Начало / Екскурзии / Екскурзии - Найроби

Сафари в Кения -Голямата миграция и луксозна почивка на океана

Номер на оферта

/

241711

Дати & цени

01 септември 2024 - 10 септември 2024 г. - Цена от 6190 лв.

Цената включва

Полети София – Истанбул – Найроби – Истанбул - София (за повече информация, вижте полетното разписание по-долу) с чекиран багаж до 25 кг и 7 кг ръчен багаж;
Вътрешен полет Найроби – Момбаса - Найроби с багаж до 15 кг;
Трансфери по програмата;
2 нощувки на пълен пансион в лоджии по време на сафари;
1 нощувка със закуска в хотел в Найроби;
Ранно настаняване в деня на пристигане;
Дневно ползване на стая в деня на заминаване;
Прощална вечеря в световноизвестния ресторант Карнивор;
4 нощувки със закуски и вечери в района на Момбаса;
Сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата с вкл. филтрирана вода; Туристите трябва да си носят бутилки за многократна употреба за да ползват филтрираната вода, която се предоставя по време на сафаритата;
Всички активности и екскурзии,посочени в програмата;
Входни такси за националните паркове и резервати държавни данъци и такси;
Застраховка с покритие 10 000 евро (за лица над 64 г. доплащане) с включен риск за Covid 19;
Водач – преводач от агенцията при минимум 12 туристи.

Цената не включва

Други хранения, освен описаните в програмата;
Други услуги, освен описаните в програмата;
Разходи от личен характер
Допълнителни екскурзии;
Бакшиши – 50 USD на човек. Заплащат се задължително на летището в България;
Виза за Кения – издава се онлайн от България, цена 32 USD

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Ранни записвания до 30.04.2024

Масай Мара – най-известният резерват в света, превърнал се в еталон за наблюдение на дивата природа и незабравимо сафари. Това е резерват, който трябва задължително да бъде посетен! Истинската и неподправена мечта за африканско сафари остава неизменна - просторни савани с безбройни стада антилопи гну и зебри, неочаквани срещи с лъвове, неописуемото вълнение да наблюдавате преследване между хищник и плячка… Несъмнено най-доброто място за сбъдване на тази мечта за сафари е Масай Мара.
Това е програма за ценители и приключенци, които да запазят незабравими спомени от своето сафари по време на великата голяма миграция – непрестанния кръговрат на живота в Африка. Всъщност, думата „сафари“ е сравнително нова и за първи път е въведена в английския език от великия Хемингуей. През 1934 г. писателят е за няколко седмици в Найроби, като през това време създава и черновите на своите романи „Зелените хълмове на Африка“ и „Снеговете на Килиманджаро“.


Ден 01: СофияИстанбулНайроби
Събиране на групата на летище за полет от София до Истанбул. Пристигане в Истанбул. Полет за Найроби.

Ден 2: Найроби
Пристигане в Кения на международното летище в Найроби. Уреждане на митнически и визови формалности. Посрещане на летището от фирмата партньор и трансфер до хотела за почивка. Ранно настаняване.
Следобед, след като сме починали и сме се освежили ще имаме възможност по желание и срещу допълнително заплащане да направим допълнителна екскурзия:
Полудневна екскурзия „Извън Африка“ с посещение на центъра за опазване на жирафи
Или
Полудневно сафари в Национален парк Найроби
Желаещите да направят и двете екскурзии ще имат програма и сутринта и след обяд.
Ношувка в Найроби.

Ден 3: Найроби – Масай Мара
Закуска. Днес се отправяме към най-важната дестинация от нашето пътуване – резервата Масай Мара.
От Найроби ще се отправим към плодородните хълмисти земи по протежение на разлома на Голямата рифтова долина. Пътят по който ще се придвижваме е построен от италиански военопленници по време на Втората Световна Война. Огледайте се за прекрасния параклис, построен от тях в подножието на разломната скала. Ще преминем покрай внушителната наземна сателитна станция Лонгонот, отправяйки се към Нарок, а след това и покрай внушителните полета пшеница и ечемик, преди да стигнем до Масай Мара, точно навреме за обяд. След обяда и кратка почивка – следобедно сафари и настаняване в лоджата по залез.
Нощувка в Mara Sopa Lodge на база пълен пансион.

