Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хавана

Почивка в Куба 2024 - Хавана и Варадеро с водач от България

Номер на оферта

/

227767

Дати & цени

Цената включва

Полет с авиокомпания „Turkish Airlines” София - Истанбул – Хавана – Истанбул- София с включени летищни такси и чекиран багаж 23 кг. и 8 кг. ръчен в салона на самолета;
Трансфери летище – хотел Варадеро – хотел Хавана - летищe;
5 нощувки във Варадеро в хотел Melia Varadero 4+* на база All Inclusive;
2 нощувки в Хавана хотел Melia Cohiba 4* / Iberostar Park Central 5* на база закуска;
Водач от България по време на цялото пътуване;
Гранд тур на Хавана с включен обяд и разходка с ретро автомобил;
Полудневен тур Хемингуей с включен обяд
Медицинска застраховка за периода на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро и Covid покритие.
Виза за Куба

Цената не включва

Допълнителни екскурзии – заявяват се и се заплащат в офиса на агенцията най-късно при доплащането на пакета;
- Екскурзия до о-в Кайо Бланко с обяд– 135 евро/ 265 лева
- Екскурзия Гуама, Сиенфуегос и Тринидат с включен обяд – 135 евро/ 265 лева
- Буена Виста Соушъл клуб – 75 евро/ 147 лева.
- Вариетното шоу Паризиен с включена вечеря – 95 евро/ 186 лева
- Кабаре Тропикана – 130 евро / 254 лева.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ – около 3% от стойността на пътуването. Заплаща се при резервация;
Хранения извън посочените в програмата;
Бакшиши за портиери, носачи на багаж, допълнителни екскурзии на място – заплащат се на място по Ваше желание (очаквани са, но не са задължителни);

Програма на пътуването

ПОЧИВКА В КУБА – ВАРАДЕРО И ХАВАНА С ГРАНД ТУР НА КУБИНСКАТА СТОЛИЦА, ВКЛЮЧЕН ОБЯД И РАЗХОДКА С РЕТРО АВТОМОБИЛ!

10 дни / 7 нощувки - 2 нощувки на закуска в Хавана и 5 нощувки All Inclusive във Варадеро

ДАТИ:
02.04.2024 – 10.04.2024 - последни места!

ХОТЕЛИ И ПРОМОЦИОНАЛНИ ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек в двойна стая за съответните периоди:

1. Хотели:
Melia Cohiba 4*
Melia Varadero 4+*

05.03.2024 – 13.03.2024 2 закуски + 5 All inclusive - 2255 евро/ 4410 лева

02.04.2024 – 10.04.2024 2 закуски + 5 All inclusive - 2217 евро/ 4336 лева

2. Хотели:
Iberostar Park Central 5*
Melia Varadero 4+*

05.03.2024 – 13.03.2024 2 закуски + 5 All inclusive - 2346 евро/ 4588 лева

02.04.2024 – 10.04.2024 2 закуски + 5 All inclusive - 2288 евро/ 4475 лева

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Малка група с водач от България!
Удобни връзки с полет на България Еър от София до Мадрид и от Мадрид до Хавана.
Панорамна обиколка на Мадрид.
Включен гранд тур на Хавана с обяд и разходка с ретро автомобил!
Възможност за посещение на: вариетното Шоу Паризиен; къщата–вдъхновение на Хемингуей, Финка Вихия; Буена Виста Соушъл Kлуб; Гуама, Сиенфуегос и Тринидат; плажа Хирон или „Залива на прасетата“; о-в Кайо Бланко.

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

# 2 нощувки на закуска в Хавана и 5 нощувки All Inclusive във Варадеро

# Малки групи с опитен водач от България!

# Удобен полет от София през Истанбул с АК „Turkish Airlines”

# Настаняване в 4* и 5* хотели от веригите Iberostar и Melia.

# Включен гранд тур на Хавана с обяд и разходка с ретро автомобил!

# Полудневен тур Хемингуей с включен обяд!

*****

Kарибска фиеста с възможност за посещение на:

# Гуама, Сиенфуегос и Тринидат

# Буена Виста Соушъл клуб

# Вариетното шоу Паризиен

# О-в Кайо Бланко

-----------------------------------

ПРОГРАМА

1-ви ден: София - Истанбул - Хавана
Излитане от София в 21:30ч. за полет до Истанбул с АК “Turksih Airlines”. Кацане в Истанбул в 23:55ч. Кратък престой до полета за Хавана в 02:20ч. на следващия ден.

2-ри ден: Хавана - Варадеро
Излитане от Истанбул в 02:20 часа. Пристигане в Хавана в 07:25ч. и трансфер до хотела във Варадеро. Свободно време за почивка, разглеждане и опознаване на курорта. Нощувка.

