Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ с чартърен полет в АДРИАТИЧЕСКА АЛБАНИЯ 2021

Номер на оферта

/

235152

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет София – Тирана – София с директен чартърен полет с Bulgarian Air Charter;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
4 нощувки на база НВ / закуска и вечеря/ в избран хотел 3,4 или 5* в курортната част на Дуръс/Албания;
Трансфер летище – хотел – летище;
Обиколка и престой във втория по големина град в Албания - Дуръс
Представител на туроператора с български език за целия престой;
ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ (виж по-долу описанието);
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване;
Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:
ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация 50,00 лв и доплащане 20 дни преди тръгване
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни
50% ОТСТЪПКА от PCR тестове на лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването)
ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19.
БОНУС без аналог - при установяване на covid-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка)
БОНУС без аналог – Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА – препоръчани допълнителни услуги резервирани по желание:
Доплащане за стая гледка море - при възможност за всеки отделен хотел при запитване и потвърждение
PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
Целодневна екскурзия до столицата Тирана и „Балкона на Дайти“ – 85.00 лв. / 65.00 лв. за дете до 11,99 г.;
Целодневна екскурзия до третият по големина град в Албания, известен туристически курорт Вльора и античния град Аполония- 110.00 лв. / 90.00 лв. дете до 11,99 г.;
Целодневна екскурзия до градът-музей Берат и манастира Арденица - 110.00 лв. / 90.00 лв. дете до 11,99 г.;
Полудневна екскурзия „Светът на Скендербек в Круя“ - 80.00 лв. / 60.00 лв. дете до 11,99 г.;
Задължителни доплащания:
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 Евро/ 1.17 щатски долара.

Програма на пътуването

СПЕЦИАЛНА ОФЕРТА ОТ 29.05 ЗА НОВИ РЕЗЕРВАЦИИ
ОТ 5 ДО 7 ПРОЦЕНТА ОТСТЪПКИ ОТ ОБЯВЕНИТЕ ЦЕНИ НА
СЛЕДНИТЕ ХОТЕЛИ:


FAFA PREMIUM hotel 4* - 645 лева
GRAND BLUE FAFA 5* - 690 лева
VIVAS 4* - 630 ЛЕВА
MALVINA 3* - 495 ЛЕВА


Самолетна програма с директен чартърен полет от София

5 дни /4 нощувки на НВ

БЕЗ ИЗИСКВАНЕ ЗА PCR ТЕСТ НА ВЛИЗАНЕ В АЛБАНИЯ
ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ПО ЦЕЛИЯ МАРШРУТ

Албания е малка страна на брега на Средиземно море, с древна история, изстрадана в битки и обрати на съдбата, надарена с великолепна девствена природа, високи планини, кристални реки и обширни и слънчеви морски брегове. В нея живее любезен, амбициозен и трудолюбив народ, който строи своето нелеко бъдеще. Наричана е „Страна на орлите“, „Страна на бункерите и мерцедесите“, „Страната на толерантността“. Слави се с интересни исторически и природни места на територията си като: най-големият амфитеатър на Балканите, най-древното и дълбокото езеро в Европа и най-бързо развиващите се крайбрежни курорти сред балканските страни, с тюркоазени морски води. добра кухня, отлични условия за почивка и туризъм.


ПРОГРАМА

1-ви ден : СОФИЯ – ТИРАНА – ДУРЪС
Среща на летище София. Полет за Албания с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter. Кацане на летището в Тирана в 10,00ч. Посрещане от представители на агенцията. Трансфер с автобус и панорамна обиколка на Дуръс, най-голямото пристанище на Албания на Адриатическо море, вторият по големина град в страната и курортен център на северна Албания. Със своите 15 км плажни ивици около града, Дуръс привлича всяка година хиляди туристи. Пешеходна обиколка и кратка разходка в централната част на града: с разглеждане отвън на „Свeти Павел” и "Свети Асти", Венецианската кула от 16 век (наричана Ротонда) , православната църква, руините на крепостните стени, най-големият на Балканите амфитеатър от римско време (по желание в свободното време може да се разгледа и от вътре - заплаща се вход 300 леки) Свободно време за обяд. Отпътуване за курортната част на Дуръс. Настаняване в избран хотел. Кратка почивка. Информационна среща с представителя на агенцията. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден : ДУРЪС – ТИРАНА – ДУРЪС / преход 50 км в посока,1 час/
Закуска. Свободен ден или Допълнителна екскурзия „Тирана – столицата на Албания“. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блок– мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя.
Запознаването ни с албанската столица ще започне от птичи поглед и изкачване с кабинков лифт на планината „Дайти“ (с най-дългата кабинкова линия на Балканите от близо 5 км). Само за 15 минути, на 1000 метра надморска височина достигаме до втората станция, от която се открива прекрасна панорамна гледка „Балконът на Дайти“ . Фотопауза. Продължаваме към централната част на Тирана. Комбинирана автобусна и пешеходна обиколка: разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, Sky center, Бункера-музей и други забележителности Свободно време за самостоятелна разходка и разглеждане на музеи. Връщане в хотела в Дуръс. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.