Mara Sopa Lodge
Mara Sopa Lodge е разположена в долината на Oloolaimutia и се вписва идеално в околния пейзаж. Акцент на интериора и територията са местните жители – масаите, както и неописуемите богатства на дивата природа, птиците и естествената фауна, които изобилстват накъде, където и да погледнете. Лоджата е луксозно обзаведена с всички удобства, от които имате нужда в саваната. Стаите са просторни, а в сободното време ще можете да се отпуснете на басейна предлагащ прекрасни гледки към дивата природа. Вечерта се правят прожекции на филми за дивата природа. Всичко това гарантира, че Вашият престой ще бъде наистина приятен и незабравим.

Ден 4: Национален резерват Масай Мара
Ранна закуска след което ще се отправим ма сутрешно сафари, за да проследим живота в събуждащата се савана при първите слънчеви лъчи. Ще се приберем в лоджата за кратка почивка и обяд.
Следобед ни предстои още едно вълнуващо приключение в безкрайните полета на Масай Мара. Ще се върнем в лоджата по залез слънце. Време за почивка и нощувка.
По желание и срещу допълнително заплащане - Полет с балон над Масай Мара
Нощувка в Mara Sopa Lodge на база пълен пансион.

Ден 5: Масай Мара – Найроби - Момбаса
След закуска ще напуснем Масай Мара и ще се отпътуваме към Найроби. Отново ще преминем през плодородните полета на долината Нарок и през Голямата рифтова долина ще пристигнем в оживената столица на Кения около обяд. Найроби. Следва трансфер до летището за вътрешен полет до Момбаса. Пристигане в Момбаса и трансфер до нашия луксозен хотел за кратка ваканция на Индийския океан.

Sarova Whitesands Beach Resort and Spa 5*
Разположен на север от Момбаса, хотелът се намира на един от най-красивите плажове в района – Бамбури Бийч, най-дългият плаж в Кения. Хотелската част се простира сред гъста палмова растителност и разполага с 5 басейна и водна пързалка. Хотелът е носител на множество награди за качество и е един от най-луксозните в района на Индийския океан, предлагащ безупречни услуги и качествена кухня.

Ден 6 Момбаса
Закуска. Свободно време за плаж, самостоятелни занимания или допълнителни екскурзии.
По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия Водно сафари Пилипипа Доу
Вечеря и нощувка.

Ден 7 Момбаса
Закуска. Свободно време за плаж, самостоятелни занимания или допълнителни екскурзии.
По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия Водно сафари Киназини Фунзи
Вечеря и нощувка.

Ден 8: Момбаса
Закуска. Свободно време за плаж, самостоятелни занимания и почивка.
Вечеря и нощувка.

Ден 9: МомбасаНайроби
Закуска. Освобождаване на стаите. Следобед – трансфер до летището за полет до Найроби. Пристигане в Найроби и настаняване в хотела за почивка. Вечерта ще напуснем хотела и ще се отправим към известния ресторант Карнивор за прощална вечеря.
Карнивор е най-известният ресторант в Найроби, главно със своето барбекю с месо от екзотични за нас видове (крокодил, антилопа, щраус). Разбира се, ресторантът предлага и голям избор на храна от европейската кухня, както и за вегетарианци и вегани. От своето основаване през 1980 г., ресторантът е посетен от повече от 2 млн. туристи и се смята за най-емблематичното място за храна в Найроби.
След вечеря, трансфер до международното летище за полет до София през Истанбул.

Ден 10: НайробиИстанбул - София
Полет от Найроби до Истанбул. След кратък престой полет до София. Добре дошли у дома!

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Найроби |  Екскурзии - Кения |  Екскурзии - Найроби |  Екзотична почивка 2024 - Кения |  Екзотична почивка 2024 - Найроби

Избрани оферти