3-ти – 6-ти ден: Варадеро
Свободно време за почивка, опознаване на курорта или участие в допълнителни екскурзии.
Възможност за допълнителна екскурзия до о-в Кайо Бланко с обяд (срещу заплащане – 135 евро/ 265 лева). Потегляме с катамаран от пристанището за вълнуваща разходка из кристалните води на Карибско море. На борда ще имаме неограничено количество напитки, танци и музика. На Остров Cayo Blanco ще обядваме в местен ресторант. Ще имаме възможност за шнорхелинг из кораловия риф и ще посетим делфинариума.
Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
Възможност за допълнителна целодневна екскурзия Гуама, Сиенфуегос и Тринидат с включен обяд (срещу заплащане – 135 евро/ 265 лева).
В първата част от деня ще посетим Гуама намираща се в националния парк „ Монтемар“. Ще снимаме крокодилите във фермата, а после ще продължим с лодка през „ Лагуната на съкровищата“. На отсрещния бряг е разположено автентично селище, съхранило атмосферата от времето на Христофор Колумб. Чрез интересни скулптори е пресъздаден бита, културата и атмосферата. Ще направим спирка за обяд в крокодилската ферма където ще имате възможност да опитате крокодилско месо.
След Гуама ще се отправим по красив панорамен път по крайбрежието на Карибско море, за да стигнем до плажа Хирон или „ Залива на прасетата“ където през април 1961г е извършен неуспешен опит за преврат от страна на кубински емигранти с помощта на ВМС на САЩ. След посещение на военния музей ще се отправим към най-запазеният колониален град в Куба – Тринидад, символ на бляскавия и разточителен живот през 18 век. Градът е под егидата на Юнеско. Разходка из историческия център – главния площад Майор, на който е разположена църквата Св. Троица – символ на града. Построена през 1892 г., тя е съхранила разкошен мраморен олтар, украсен с местни скъпоценни камъни; Близо до площада са и Археологическият музей, който се помещава в изискания дом с красивите железни перила Каса Падрон, а недалеч от него, е Музеят на колониалната архитектура, разположен в къщата на богатия захарен барон Санчес Иснага. Интерес буди и Градския исторически музей, в чиято екзотична градина все още стои фонтанът, за който се говори, че от него вместо вода потичал джин за господата и одеколон за дамите.
Следва спирка в Сиенфуегос – град основан от французите и основно пристанище в Куба. Важен център е за износ на захарно цвекло, както и на кафе и тютюн. Градът често е наричан „Перлата на Юга“, като е посещаван от туристи главно заради архитектурните си забележителности. Сградите тук се открояват с типичен неокласически стил. Историческият център на Сиенфуегос е включен в списъка на ЮНЕСКО, а сред основните забележителности в града са крепостта Хагуа, Триумфалната арка (единствената в Куба), както и катедралата „Непорочно зачатие“, построена в периода 1833-1836 и отличаваща се със своя стъклопис.
Връщане в хотела във Варадеро. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден: ВарадероХавана
Закуска. Освобождаване на хотела и трансфер до Хавана.
Полудневен тур с вкл. обяд до къщата –вдъхновение на Хемингуей ,Финка Вихия , построена в испански колониален стил върху хълм с прекрасна тропическа гледка към Хавана. (Включен в цената).
Във владенията и се простира огромен парк, постлан с тучна морава и украсена от палми, орхидеи, мангови дръвчета, тръстики, папрати и други характерни за Карибската шир зелено-цветни обитатели. Хемингуей изживява последните 22 години от живота си сред ботаническата живопис на Финка Вихия (Finca Vig?a), както сам нарича своето лично кубинско убежище. В превод от испански името означава „наблюдателница“. Вдъхновен от рая на Финка Вихия, морето и цялата карибска околност, Хемингуей написва „За кого бие камбаната“ и безсмъртното си произведение „Старецът и морето“, с което печели награда Пулицер през 1953г. и Нобелова награда за литература през 1954 г. Финка Вихия става снимачна площадка за последната кино-продукция, посветена на животът на Хемингуей – „Папа Хемингуей в Куба“ (2016). Това е и първият американски филм, сниман в Куба след повече от 50 години студена война. Настаняване в централно разположен 4+/5* хотел. Свободно време.
Възможност за вечеря под звуците на Буена Виста Соушъл клуб. (Срещу заплащане – 75 евро/ 147 лева).
Легендарната кубинска формация е не просто едно oт многото музикални лица на Куба, а може да се каже дори емблемата на кубинската музика.
„Буена Виста Соушъл Клъб“ е създадена през 1932 г. и е кръстена на едноименния квартал в близост до Марианао, Хавана, който се превръща в домакин на първите концерти на групата. С годините в формацията участват много популярни певци и артисти, сред които: покойният Ибрахим Ферер и Компай Сегундо, великата Омара Портуондо, близка приятелка на нашата Йорданка Христова. Музикалният ансамбъл „Буена Виста Соушъл Клъб“ става изключително популярен най-вече заради едноименния документален филм на немския режисьор Вим Вендерс през 1999 г., който открива кубинската музика и фолклор за света.

