Начало / Екскурзии / Екскурзии - Исламабад

Пакистан – пътешествие до покрива на света

Номер на оферта

/

240723

Дати & цени

02 юни 2024 г. - Цена от 2925 €

Цената включва

Самолетeн билет София - Доха - Лахор с вкл 7 кг ръчен багаж и 25 кг чекиран багаж
Самолетeн билет Исламабад - Доха - София с вкл 7 кг ръчен багаж и 25 кг чекиран багаж
Вътрешен полет Скарду - Исламабад
Всички летищни такси
Всички трансфери в програмата
3 нощувки със закуски в Лахор
2 нощувки със закуски в Исламабад
1 нощувка със закуска в Чилас
2 нощувки със закуски в Хунза
1 нощувка със закуска в Гилгит
1 нощувки със закуски в Скарду
Всички описани в програмата екскурзии, за които е посочено, че са вкл. пакетната цена
Транспорт с луксозен и климатизиран бус
Здравна застраховка "Пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро
Водач на български език

Цената не включва

Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
Разходи от личен характер
Застраховка „Отмяна на пътуване”
Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 40 евро

Програма на пътуването

11 дни / 10 нощувки

ДАТА И ЦЕНА на човек в двойна стая:
02.06.2024 – 13.06.2024 – 2 925 евро – ранни записвания

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Лахор
Среща на летище София и полет за Лахор, Пакистан.

ДЕН 2: Лахор
Ранно пристигане на летището в Лахор. Трансфер, настаняване в хотел и време за почивка.
Закуска. Ще направим полудневна обиколка на Лахор - вторият по големина град в Пакистан след Карачи. Цялата история на града е ключова за събитията и историята на страната и поради тази причина е наричан "културната столица на Пакистан". Именно тук се изработва декларацията за независимост на страната, и именно в Лахор е роден Шах Джахан - владетелят, построил неповторимия Тадж Махал.
Започва със великолепните градини Shalimar Garden - често убежище на кралската фамилия и интерпретиращи представата на исляма за рая.
Следващата ни спирка е най-старият и голям музей в Пакистан. Във величествената сграда построена от червени тухлички е изложена, може би, най-реалистичната скулптура на Буда в края на 40 дневния му пост. Отправяме се към Wagh Border. Всеки ден по залез слънце в пищна церемония се свалят бойните знамена и се заключват граничните врати между Индия и Пакистан. Превърнала се празник, стотици техни граждани демонстрират националната си гордост с песни и танци в боливудски и хинди стил. Обещаваме ви паметно преживяване.
Нощувка.

ДЕН 3: Лахор
Закуска. Днес започваме със старата част на града и построената през 1635 г. Shahi Hammam - единствената останала подобна баня на континента и представя централноазиатската иранска /турска/ традиция за горещи бани. Входната порта и главната зала са изящно украсени със стенописи, пана с ангели, животни, цветя и птици, Продължаваме със джамията Wazir Khan. Често е наричана "поезия" застинала във цветове и форми от гланцирани плочки и носи магичната неповторимост на персийската архитектура. Една магичната неповторимост на персийските приказки. По стените е разстлан килим и определено е поредното бижу от колекцията сгради, построени по времето на могулския император Шах Джахан.
Отправяме се към Lahore Fort. Смята се, че Акбар Велики, от династията на "Великите моголи" издига крепостта в ислямски стил и индуски мотиви, а наследника му Шах Джахан щедро я допълва с луксозния мрамор инкрустиран флорални мотиви. Безспорно най-голямата и ярка забележителност на Лахор е джамията Badshahi. Устояла през вековете, тя е почти копие на червената джамия Джама Масджид в Делхи, тя е последното върхово постижение от периода на "Великите моголи".
Нощувка.

ДЕН 4: Лахор - Исламабад
Рано отпътуваме за Исламабад, като по път ще посетим Salt Range - поредица от хълмове и ниски планини между долините на реките Инд и Джелум, които образуват едно от най-богатите солни полета в света. Името му произлиза от обширните находища на каменна сол. В района ще посетим и действаща джамия, построена от тухли направени от сол.
Преди да стигнем Исламабад ще посетим и музеят Таксила, считан за едно от значимите археологически места в света. Често музеят е считам за "пазител" на древната цивилизация Гандара, тъй като съхранява голяма колекция от изкуството на този изчезнам народ. Може би най-важния монумент е статуя на медитиращия Буда от 4-ти век.
Пристигаме в Исламабад и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 5: Исламабад - Чилас /пътешествие от друга планета/
Закуска. Днес ни предстои пътешествие от друга планета. Ще се насочим към един от величествените и живописни пътища на планетата - магистралата Каракорам. Построена съвместно от Пакистан и Китай, тя следва един от най-древните маршрути по Пътя на коприната - Памир, Кaракорaм, Хималаи и Хиндукуш. Магистралата Каракорам e известна още като N35, Черната скала или Осмото чудо на света. Ще преминем през прохода Кунджераб /4 693 метра н.в./ - един от най-красивите в света. Тук са разположени повече от 60 седемхилядника и четири от общо 14-те осемхилядника - Броуд Пик, К2, Нанга Парбат и Гашербрум.
Нощувка.

