиз Еър“. Вътрешните трансфери в Италия и Франция се извършват с автобус.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТИ и ЦЕНИ за човек в двойна стая:

06.09.2023 – 11.09.2023 - цени до 31.05.2023 г.
цена на възрастен в двойна стая - 1368 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 1548 лв.
цена на трети възрастен в стая - 1330 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 1289 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1299 лв.

17.09.2023 – 22.09.2023 - цени до 31.05.2023 г.
цена на възрастен в двойна стая - 1368 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 1548 лв.
цена на трети възрастен в стая - 1330 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 1289 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1299 лв.

========================================================
ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – Полет СофияМилано (Бергамо). Отпътуване за хотела на Лигурската ривиера (около 200 – 250 км от Милано). Настаняване в хотела. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Генуа с доплащане 48 лв, екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека (цената включва транспорт с автобус и обиколка на Генуа с екскурзовод на български, входни такси не са включени в тази цена). Родина на Христофор Колумб и столица на областта Лигурия, Генуа, най-голямото италианско пристанище, е разположена в един чудно красив залив и подрежда амфитеатрално своите квартали по хълмовете, които завършват в морето. Това е един изключителен град, град на контрасти, в който дворците и пищните църкви стоят рамо до рамо със скромни къщички, оформящи криволичещи улички, а старите складове по пристанището, превърнати днес в различни културни институции, си съжителстват с нови сгради от стъкло и метал. Екскурзията включва разглеждане на Генуа – пешеходна разходка: старото пристанище, двореца Сан Джорджо, катедралата "Сан Лоренцо" (отвън), Палацо дукале, „Пиаца де Ферари, къщата на Христофор Колумб, Порта Сопрана, „Пиаца Сан Матео“, дворците по „Виа Гарибалди“ (отвън), които са в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. Свободно време за разходка из стария град, по пристанището или за разглеждане на Аквариума на Генуа – един от най-големите в Европа. Вечерта – завръщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до перлите на залива Тигулио – Рапало, Портофино и Санта Маргерита Лигуре - с доплащане 89 лв., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека (цената включва транспорт с автобус до Рапало или Санта Маргерита, билет за корабче до Портофино и до Санта Маргерита и екскурзовод на български). Разходка из Рапало – елегантен курортен град, сгушен в прекрасен залив в началото на полуострова на Портофино. От Рапало до Санта Маргерита Лигуре се взима корабче за разходка из залива Тигулио. Разходка из Санта Маргерита Лигуре – елегантен курорт с бляскави хотели, разположени на тераси към морето, от които се откриват прекрасни гледки към скалистите брегове на полуострова. От Санта Маргерита Лигуре се взима корабче, за да се стигне до Портофино. Разходка из Портофино, където можете да се насладите на една от най-красивите гледки в Италия – яркоцветните къщи на малкото рибарско градче са скупчени около заливчето и се оглеждат в морските води, а стръмно спукащите се към морето хълмове, покрити с кичестата зеленина на пинии и палми, са окичени с тежките класически фасади на прекрасни вили. Вечерта – завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за целoдневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Чинкуе Тере – доплащане 75 лв. за възрастни и 65 лв. за деца до 17 г., екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, входни такси не са включени в тази цена, но е включен билет за железницата от Ла Специя до Чинкуе Терре. Чинкуе Тере е едно от най-красивите места на Лигурската ривиера – това са пет села (Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корниля, Манарола и Риомаджоре), сгушени на една тясна ивица между морето и стръмните склонове на планините. Селцата са построени на самия средиземноморски бряг, на малки, чудно красиви заливчета и по стръмните скали. Достъпни са с помощта на специално построена железница. Посещението на Чинкуе Тере може да се превърне в едно от най-впечатляващите преживявания в живота Ви, от което завинаги ще запомните чудните картини на многоцветните къщи, накацали една върху друга по скалите и надвиснали сякаш над морската шир. Екскурзията включва: транспорт с автобус до Ла Специя/Леванто, продължаване с железницата, която води до селата със слизане за разходки и фотопауза във Вернаца, Манарола и Риомаджоре. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Закуска. Свободен ден за плаж. Възможност за целодневна екскурзия с автобус и екскурзовод на български до Монако и Монте Карло с доплащане 69 лв. - екскурзията се провежда при група от минимум 20 човека (цената включва транспорт с автобус и екскурзовод на български, входни такси не са включени в тази цена). Екскурзията включва разглеждане на Монако и Монте Карло – Катедралата, Двореца на династията Грималди, Океанографския музей, Казиното. Вечерта – завръщане в хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Трансфер до летище Бергамо за полет Бергамо - София.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Милано |  Ранни записвания 2024 - Италия |  Ранни записвания 2024 - Милано

Избрани оферти