Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дамаск

СИРИЯ - ЛИВАН – един различен тур за ценители

Номер на оферта

/

238098

Дати & цени

17 септември 2022 г. - Цена от 3195 лв.

Цената включва

• самолетен билет на авиокомпания TURKISH AIRLINES с летищни такси
• 1 брой чекиран багаж до 30 кг и 1 брой ръчен до 7 кг
• 3 нощувки в Дамаск в Beit Zaman Boutique Hotel 5***** или подобен
• 1 нощувка в Хама в хотел Afamia Cham Hotel 5***** или подобен
• 1 нощувка в Алепо в хотел Chahba Cham Hotel 5***** или подобен
• 1 нощувка във Вади ал Насара в хотел WADI 4**** или подобен
• 1 нощувка в Библос в хотел Majestic Byblos Grand Hotel 5***** или подобен
• 1 нощувка в Бейрут в хотел Radisson Blu Martinez 5***** или подобен
• 6 вечери /без напитки/ в ресторантите на хотелите/местни ресторанти
• всички трансфери от/до летището
• туристическа програма на български език
• еднодневна екскурзия от Дамаск до Босра
• посещение на Маалула
• посещение на Палмира
• посещение на Хама
• посещение на Алепо
• посещение на Крак де Шевалие
• посещение на манастира Св. Георги
• посещение на Библос
• обиколка на Бейрут
• екскурзия до долината Бекаа и Баалбек (градът на Слънцето)
• местни екскурзоводи с превод от водача на групата
• водач от агенцията
• такса за изготвянето на сирийската виза за цялата група
• медицинска застраховка „Помощ при пътуването“ с покритие 10 000 EUR.

Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс на купуване 1 USD = 1.75 лв. При промяна в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Цената не включва

бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 45 EUR /заплащат се с основния пакет/, PCR тестове, ако се налагат такива.

Програма на пътуването

По маршрут: СофияИстанбул – Бейрут – Дамаск – Босра - Маалула – Палмира – Хама - Алепо - Крак де Шевалие – Вади ал Насара – Ал-Миштая - Библос – долината Бекаа - Баалбек - Бейрут – ИстанбулСофия

9 дни/ 8 нощувки/ 8 закуски/ 6 вечери

ДАТА: от 17 септември до 25 септември 2022 г. – СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

1 ден СофияИстанбул – Бейрут - Дамаск
Полет на авиокомпания Turkish Airlines в 09.40 ч. за Истанбул. Кацане в 11.10 ч. Следващ полет в 12.50 ч. за Бейрут. Кацане на летище Рафик Харири в 14.40 ч. Продължаване по маршрута в посока Сирия /разстояние 110 км/ и настанявяне в хотел в столицата Дамаск. Вечеря. Нощувка.

2 ден Дамаск – пълен туристически ден
Закуска. Никой не може да остане безразличен към Дамаск - най-стария непрекъснато обитаван град в света, датиращ от приблизително 8 000 г. пр.н.е., разположен на кръстопът, на всички важни пътища към Месопотамия, Египет, Арабия. Колкото и да сте чували от медиите за унищожаването и хаоса на войната, градът е успял да съхрани историческо си наследство. Всъщност историческият център (UNESCO) не е претърпял значителни щети. Той все още е структуриран около Виа Ректа – „Правата“ римска улица, която пресича изцяло града от изток на запад и първоначално е била оградена с колони от двете страни. Невероятното е, че все още са останали някои от тях, естествено примесени със средновековни базари и джамии. Наблизо в християнския квартал, посещението на подземната църква Свети Анания е от съществено значение, толкова стара, че е била посетена от Апостол Павел, преди да приеме християнството - събитие, което е документирано в Библията. Едно от задължителните туристически места в Дамаск, което групата ще посети, е джамията на Омаядите, един архитектурен шедьовър, който в началото е бил асирийски храм, след това римски храм на Юпитер, византийска църква, а от 705 г. е джамия. Това е четвъртото най-свято място в исляма, наследило от християнската си епоха мощите на Свети Йоан Кръстител, когото мюсюлманите също смятат за пророк. Туристическата програма продължава с паметника на султан Саладин – обединителя на ислямския свят и завоевателя на Светите Земи. Сред най-добрите базари в Дамаск е напълно покритият Базар Хамидие /Souk al-Hamidiye. Вечеря. Нощувка.