3-ти ден: ДУРЪС – курорта ВЛЬОРА- АПОЛОНИЯ- ДУРЪС / преход 130 км в посока, около 2 часа /
Закуска. Свободен ден за почивка или допълнителна екскурзия“ Вльора и антична Аполония“. Модерният и гостоприемен курорт Вльора е популярна туристическа дестинация, тъй като предлага прекрасни условия за морски отдих и пълноценна почивка. Вльора е второто по големина пристанище и третият по големина град в Албания. Градът е разположен на брега на Адриатическо море, живописно кацнал на залив със същото име. Силните позиции на Вльора като курорт се допълват и от факта, че съществува фериботен маршрут между нея и италианските морски и пристанищни градове Бриндизи и Отранто в Апулия. Вльора е основан като древногръцка колония през VI век пр. Хр. под името Аулон. Името на града на български и италиански е Валона. Валона се е наричал града и през средновековието.
Посещение на центъра на града, с площада на Независимостта, на който се намира сградата на Първото независимо албанско правителство – днес Музей на независимостта. Свободно време за разходка. Престоя е около 2 часа.Отпътуване за Аполония Илирийска –останки от античен древногръцки град. Градът е основан през 588 г. пр.н.е. на десния бряг на река Вьоса на 10 km от устието й в Адриатическо море. Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южния ръкав на римския търговски път Виа Егнация. По време на Първата световна война австро-унгарците започват археологически разкопки в района, продължени от френски археолози след създаването на Албания. Разкопките разкриват храм и театър от 6 век пр.н.е., както и антични улици, мозайки и други. Действащият музей в Аполония е отворен с помощта на Съвместна програма на ЮНЕСКО - "Култура и наследство за социално и икономическо развитие". Връщане в хотела за вечеря около 19:00 часа. Нощувка.


4-ти ден: ДУРЪС – БЕРАТ- ДУРЪС / преход 130 км в посока, около 2 часа /
Закуска. Свободен ден за почивка или допълнителна екскурзия до „Берат и манастира Арденица“. Отпътуване за Берат (Белиград) –наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост.
Туристическа обиколка в Стария град: крепостта „Кале“, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други Свободно време в съвременната пешеходна зона. Отпътуване за манастира Арденица, който носи името "Рождество Богородично" и в миналото е бил истински духовен център на Православната църква. Манастирът е издигнат от византийския император Андроник II Палеолог през 1282 год. в чест на победата на възстановената Палеологова Византия над Кралство Сицилия в битката при Берат. През X век, на мястото на езическия храм е построен храм на Света Троица. На 21 юли 1451 година Скендербег се венчава в манастира за Доника Кастриоти. На това паметно събитие присъстват всички участници в т.нар. лежка лига, както и представители на Неаполитанското кралство, Венецианската република и република Рагуза. Главният манастирски храм е изписан от известните иконописци от Корча братята Константин и Анастас Зограф през 1744 год. След падането на комунистическия режим в Албания целият манастир е реставриран с личното съдействие на архиепископ Анастасиос през 1999 год. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.


5-ти ден: ДУРЪС – КРУЯ- ТИРАНА – СОФИЯ / преход 50 км в посока, 1 час/ Закуска. Допълнителна екскурзия „Светът на Скендербек в Круя“ – градът, чието име значи „пролет“ е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски.
Разходка по старата османска чаршия до крепостта с Музея на Скендербег, представящ историята на албанския народ. Връщане в Дуръс. Трансфер до летището в Тирана за директен полет за България в 17,00 ч. Кацане в София в 17,50ч

MALVINA hotel 3*,Golem - 598 лева
KAMOMIL hotel 3*, Shk?mbi i Kavaj?s, собствен плаж -635 лева
MARBELLA BEACH hotel 4*. Golem, собствен плаж - 690 лева
FLOWER & SPA hotel 4*+, Golem Golem, собствен плаж, на втора линия - 680 лева
FAFA PREMIUM hotel 4*,Golem, собствен плаж - 680 лева
GLORIA PALACE hotel 5*,Golem, собствен плаж - 708 лева
GRAND BLUE FAFA RESORT hotel 5*,Golem, собствен плаж - 725 лева

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Майски празници - Албания |  Майски празници - Дуръс

Избрани оферти