ДЕН 6: Чилас - Хунза
Закуска. Днес продължаваме да с величествените гледки. Отправяме се към долината Хунза. В този отдалечен район на северен Пакистан се срещат трите най-високи планински вериги в света - Хималаи, Хиндокуш и Каракорам. Ще спрем на най-известната и със сигурност най-красивата наблюдателна площадка по този маршрут - Rakaposhi View Point. А защо е най-красивата? Предпочитаме да се убедите сами в това :)
Жителите на долината Хунза се славят с изключителното си здраве и дълголетие. Градът е известен със своето културно наследство и най-вече с крепостите Алтит и Балтит, които ще посетим на следващия ден.
Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 7: Чилас - Хунза
Закуска. Днес ще посетим крепостите Алтит и Балтит. Алтит /известна още като резиденция Хабаси/ е архитектурно чудо, което стои високо повече от 1000 години в лицето на много вражески атаки и природни бедствия. Думата алтит има своите корени в тибетския език и означава "страната надолу". Говори се, че кулата е била използвана не само за наблюдение на вражески атаки, но и за изхвърляне на затворниците, които са били осъдени на смърт. Около 400 години след построяването си, крепостта попада в семеен спор между принц Шах Абас /Шабос/ и принц Али Хан. След този спор принц Шах Абас се мести в другата известна в района крепост - Балтит. Крепостта Балтит е стратегически разположена, за да осигури панорамна гледка към Хунза за оценка на заплахите отвън и вътре в държавата. Това е най-доброто място за посещение, тъй като крепостта е разположена на изкуствено изравнена повърхност точно под ледника Ултар.
Отправяме се към Каримабадския базар /Karimabad Bazar/ - най-популярното място за разходки и пазар в долината Хунза. Разхождайки се по тесните калдаръмени улички, всеки от нас ще може да закупи традиционни бродирани шапки, ръчно изработени килими, ръчно тъкан плат /paffu/, шалове, както и скъпоценни и полускъпоценни камъни, особено рубин.
Нощувка.

ДЕН 8: Хунза - Гилгит
Закуска. Отправяме се към Пасу - малко село в северен Пакистан. Една от най-зрелищните гледки по магистрала Каракорум са "конусите" Пасу. Издигащи се на 6 106 метра надморска височина, право нагоре, със стръмни склонове, гледката е наистина впечатляваща. Наричат ги ??още "горещи планини", тъй като снегът не се задържа дълго на върха на тяхната конусна структура. Продължаваме към Гулмит - вековен исторически град с планини, върхове и ледници. Разположено на едва 2 500 метра надморска височина и с плодородна почва, градът е известен с отглеждането на царевица, пшеница, картофи и...орхидеи. Ще имаме свободно време да се разходим по улиците на това китно градче.
Пристигане в Гилгит и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 9: Гилгит - Скарду
Закуска. Отправяме се към Скарду. Скарду заедно с Гилгит са едни от туристическите центрове в Северен Пакистан. По-голяма част от населението са шиити и говоря балти - древна форма на тибетски език.
В планините на региона са разположени четири от четиринадесет осемхилядници в света, привличащи вниманието на туристите, пътуващи и катерачи от цял свят. Недалеч от Скарду са заснежените върхове на К2, Гашербрум, Транго Тауър, както и огромните ледници Балторо и Биафо. Това прави Скарду главният туристически и алпинистки център в района.
На път за горното езеро Качура ще преминем покрай селището Асколе, което е последното селище в района за всички проходи до Конкордия - мястото на което са разположени ледниците Балторо и Годуин Остин. Езерото Качура е известно с топлите и сладки зелени води. Неописуемата красота е почти неизследвана поради грубия му и недостъпен терен. Районът е характерен с иглолистна растителност и диви кайсии. Именно на тях се дължи дълголетието на жителите тук. И ние ще си похапнем от тях. :)
Пристигане в Скарду.
Нощувка.

ДЕН 10: Скарду - Исламабад - София
Закуска. Трансфер до летището и полет за Исламабад. Трансфер и настаняване в хотел. Исламабад е модерен и различен от другите пакистански градове. Построен е в средата на 20-ти век, за да замени столицата Карачи. Известен е с високия си стандарт на живот, безопасност и разкошна зеленина. След кратка почивка ще направим панорамната обиколка на града. Ще започнем с един от най-ярките символи на града - джамията Файсал. С цялата си пищност и изящество е проектирана да побере над 70 000 души. Разположена срещу живописните хълмове Маргала, джамията е кръстена на саудитския крал Файсал Бин Абдул Азис. Ще се разходим до стария пазар и ще посетим националния монумент, изобразяващ всички пакистански провинции. Ще се качим до хълмовете Маргала, откъдето се открива несравнима гледка към града. Ще посетим Даман е Кох, място за което казват, че зърнеш ли веднъж от там Исламабад, никога не забравяш.
Вечерта трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 11: София
Пристигане на летище София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ХОТЕЛИ:
Лахор - 2 нощувки със закуски в хотел в Pearl Continental Hotel 4* или подобен
Исламабад - 2 нощувки със закуски в хотел в Serena Hotel 4* или подобен
Чилас - 1 нощувка със закуска в хотел в Shangri La Hotel 4* или подобен
Хунза - 2 нощувки със закуски в хотел в Hard Rock Hotel 4* или подобен
Гилгид - 1 нощувка със закуска в хотел в Serena Hotel 4* или подобен
Скарду - 1 нощувкa със закускa в хотел в Byarsa Hotel 4* или подобен

При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!

Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:
Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Пакистан |  Оферти - Исламабад |  Екскурзии - Пакистан |  Екскурзии - Исламабад |  Екзотична почивка 2024 - Пакистан |  Екзотична почивка 2024 - Исламабад

Избрани оферти