Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Индия и Непал - духовните центрове на Земята, група с водач, 01-10.9.24г.

Номер на оферта

/

163004

Дати & цени

01 септември 2024 г. - Цена от 3819 лв.

Цената включва

• Самолетен билет София – Делхи - Катманду – София;
• Самолетен билет за полет Катманду - Делхи – 290 лв. (цената подлежи на препотвърждение при резервация);
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 15 000 евро;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в избрания хотел в Агра;
• 2 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел в Джайпур;
• 2 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел в Делхи;
• 3 нощувки със закуски и вечери в хотел в Катманду;
• Всички входни такси и трансфери по програмата;
• 1 разходка с рикша в Джайпур
• Изкачване с джип до Амбър форт в Джайпур;
• Лицензирани местни екскурзоводи по време на цялата програма;
• Водач от България при събран минимум от 12 записани туристи.

Цената не включва

• Виза за Индия онлайн - 25 щ.д. на човек + 30 лв. такса за обработка и подаване на документите от страна на туроператора
• Виза за Непал – 30 щ.д. + 30 лв. такса за обработка и подаване на документите от страна на туроператора ( изисква се 1 снимка паспортен формат)
• Застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19, информация в допълнение
• Бакшиши – за местните екскурзоводи и шофьори - около 30 щ.д. на човек, силно препоръчителни
• Напитки и обяди
• Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Цени от: 3,819 лв.

Дати: 01-10.09.2024 г.

10 дни/ 8 нощувки със закуска и вечеря и богата екскурзионна програма в Делхи, Агра, Джайпур и Катманду

Маршрут: София - Истанбул - Делхи - Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра - Делхи - Катманду - Истанбул - София
=================================================================




ПРОГРАМА:

I ДЕН/ СофияИстанбул - Делхи
Среща на Летище София, Т2 в 13:30 за регистрация за полет до Делхи през Истанбул. Багажът се чекира директно до Делхи, не се получава в Истанбул.

II ДЕН / Делхи
Пристигане в Делхи рано сутринта 04:50. Получаване на е-виза (с предварително одобрение). Получаване на багажа. Посрещане на летището в Делхи от представител на фирмата – партньор. Закуска и кратка почивка в някой от летищните хотели наблизо.
Следва обиколка на Стария град Делхи:
По път се минава покрай крепостта Red Fort (от епохата на Монголската империя), която е превърната в музей, и Chandni Chowk, разположен в центъра на Old Delhi - някогашна основна артерия за имперските първенци, а сега - оживен пазар за подправки, сушени плодове, сребърни бижута и ярко оцветени сарита. Тесните улички встрани от пазара са изпълнени с малки магазинчета за етерични масла, канцеларски материали и традиционни индийски сладкиши.
Следва посещение на Радж Гат, мемориала посветен на Бащата на народа - Махатма Ганди, и мястото, където е кремиран след покушението срещу него. Спирка и на колоната Кутаб Минар, построена през 1199 г., все още устояваща на стихите на времето.
Последна спирка е най -значимия сикхски храм Gurudwara Bangla Sahib (1783г.) заедно с изкуственото му езеро, Sarovar. Панорамна обиколка на New Delhi. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

III ДЕН / ДелхиДжайпур, (242 км./около 5-5,5 часа)
Закуска. Трансфер до Джайпур. Настаняване в хотелa. Кратко време за почивка.
Вечерта - посещение на храма Birla temple, известен с архитектурата си, за присъствие на Аарти церемония ( Aarti) ceremony.
Вечеря. Нощувка.

IV ДЕН / Джайпур
Закуска. Посещение на старата столица Амбър с оглед на крепостта Амбър. По път към Амбър се разглежда “Дворецът на ветровете", познат като Хава Махал. Време за снимки. Изкачването до върха на крепостта Amber fort е с джипове. Следва разходка из комплекса, състоящ се от множество вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая.
Следобед - обзорна обиколка на град Джайпур. Разглеждане на Градския Дворец, който представлява комплекс от изящни дворци, градини и дворове, декоративно изкуство и резбовани врати. Музейните къщи на Двореца разполагат с колекции от редки ръкописи, оръжеен склад, костюми, килими и миниатюрни рисунки. Следва посещение на Джантар Мантар или Астрономическата Обсерватория в съседство, построена от Махараджата на Джайпур през 1726 г. Обсерваторията е една от петте такива астрономически чудеса, построена от Савай Джай Сингх и прави точни прогнози и до днес. Кратка разходка с рикши. Ако остане време - посещение на местните пазари.
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

