Начало / Статии / Статии - Кения

5 причини първото ви сафари да е в Кения

Автор

/

Кения е една от най-многоликите африкански държави. Има оживени градове, стотици национални и частни резервати и природни паркове, плажове и планини, добра инфраструктура за туристите. Но най-вече това е мястото, където можете да влезете на живо в свят, сякаш изваден от научнопопулярен филм. Колкото и “Нешънъл Джиографик” да сте гледали, нищо не може да ви подготви за срещата лице в лице с животните от саваната.

Ако досега не сте били на сафари, изберете Кения за първото си такова преживяване. Ето и няколко наистина добри причини да го направите.

В Кения се е зародило сафарито като концепция

Кения е първата страна, в която започват да организират това, което разбираме под “сафари”. На суахили “сафари” означава “голямо пътуване” и тук такива се правят от десетилетия. Първоначално целта е била отстрелване на ценни видове - всичко, което си представяте, като се сетите за Хемингуей - големи мъже, големи пушки, пиене и палатки насред пустошта. Днес пушките са заменени с фотоапарати и много по-щадящо вмешателство на човека в живота на дивите зверове. Но с толкова години опит Кения е страната, в която знаят как се организира наистина незабравима среща на хората с дивата природа.

В страната има десетки национални и частни паркове, където да видите животните. Масай Мара е задължителна първа спирка за начинаещи, като към списъка се присъединяват Амбосели, езерото Накуру, Цаво (Запад и Изток) и Самбуру.

Всичко е добре организирано за туристите

Сафаритата в Кения са популярни от толкова дълго време, че всичко за туристите е добре уредено - има добри пътища, транспортни връзки по суша и въздух и безкрайни варианти за настаняване за всеки джоб и вкус - от градски хотели до имения насред саваната с частни резервати към тях.

Можете да видите Голямата петорка

Така наречената Голяма петорка са петте най-емблематични големи животни на Африка - слонът, носорогът, биволът, леопардът и лъвът. Всичките живеят на територията на Кения и имате шанс да ги видите по време на сафари. Най-голяма е вероятността да видите диви котки - лъвове, леопарди и гепарди се скитат из пустошта в очакване на плячката си или си почиват и позират за снимки.

Можете да наблюдавате Голямата миграция

Наричат я най-голямата миграция на Земята и усещането, докато я наблюдавате, е за истинска величественост. Всяка година от август до октомври милиони диви животни мигрират от “Серенгети” (в съседна Танзания) в “Масай Мара” (в Кения). Стадата включват антилопи гну, газели на Томсън, антилопи кана и зебри.

След сафарито можете да прекарате няколко дни на плажа

Страната ви дава възможност да си направите 2 в 1 почивка - сафари с плажно бягство. Кения има прекрасни плажове по брега на Индийския океан - спокойни и с фин бял пясък, в който да заровите крака, докато събирате слънце.

Ако се чувствате готови за среща с лъвове и носорози, вижте нашите най-добри оферти за сафари в Кения.

Вижте най-добрите оферти за пътуване до Кения!

>
27 януари 2023 г.

Тагове

екзотика

сафари

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти