Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Индия - храмовете на Кама Сутра и тигрите на Рантамбор

Номер на оферта

/

105492

Дати & цени

28 октомври 2022 г. - Цена от 3998 лв.
13 февруари 2023 г. - Цена от 3998 лв.

Цената включва

Самолетен билет София – Делхи - София;
летищни такси в размер на 370 Евро към 01.12.2022г;
9 нощувки в хотели 5* по програмата (от които 2 нощувки в Делхи; 1 в Каджурахо, 2 в Агра; 2 в Рантамбор, 2 нощувки в Джайпур);
9 закуски
9 обяда
9 вечери
трансфери летище – хотел – летище;
билет за влак Делхи – Джанси и Джанси - Агра
разходка със слонове до крепостта Амбър в Джайпур;
разходка с рикша из стария град Джайпур;
обиколка с местен екскурзовод на Делхи, Орча, Джайпур, Фатехпур Сикри, Агра;
посещение на храмовете в Каджурахо
две джип сафарите в Национален парк Рантамбор
всички входни такси на посещаваните обекти по програмата;
климатизиран микробус/автобус по време на цялото пътуване;
водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване;
4,94 % такси Индия;
Застраховка „Защита при пътуване“ с поктиритие 10 000 евро, застраховател „Мондиал Асистанс“.

Цената не включва

виза за Индия в размер на 120 USD ( заплаща се лично в посолството);
такса обработка на виза – 50 лева (заплащат се задълженително в България);
бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 78 лева ( заплащат се задълженително в България);
бакшиши за камили, слонове, тук-тук, носачи, WC и др - 19 лева (заплащат се задълженително в България);
напитки;
разходи от личен характер;
PCR тест или друг вид тест за влизане на територията на Перу или транзитните НИдерландия/ Франция

Програма на пътуването

МАРШРУТ: София - Делхи - Делхи – Джанси - Орча – Каджурахо – Орча – Джанси – Агра – Фатехпур Сикри – Рантамбор – Джайпур - София

12 дни / 9 нощувки

Екскурзовод – Любомир Братоев

ДАТИ:
28.10.2022 - потвърдена,
13.02.2023

ЦЕНА на човек в двойна стая:
Ранни записвания до 25.08.222г - 3998 лв
Редовна цена - 4498 лв.

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

Открийте нейната хилядолетна култура, нейното единство и многообразие, мирно съжителство на многочислени религии и философии, пъстър калейдоскоп от 330 милиона божества, кастова система, почиваща на понятието за чистотата, нейните 18 езика и 484 диалекта, редуващите се пейзажи – пустини, равнини, хълмове, прекрасни крайбрежия и митични планини.
За този, който за пръв път влиза в съприкосновение с тази приказна страна, е важно да почувства красотата, изразена в контрастите – богатство и бедност, минало и бъдеще, свръхмодерни технологии наред с феодални порядки и атмосфера. Затова ние ви предлагаме да започнем от света на миналото – света на махараджите. Да проодължим през резервата Рантамбор за среща с дивата природа и тигрите.

1 ден: София - Индия / Делхи
Екскурзията до Индия започва с полет от летище София към Ню Делхи.