V ДЕН / Агра– Фатехпур Сикри – Джайпур (240 км/ 5 часа)
Закуска. Отпътуване за Агра и Тадж Махал.
По път се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, построен от мугълския император Акбар Велики, като негова столица и дворец в края на 16 век и по-късно - изоставен. Днес този град е едно изключително място, което удивява хората с така перфектно запазените сгради.
Пристигане в Агра и настаняване в хотела. Кратка почивка.
Следва посещение на красивия Тадж Махал, в чието изграждане в продължение на 22 години са участвали 20 000 мъже. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на 17-ти век от мугълския император Шах Джахан, като израз на безкрайната му любов към съпругата му Мумтаз Махал. Тадж Махал е наистина едно от чудесата на света. Изглежда невероятно добре от всеки ъгъл, а в най-близък план се вижда една поразителна инкрустация на полускъпоценни камъни в мрамор.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

VI ДЕН / Агра - Делхи (204 км/ около 5-6 часа).
Закуска. Освобождаване на хотела. Обиколка на Агра с посещение на крепостта на Агра, където се е помещавала и управлявала мугълската империя поколения на ред. Разглеждат се Залата за посетители и Кралските палати. Отпътуване за Делхи.
Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

VII ДЕН / Делхи - Катманду (полет)
Закуска. Сутринта - трансфер до летището за обеден полет до Катманду. Пристигане в Катманду и посрещане от представител на фирмата – партньор. Трансфер до храмът Пашупатинат - един от най-свещените индуски храмове в цяла Южна Азия, който е посветен на бог Шива. Храмът е разположен на брега на свещената река Багмати, която е приток на свещения Ганг. Достъпът до храма е запазен само за индусите, но можем да видим храма отблизо от другата страна на реката. Храмът и околностите са оживени с обреди и ритуали, изпълнявани от хиндуистките поклонници. На брега на реката се извършват множество кремационни ритуали
Следваща спирка е Boudhanath Stupa, едно от най-големите будистки светилища. Ступата с диаметър 100 м (328 фута) и височина 40 м (130 фута) може да се види от много гледни точки в Катманду. Наоколо има редица будистки манастири и районът е с преобладаващ тибетски характер.
Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

VIII ДЕН / Катманду
Закуска. Обиколка сред забележителностите на Катманду с посещения на религиозния комплекс Сваямбунат, площад Дърбар, по-известен като Хануман Дока, на чиято площ са разположени десетки сгради и статуи, като: Кащамандап - дървена сграда, за която се казва, че е дала името си на град Катманду; Храм Таледжу - един от най-старите храмове на площада, този храм с 3 покрива във формата на пирамиди е пример за характерния Нювари архитектурен стил; Кумари Гар - домът на "Кумари" или живата богиня, Храмът Шива Парвати, Кал Бхаираб и др.
Пътят продължава към Патан - един от трите кралски града в долината, център на будистката и индуската култура. Шоу програма – магията на пеещата купа на Майстора. Пеещите купички са известни със своите лечебни и релаксиращи качества и са били измислени от древните тибетски и непалски будистки монаси за физическо, умствено и духовно обновление. Пеещи купи също се наричат купици от Хималаите, източник на положителна енергия, под формата на звукови вибрации. Пеещите мелодии са поредица от звукови вълни, произведени от тях. Дълбоки, изтънчени и мощни, тези звукови вълни, се смята, че проникват в съзнанието на слушателя, като така го успокояват. Този древен град е вторият по големина в Непал, в миналото е бил център на будистката наука и култура, известен с къщите с прекрасни дърворезби по вратите и прозорците: площад „Дурбар”, храма Кришна Мандир (17 в.), златния храм Махавихара (12 в.), посветен на Буда и др.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

IX ДЕН / Катманду
Закуска. Целодневна екскурзия из забележителностите на град Бхактапур. Площад Дурбар на Бхактапур е скъпоценния камък не само на Бхактапур, но и на цялата нация. Най-завладяващите структури тук са световноизвестният Дворец с 55 прозореца, Голдън Гейт, Голямата камбана, Храмът Сидхи Лаксми и Храмът на Шива. На площад Таумадхи е разположен храма Ниатапола, който датира от 1702 г. Колосалната пет етажна постройка е най-високият храм - пагода в страната. По-късно посещение на Музеят на краденото изкуство: този музей е един много различен музей, тук ще имате възможността да видите реплики на крадени архитектури от различни обекти на културното наследство.
Следобед – по желание срещу допълнително заплащане - отпътуване към планините Нагаркот, 30 км източно от Катманду. В ясен ден от тук може да се види Връх Еверест.
Вечеря. Нощувка.