3 ден екскурзия от Дамаск до Босра
Закуска. Отпътуване на юг от Дамаск, където ви предстои да откриете чудотворен град на 120 километра от столицата. Това е Босра, селище, което е изиграло важна роля през периода на Римската империя. Какво е толкова необичайно в града и защо туристите трябва да го посетят? Известен като обект на световното наследство на ЮНЕСКО, древният град Босра има предимно черни сгради. Това е много рядко за римските руини. След като туристите се разходят малко по неговите улици, може да се почувстват като в нощно царство. Въпреки тъмната визия на сградите, селището приканва посетителите да научат повече за неговите тайни и да се опитат да ги разкрият. Необичайно тъмните руини създават фантастична атмосфера на мистерия. Тук ще се посети великолепния театър, направен от черен базалт, изправящ се възхитително срещу опустошенията на времето и който е несъмнено най - добре запазеният театър в света, побиращ 15 000 зрители. Връщане в хотела в Дамаск. Вечеря. Нощувка.

4 ден Дамаск – Маалула – Палмира – Хама
Закуска. Отпътуване за Маалула, където предстои спирка и туристическа програма в най – красивия летен курорт на Сирия със своите цветни къщи, накацали по склоновете на планината Каламун, където най – любопитното е, че все още се ползва арамейски, езикът, на който е говорил Исус Христос. В Маалула ще се посети манастира Свети Сергий от IV век, който съхранява един от първите асирийски християнски олтари, както и разположената в планината църква, посветена на Света Текла – вярна сподвижничка на апостол Павел. Някои от иконите и стенописите в тези древни църкви са унищожени, но смятаме, че основната атракция на този обект е нематериална му същност. Жителите на Маалула правят всичко възможно, за да преодолеят травмата от загубата на голяма част от културата си с програми, спонсорирани от правителството. Продължаване по маршрута в посока Палмира. За посещението на обекта се издейства специално разрешително от Министерството на туризма и на отбраната. Палмира (UNESCO) е вълнуващо място, което е било известно със своята кралица-воин Зенобия, която се изправя срещу Римската империя. Мястото е свързано и с легендарната пътешественичка лейди Станхоуп, английска аристократка, която пропилява наследството си за пътуване и през 1817 г. се установява в Палмира, като е призната от местните бедуински кланове. Определено това е най – прекрасния туристически обект в Сирия! Това е спиращ дъха римски град в пустинята...Неговите останки свидетелстват за минало великолепие и оставят незабравим спомен у всеки посетител. Все още могат да бъдат видяни останките от театъра, храма на Слънцето, познат с другото си име Храма на Баал-Шамин, централната колонада, през която са минавали керваните и кралските гробници. Настаняване в хотел в Хама. Вечеря. Нощувка.

5 ден Хама - Алепо
Закуска. Хама има специфична атракция, която си заслужава да бъде посетена: поредица от 27-метрови нории - водните колела на река Оронт, които работят приблизително от XII век. Построени са, за да доставят вода в града и да напояват посевите, а днес са туристическа забележителност. Отпътуване за Алепо (UNESCO) - несъмнено много важно място за разглеждане в Сирия, очарователен ориенталски град само на час от турската граница. Въпреки че част от историческия му център е частично засегната, реставрацията вече е в ход и градът дори стартира програма за обучение на местни гидове, защото в Алепо наистина има какво да се види и потокът от туристи всеки ден значително нараства. Най - известната атракция на Алепо е неговата Цитадела от XIII век, която отново отвори врати през 2017 г. Входните врати изглеждат като нещо от „Игра на тронове“, а от върха и се открива най-добрата гледка към града. Базарът на Алепо в миналото е представлявал 23-километрова плетеница от магазини и въпреки, че и тук има последици от войната, вече се възстановява и търговците се връщат към старите си дюкянчета. Ако искате да вземете нещо типично оттук, то си купете сапун от Алепо, но може би възможно най-добрият сувенир от Алепо е да седнете и да си побъбрите на чаша чай със собствениците на сергиите. Голямата джамия в Алепо все още си е там, въпреки че минарето й е разрушено през 2013 г. Датира от XI век и е дело на династията на Омаядите. Туристическата програма продължава с разходка из Стария град, арменския квартал, минаване покрая Бимаристан Ан-Нури – първия Медицински университет на Близкия Изток. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6 ден Алепо – Крак де Шевалие – Вади ал Насара
Закуска. Този ден ни предстои да посетим Крак де Шевалие (UNESCO) – перфектния замък. Невероятно майсторство! Това е един от най - солидните и великолепни замъци в света, наследство от походите на кръстоносците из Светите земи. Крак де Шевалие е несъмнено едно от най-важните места за разглеждане в Сирия. Томас Лоранс, известен и като Лоранс Арабски, неслучайно го описва като „най-забележителния замък в света“. Построен е между 1150 и 1250 г. от френски кръстоносци, за да охранява най-важния път, водещ от Антиохия към Бейрут, накрая пада под обсадата на мамелюкския султан Байбарс през 1271 г. По време на Гражданската война в Сирия и той претърпява някои незначителни щети, но правителството направи през 2014 г. всичко възможно да възстанови този обект на ЮНЕСКО от 2006 г. Продължаваме по маршрута, настаняване в хотел във Вади ал Насара – град с предимно християнско население, разположен в близост до границата с Ливан. Вечеря. Нощувка.