2 ден: Делхи (закуска, обяд, вечеря)
Пристигане на летище Ню Делхи в 08.45ч. Посрещане, трансфер до хотела, настаняване и почивка. Закуска. Обиколка на Делхи, град с две лица, обърнати едновременно към миналото и съвремието. Започваме нашето запознанство със столицата от Стария Делхи, белязан от господството на Моголската империя. Посещение на гробницата на император Хумаюн – своеобразен прототип на Тадж Махал. Обяд. Подължаваме с Новия Делхи, носещ отпечатъка на британското господство с широки булеварди и красиви зелени площи. Разглеждаме Вратата на Индия, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война и сградата на индийския Парламент, символ на независимостта на Индия и висш орган на законодателната власт. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Делхи – Джанси - Орча – Каджурахо (закуска, обяд, вечеря)
Рано сутринта отпътуване за Джанси с влак. Закуска във влака. Отпътуване за Орча - красиво средновековно селище, което е запазило уникални архитектурни шедьоври на владетелски храмове. Селището е основано през 16 в. от владетелите на Бундела, а замъците, които са запазени и до днес, сякаш са застинали в първоначалното състояние, когато са били построени. Обяд. По онова време Орча е бил столицата на едно то най-големите и най-могъщи царства във Централна Индия. Пристигане в Каджурахо вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Каджурахо – Орча – Джанси – Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Каджурахо, чиито храмове на Кама Сутра са втората по посещаемост забележителност в Индия след Тадж Махал. Те са построени в периода между ІХ и ХІ век по времето, когато е управлявала династията Чандела. Обяд. Отпътуване към Джанси. Отпътуване с влак за Агра, бивша столица на Моголската Империя, разположена на двата бряга на река Ямуна. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение по изгрев слънце на прочутия Тадж Махал – величествения мавзолей, издигнат от Шах-Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал и превърнал се в неувяхващ символ на любовта. Оприличен от великия индийски поет Тагор на “сълза, отронена по бузата на времето”, този единствен по рода си шедьовър въплъщава в себе си величието на Моголската империя, любовта, философията, мистиката, символиката, техническите постижения, естетическото чудо, математиката и парадоксите - всички тези елементи, съчетани в едно цяло, го превръщат в най-красивия паметник на света. Обяд. Посещение на Червената крепост – построена от червен пясъчник от Акбар Велики като дворец за сина му Джаханджир, тя по-късно е преустроена от Шах-Джахан, създателят на Тадж Махал, с бял мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Агра – Фатехпур Сикри – Рантамбор (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Национален парк Рантамбор. Посещение на Фатехпур Сикри – Градът на победата. Той е построен от император Акбар в знак на благодарност към един мюсюлмански светец, предсказал раждането на тримата му сина. За кратко е бил столица на Империята, но впоследствие е бил изоставен поради недостиг на водни ресурси. Ще научите и някои любопитни подробности от личния живот на императора. Обяд. Пристигане и настаняване в хотел в Рантамбор. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Национален парк Рантамбор (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Рано сутринта джип сафари в Национален парк Рантамбор, който се смята за най-доброто място за наблюдение на тигри в естествената им среда. Паркът, който се простира на площ от 392 кв.км., е и дом и на над 300 вида птици. Връщане в хотела. Закуска. Свобдно вереме за почивка. Обяд. След обяд джип сафари в Национален парк Рантамбор. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Рантамбор – Джайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Джайпур. Обяд. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка

9 ден: Джайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Изкачване на слон до крепостта Амбър – цитадела, разположена на хълм край Джайпур, откъдето са управлявали махараджите на Джайпур от 11 до 18 век. Външната строгост на крепостта Амбър контрастира с вътрешното и великолепие. Зад високите зидове ще видите уникални неща – зала с огледални мозайки, стъклописи от венецианско стъкло, хитроумна климатична система и цялото великолепие, сред което махараджата се е радвал на живота заедно със своите 12 фаворитки и ... 300 наложници! Завръщане в Джайпур и провеждане на фотосесия пред Хава Махал, Двореца на ветровете – великолепна фасада с 953 прозореца от издялани орнаменти, зад която жените от харема са наблюдавали незабелязани живота на улицата.. Обяд. Следобяд разходка с рикша до Джантар Мантар, каменна обсерватория от 18 век, впечатляваща със своята точност и до днес и на Градския дворец, дворцов комплекс, част от който е превърната в музей, а друга част и до днес е резиденция на махараджата на Джайпур. Може би ще се изкушите да вечеряте с махараджата – нещо, което е напълно осъществимо, но би ви излязло доста скъпо, макар
че си заслужава. Вечеря. Нощувка

10 ден: ДжайпурДелхи (закуска)
Закуска. Отпътуване за Делхи. Посещение на храма на Лотуса - божествен храм, заобиколен от девет езера - символизиращи деветте главни религии по света. Настаняване в хотел в Делхи. Вечеря. Нощувка.

11 ден: Доха - София
Трансфер до летището за полет до летището. Полет ДелхиСофия в 03.40ч. Пристигане в София 15.10ч.


=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Ковид изисквания за влизане в Индия към 01.08.2022г:
За неваксинирани пътници:
- отрицателен PCR тест направен до 72 часа преди влизане в страната;
- попълване на формуляр за здравен статус
За ваксинирани пътници:
- сертификат за пълна ваксинация на ЕС (EU Digital Cetificate)
- попълване на формуляр за здравен статус

Резервация:
Депозит от 2000 лева при резервация;
Доплащане - 30 дни преди отпътуване;
Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане.

Допълнителна информация:
Офертата важи при минимум 15 туриста;
Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;
Средно месечните температури през Февруари са около +25 до + 30 градуса по Целзий;
Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия;

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
ITC Welcom Dwarka, Делхи
Ramada, Каджурахо
Crystal Sarovar Premier, Агра
Ranthambhore Regency, Рантамвор
Holiday Inn, Джайпур

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2022 - Индия |  Екзотична почивка 2022 - Делхи

Избрани оферти