8-ми ден: Хавана
Закуска.В този ден ще направим целодневен гранд тур на Хавана с обяд (включен в цената).
Ще започнем нашата обиколка с посещение на квартала Фустерландия на Хосе Фустер, известен още като Пикасо на Куба - място украсено с картини, керамика и рисунки и превърнато в изложба на открито. Ще продължим към прекрасния парк Алмендарес и ще се насладим на буйната тропическа растителност, която е и убежище на хаванчани от летните жеги. Следва новия квартал Мирамар с луксозните хасиенди по Пето Авеню и посолства, между които и Българското. Обяд в местен ресторант.
Следва Фото пауза и кратко свободно време в хотел Nacional de Cuba – най-известният хотел в цяла Куба, построен с парите на американската мафия и служещ през 30те години за срещи на големите италиански и американски мафиотски фамилии. Използван тематично и за декор във филма „Кръстникът“, във фоайето на хотела и днес могат да се видят снимки и автографи на знатни гости като Уинстън Чърчил, Нилсън Рокфелер, Франк Синатра, Ърнест Хемингуей, Уолт Дисни и много други. Следва разходка от хотела с ретро автомобили за около час. Ще усетим безвремието и вятъра по времето на обиколката по Малекон, емблемата на Хавана и най-дългата пейка в света, както я наричат местните. Разходката с цветните открити лимузини свършва в Стара Хавана, където пък започва нашата пешеходка обиколка. По време на пешеходната обиколка на стария квартал ще видим площадите ?Plaza de Armas?, Plaza de la Catedral?, ?Plaza San Francisco de Asis? and Plaza Vieja. След това ще се разходим по известната търговска улица Obispo, Floridita бар (разположен в края на улица Obispo), хотел Ambos Mundos, където е пребивавал Хемингуей. Свободно време за разходка и вечеря в някой от вкусните ресторанти в Куба, където ще се насладите на местните специалитети: маланга с мед, сладки готвени банани , прясна риба/скариди/омар или октопод на скара.
Или по желание посещение на вариетното шоу Паризиен с включена вечеря. (срещу заплащане – 95 евро/ 186 лева).

09-ти ден: Хавана - Истанбул
Ранна закуска. Освобождаване на хотела и трансфер за полет от Хавана до Истанбул в 09:00ч. Кацане в Истанбул в 09.25ч на следващия ден.

10-ти ден: Истанбул - София
Полет от Истанбул за София в 14:55ч. Пристигане в София в 15:10ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Условия за резервация:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца;
При записване се внася 500 евро депозит;
Втори депозит 500 евро 45 дни преди датата на отпътуване;
Доплащане до 30 дни преди пътуването.

Полетно разписание с АК Turkish Airlines за 11.02.2024 и 05.03.2024
№ на полета Дата на полета Лети от Час на Излитане Каца в Час на Пристигне
ТК1030 11.02.2024 СОФИЯ 21:30 ИСТАНБУЛ 23:55
ТК 183 12.02.2024 ИСТАНБУЛ 02:20 ХАВАНА 07:25
ТК 183 19.02.2024 ХАВАНА 09:00 ИСТАНБУЛ 09:25 + 1 ден
ТК1031 20.02.2024 ИСТАНБУЛ 14:55 СОФИЯ 15:10

Полетно разписание с АК Turkish Airlines за 02.04.2024
№ на полета Дата на полета Лети от Час на Излитане Каца в Час на Пристигне
ТК1030 02.04.2024 СОФИЯ 21:10 ИСТАНБУЛ 22:35
ТК 183 03.04.2024 ИСТАНБУЛ 02:10 ХАВАНА 07:45
ТК 183 10.04.2024 ХАВАНА 09:00 ИСТАНБУЛ 09:25 + 1 ден
ТК1031 11.04.2024 ИСТАНБУЛ 13:20 СОФИЯ 14:35

*Полетното разписание е обявено в местното часово време на всяка държава.

Забележки:
Офертата важи при минимум 10 туристи;
Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни преди заминаване;
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, идентични по категория и качество;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Поради променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 10 дни преди датата на заминаване.

Срокове за анулации и неустойки:
при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит;
при по-малко от 29 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



============================================================

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Хавана |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Хавана |  Екзотична почивка 2024 - Куба |  Екзотична почивка 2024 - Хавана

Избрани оферти