Начало / Статии / Статии - Италия

Кътчета от рая - най-красивите италиански езера

Автор

/

Можете да откривате Италия по много начини, но не я познавате истински, ако не сте посетили прекрасните й езера – истински кътчета от рая, паднали на земята.

Езерото Гарда

Най-голямото италианско езеро е любимо място за почивка както на италианците, така и на чужденците. Намира се по средата на пътя между Милано и Венеция, което го прави идеално за еднодневна разходка от тези два града. По бреговете му има красиви алеи за разходка, живописни селца и средновековни замъци. По южното му крайбрежие има плажове, а по северното се издигат стръмни скали. Наблизо се намира увеселителният парк Гардаленд.

Езерото Маджоре

Езерото Маджоре е парченце от Юга, незнайно как озовало се близо до сърцето на Европа, с изглед към Алпите. В протежение на няколко километра по бреговете на езерото са разположени палмови дървета и прекрасни курортни градчета като Стреза. Тук ще откриете очарованието на величествените зелени долини, преливащи в заснежените върхове на Алпите, където се виждат тук-там китни селца. Във водите на езерото се намират красивите Боромеови острови.

Езерото Комо

Комо е най-известното от италианските езера и любима дестинация за романтични ваканции. Заради мекия климат може да се посещава през цялата година. По бреговете му са разположени красиви вили и курортни градчета (Беладжо, Комо, Тремецо, Варена), има и многобройни екопътеки. Направете си разходка с лодка или практикувайте любимия си воден спорт, за да разберете защо Комо е любимото италианско езеро на знаменитостите от цял свят. То е и едно от най-дълбоките езера в Европа – максималната му дълбочина достига 400 м.

Езерото Орта

Орта се намира западно от Маджоре и е доста по-спокойно и по-слабо посещавано от туристи място. Главни градове по крайбрежието му са Орта Сан Джуло, Пела, Оменя. Разходете се по бреговете му и се качете на лодка до красивия остров Сан Джуло.

Езерото Болсена

Намира се по-близо до центъра на Италия, между Рим и Флоренция. Болсена е разположено в кратера на изгаснал вулкан. Главният град на крайбрежието му е Болсена със своя исторически център с крепост на върха.

Вижте най-добрите оферти за посещение на красивите италиански езера!

>
27 февруари 2015 г.

Тагове

езера

екопътеки

летен туризъм

романтични места

семеен туризъм

Забележителности наоколо

Избрани оферти