7 ден Вади ал Насара – Ал-Миштая - Библос
Закуска. Посещение на манастира Свети Георги - исторически гръцки православен манастир в село Ал-Миштая в провинция Хомс в северозападна Сирия. Вероятно манастирът е построен върху останки от древна статуя на древногръцки бог от византийския император Юстиниан I някъде през V век. Съвременната църква е възстановена през 1857 г. Продължаване към ливанската граница Даббусие. Настаняване в хотел в Библос. Нощувка.

8 ден Библос - Бейрут
Закуска. Туристическа програма в Библос (UNESCO) или Джубейл, живописно разположен на брега на Средиземно море. Съществува от VIII хилядолетие пр.н.е. и е един от главните градове на древна Финикия. Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - Библос. По време на владичеството на египетските фараони през III и II хилядолетие пр.н.е. е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни, където най-старият известен финикийски надпис е открит върху саркофага на библоския владетел Ахирам. Посещение на Замъка на кръстоносците. Следва влизане в Сука на Библос с възможност за закупуване на сувенири. Продължаване за Бейрут. Начало на туристическата обиколка на магнетичната столица на Ливан. Град с 5000 годишна история, град преминал през периоди на възход и падение, град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, но и възкръснал от пепелищата, модерен, динамичен, опияняващ и очароващ. Всичко това е Бейрут! Със характерния си ориенталски чар, примамващи кафета, модерна архитектура, исторически паметници и гастрономически изкушения, така характерни за Ориента, Бейрут е място, което трябва да се посети на всяка цена. Посещение на централната част на Бейрут и разходка из пешеходната зона или Солидер – една от най – живописните и изпълнени с живот места в града. Следва отиване до сунитската джамия Мохамед ал Амин, разположена в центъра на Бейрут и в близост до Площада на мъчениците. Настаняване в хотел в Бейрут. Нощувка.

9 ден Бейрут – долината Бекаа - Баалбек (градът на Слънцето) – Истанбул - София
Закуска. Отпътуване на изток към долината Бекаа с нейните красиви селца, руини и винарни, разположена между двете най-високи в Ливан планински вериги. Славата и се дължи и на древната история и множество културно-исторически паметници. Несъмнено най-прочут от тях е древният храмов комплекс (UNESCO) край едноименният град Баалбек. В покрайнините на града се намира един от най-значимите паметници, съхранени от времето на Римската империя, в чиито храмове са почитани Юпитер, Венера и Бакхус. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя, а неговото изграждане и мистично предназначение остават забулени в забравата на времето. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бахус, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с високото качество на своята декорация. Продължаване за летището в Бейрут. Полет в 16.00 ч. за Истанбул. Кацане в 18.00 ч. Следващ полет за София в 19.20 ч. Кацане на аерогара София в 20.35 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Намаление за:
• 3-ти възрастен на допълнително легло - 80.00 лв.

Доплащане за:
• медицинска застраховка за лица над 65 г. – 20.00 лв., над 75 г. – 40.00 лв.
• за недостигнат минимален брой от 14 туристи и не по-малко от 10 туристи – 235 лв. /заплаща се с основния пакет/
• единична стая – 575.00 лв.
• виза за Сирия – 73 USD, която се заплаща в брой на границата при влизане в Сирия
• такса излизане от Сирия (към днешна дата ~2 USD, заплаща се на място в местна валута).

Отстъпка за редовни клиенти: 3% върху пакетната цена в двойна стая. Същата отстъпка важи и за резервации чрез оторизираните агентски бюра.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 14 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Необходими документи: международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след крайната дата на екскурзията. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Сирия и Ливан (не се налага ваксинация).
Използвани транспортни средства по програмата: • самолет • автобус

Начин на плащане: депозит – 400 лв., доплащане – до 40 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 2.5 % и 4.5 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Сирия |  Оферти - Дамаск |  Екскурзии - Сирия |  Екскурзии - Дамаск |  22 септември - 2022 - Сирия |  22 септември - 2022 - Дамаск

Избрани оферти