X ДЕН / КатмандуИстанбул - София
Ранен трансфер до летището в Катманду за полет в 07:35 през Истанбул до София. Пристигане в София Т2 по разписание същия ден в 20:20ч..
Край на програмата


===============================================================

Цена : 3819 лв.
Цената е в лева, на човек в двойна/ тройна стая.
Доплащане за единично настаняване: 450 лв.
Всички останали настанявания по- запитване



Условия за резервации:
• Депозит - 1000 лв. при резервация.
• Допащане до 100 % - 40 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулации:
• До 90 дни преди заминаване – такса резревация 100 лв. на човек.
• От 89 ден до 45 ден от датата на заминаване в размер - депозитът в размер на 1000 лева
• От 44 ден до датата на заминаване - пълния размер на пътуването
• Смяна на име - до 10 дни преди пътуване без неустойка

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКИ И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:
• При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
• При активация на полицата „Отмяна на пътуване“- според условията на застрахователя;
• При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения вследствие на епидемиологична обстановка, свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.


В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни и вътрешни полети и не по-късно от 60 дни преди пътуването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.



Полетно разписание:

01.09.24, София 15:45 - 17:20 Истанбул
01.09.24, Истанбул 20:15 – 04:50 Делхи +1
10.09.24, Катманду 07:35 - 13:05 Истанбул
10.09.24, Истанбул 19:00 – 20:20 София

Превозвачи: Турски авиолинии и Индиго или друга местна авиокомпания.
Часовете са в местно време и подлежат на препотвърждение до 3 дни преди отпътуване.


Хотели по програмата:

• Delhi - Hotel Anila или Hotel Ashok Country Resort, https://anilahotels.com/ или https://ashokcountryresorts.com/ - 01 нощувка

• Jaipur - Jaipur Central или Park Prime, https://hoteljaipurcentral.com/index или http://park-prime.hotels-jaipur.com/en/ - 02 ношувки

• Agra - The Retreat или Royale Regent, https://www.theretreat.co.in/ или https://www.hotelroyaleregent.com/ - 01 нощувка

• Delhi - Hotel Anila или Hotel Ashok Country Resort,
https://anilahotels.com/ или https://ashokcountryresorts.com/ - 01 нощувка

• Kathmandu - Crown Imperial (Deluxe room), https://www.crowneimperial.com/ - 03 нощувки



Забележки:
• При събран минимум от 12 човека - с групата пътува водач от България.
• Пътуването се осъществява с климатизиран джип или кола.
• Възможно е организирането на допълнителни посещения на обекти и програми, по желание на участващите.
• Възможна е промяна на разписанията от страна на авиопревозвачите.
• Възможна е промяна на последователността на програмата според метеорлогичните условия.


Изисквания:
• Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 10 туриста.

Паспортен и визов режим, санитарни изисквания:
• Изисква се международен паспорт със срок на валидност 6 месеца от датата на връщането. Паспортът следва да е с мин. валидност 6 месеца от датата на връщане и да има 2 празни страници.
• Сканирана 1 стр. на паспорта в PDF формат, до 300 KB.
• Снимка в JPEG , формат от 10 KB до 1 MB с равна височина и ширина, в анфас, на бял или светъл фон.
• Попълнен въпросник.
• Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране за влизане в страната.


Допълнително за Ваша сигурност препоръчваме да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.


Какво не покрива застраховката?
• Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
• Опит за самоубийство или самоубийство;
• Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
• Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
• Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!



Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Индия.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Забележка: пакетната цена е калкулирана по курс 1,84 лв. за щатски долар към 12.04.2024 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 6 % в периода до началото на туристическото пътуване, фирмата си запазва правото да прекалкулира пакетната цена, съобразно промяната на валутния курс.


Всички оферти, чиито цени са във валута, се заплащат в лева по курс 1 евро = 1,959 лева. При заплащане в евро, цените, които са в лева, се превалутират при курс 1 евро = 1.95 лева

Допълнителна информация

Цената е за Ранни записвания до 30.06.2024 г. или до изчерпване на местата по промоцията.

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти