Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА СЪС ЗЛАТНИЯ МОСТ – ФЕВРУАРИ 2024

Номер на оферта

/

241080

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНА
Възрастен в двойна стая 5 920 лева
Възрастен в единична стая 6 530 лева
ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
Самолетни билети за международни полети София – Истанбул – Ханой – Хо Ши Мин – Истанбул - София с Турски авиолинии с включени летищни такси;
Вътрешни полети с включени летищни такси по отсечките:
>Ханой - Дананг;
>Дананг - Сием Рийп;
>Сием Рийп - Хо Ши Мин;
Всички трансфери, описани по програма, с частен климатизиран микробус категория – туристически;
8 нощувки със закуска в 4* или 5* хотели по програма, както следва:
>2 нощувки със закуски в Ханой в хотел Authentic Hotel Hanoi 4*;
>1 нощувка на круизен кораб в залива Халонг - Golden Cruise 4*;
>2 нощувка със закуска в Хой Ан в хотел Little Riverside Hoi An. A Luxury Hotel & Spa 5*;
>2 нощувки със закуски в Сием Рийп в хотел Ladear Angkor Boutique 4*;
>1 нощувка със закуска в Хо Ши Мин в хотел Paragon Saigon Hotel 4*;
Късно напускане на хотела преди заминаване на 04.04.2023 г. около 18:00 ч.;
Круиз по залива Халонг;
Изхранване: 8 закуски, 6 обяда и 2 вечери;
Всички турове и обиколки, описани по програма, частен климатизиран микробус и местен екскурзовод на руски език и съответно превод на български от страна на водача;
Входни такси на посещаваните обекти;
2 бутилки минерална вода на ден по време на обиколките;
Обиколка на Ханой с включен обяд и посещение на куклено шоу;
Двудневен тур из залива Халонг на база пълен пансион;
Тур до Хой Ан и хълма Бана (+Златният мост) с включен обяд;
Екскурзия в Сием Рийп с включени обяд и вечеря;
Плаване по делтата на Меконг с включен обяд;
Тур на Хо Ши Мин;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.
*Включва само хранения, без напитки.

Цената не включва

Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара / полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
Виза за Камбоджа, 30 долара.
Медицинска застраховка на лица над 70 години – доплащане 30 лева;
Такса обслужване /шофьор, екскурзоводите/. Събират се предварително на летище София – 60 долара на човек + цената на визата за Виетнам (50 долара) - всичко 110 долара;
Безалкохолни и алкохолни напитки по време на храненията;
Разходи от личен характер;
По желание: сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Молим, консултирайте се с наш представител!
По желание: включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка. Молим, консултирайте се с наш представител!

Програма на пътуването

Каним ви на едно незабравимо пътешествие, което ще ви докосне до екзотична природа, впечатляваща история и забележителна култура. Колоритно пътуване през вековете, автентичните обичаи и типичните за района кулинарни изкушения. И всикчо това в комбинация с вълнуваща среща с дружелюбните и изключително гостоприемни местни жители.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН | 24.02.2023 СофияИстанбул
Полет от София за Истанбул в 21:35 ч. Пристигане в Истанбул в 00:05 ч. (+1)

ВТОРИ ДЕН | 25.02.2023 Истанбул - Ханой
Полет от Истанбул за Ханой в 02:20 ч. Пристигане във Виетнам в 15:25 ч. Оформяне на визи. Посрещане от представител на местната фирма-партньор и трансфер до хотел Authentic Hotel Hanoi 4*. Настаняване за 2 нощувки. Свободно време за почивка. Вечерта трансфер до местен ресторант за вечеря (за собствена сметка).

ТРЕТИ ДЕН | 26.02.2023 Ханой /закуска, обяд/
След закуска обзорна обиколка на най-интересните забележителности в хилядолетния Ханой – сърцето на Виетнам. Екскурзията започва с посещение на Храма на литературата, посветен на Конфуций – първи виетнамски университет, както и архитектурния шедьовър пагодата на един стълб One Pillar Pagoda, построена по време на управлението на крал Ли Тай Тонг (1028-1054 г.). На 5 минути пеша оттам e площад Бадин с Мавзолея на Хо Ши Мин – първи президент на Виетнам.
Обяд в местен ресторант /включен/. Следващата спирка е храмът Tran Quoc – най-старата пагода в Ханой, построена през 6 век. Тя е пълна с невероятна будистка символика, за която посетителите могат да научат повече. Там се намира и най-широкото езеро в Ханой – живописното Западно езеро, което някога е било курорт за виетнамските крале. После разходката продължава из оживените улици на прочутия Стар квартал, известен като 36-те улици. Оживен район с тесни улички, дом на безброй малки магазинчета. Всяка от улиците носи името на стоките, които традиционно се продават там.
За финал посещение на храма Ngoc Son, разположен на малък остров в средата на езерото на върнатия меч Hoan Kiem. Безспорно едно от най-красивите места в града. В късния следобед посещение на уникално традиционно водно куклено представление.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН | 27.02.2023 Ханой – Заливът Халонг /закуска, обяд, вечеря/
Закуска. Трансфер до залива Халонг с над 3000 живописни острова /около 3 ч/. Това е едно от природните чудеса на Виетнам, признато за обект на световното наследство от ЮНЕСКО през 1994 г. Пътят преминава покрай делтата на Червената река с прекрасни зелени оризови полета и красиви малки селца.
Пристигане в Халонг и настаняване на борда на круизния кораб GOLDEN CRUISE 4*, за да открием великолепието на залива познат като „Спускащ се дракон“, заобиколен от внушителни варовикови скали и загадъчни карстови пещери. Следобед посещение на някоя от пещерите – Пещерата на насладата Sing Sot или Небесния дворец Thien Kung, преминаване покрай плаващите къщи и приближаване до островчетата. Вечеря с типични виетнамски ястия и наблюдение на нощния залив. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН | 28.02.2023 Халонг – Ханой – Дананг – Хой Ан /закуска, обяд/
Наблюдение на залива на зазоряване. След закуска обиколката на прекрасния район с многобройни островчета с причудливи форми (рибешка глава, костенурка и др.) продължава. Посещение на остров Титов. Обяд на борда и освобождаване на каютите. Трансфер до летището в Ханой за полет до Дананг. Трансфер до Хой Ан и настаняване в хотел Little Riverside 5* за 2 нощувки.

ШЕСТИ ДЕН | 29.02.2023 Хой Ан – Хълм Бана – Златният мост /закуска, обяд/
Закуска. Екскурзия до хълма Бана и Златния мост. Изкачване с модерен кабинков лифт, разкриващ чудно красива гледка към планината, част от националния парк Nui Chua. Разходка по Златния мост и посещение на винарска изба и цветна градина.
Обяд в местен ресторант. После групате се отправя отново към Хой Ан, където ще има възможността да разгледа впечатляващия китайски храм Фук Киен, построен през 1679 г. в типичен японски архитектурен стил. Следва разглеждане на традиционна местна къща от 19 век, разкриваща оригиналните традиции на района. Обиколката приключва с посещение на фабрика за коприна.
Връщане в хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН | 01.03.2023 Дананг – Сием Рийп, Камбоджа /закуска/
Закуска. Трансфер до летището в Дананг за полет до Сием Рийп, Камбоджа. Пристигане в Сием Рийп, трансфер до хотел Ladear Angkor Boutique 4* и настаняване за 2 нощувки.

ОСМИ ДЕН | 02.03.2023 Тур на Сием Рийп /закуска, обяд, вечеря/
След закуска отпътуване за легендарния Ангкор Ват, последната столица на Кхмерската империя. Този величествен храмов комплекс е едно от чудесата на света и най-голямата религиозна сграда. Невероятният комплекс е построен като хиндуистки храм на бог Вишну за Кхмерската империя. Постепенно обаче се трансформира в будистки храма, някъде към 12 век.
Изкачване до дома на Бога, разположен на третото ниво на храма, най-високата точка на Ангкор. Можете да се разходите из дългите галерии на първото ниво, да попеете мантри в галерията Echo и да си пожелаете нещо при запалването на свещения амулет от служителя на храма в галерията Хиляда Буди.
Изкачване на каменната планина-храм на Бапуон, разходка по Кралския площад, терасите на слоновете и прокажения крал. Още посещение на територията на бившия кралски дворец и Храма Пимеанакас, а също запознаване с легендарния храм Байон, известен със своите каменни кули-усмивки.
Обяд в местен ресторант, близо до храмовете.
Следва древният будистки манастир Ta Prohm, обгърнат от корените на дърветата. Това е мястото, на което е заснет кино хитът „Лара Крофт – Tomb Raider”. Силно разрушен, някога този храм е бил богато украсен. Тук е звучала музика, а в залите са се провеждали приеми и танци. Въпреки това, по време на превземането на Ангкор от сиамците през 15 век, Ta Prohm, както всички други храмове, е погълнат от гигантски фикуси и копринени дървета. Ето как в симбиозата с камък и природа храмът се явява пред очите на французите, които впоследствие решават да не извършват мащабна реконструкция и да запазят гигантските дървета.
Вечерта местна вечеря на шведска маса с камбоджанско културно представление, включително шоу Apsara в ресторант Tonle Sap. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН | 03.03.2023 Сием Рийп – Хо Ши Мин /закуска/
Закуска. Екскурзия до езерото Тонле Сап, т.нар. „Кхмерско море“. Това е най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия. Разходката дотам включва посещение на виетнамското плаващо селище Чонг Не, разкриващо бита и традициите на местните рибари. Отличните условия за риболов правят езерото един от най-продуктивните ресурси за сладководен риболов в света, а след като водите се оттеглят – отлично място за земеделие.
Трансфер до летище за отпътуване към Хо Ши Мин. Пристигане в Хо Ши Мин и трансфер до хотел Paragon Saigon Hotel 4* за 1 нощувки.

ДЕСЕТИ ДЕН | 04.03.2023 Хо Ши Мин – Истанбул /закуска, обяд/
След закуска екскурзия до делтата на Меконг. По пътя спирка при пагодата Вин Транг - най-старата пагода в Южен Виетнам, шедьовър на т.нар. Меконг архитектура /комбинация от виетнамска, кхмерска и западноевропейска архитектура/. Придвижване по Меконг с круизно корабче покрай къщи на платформи във водата, овощни плантации и рибарски селища. Потапяне в местния живот и местното занаятчийско производство –сладкиши от кокос, мед, оризови сладки, сувенири от кокосово дърво.
Обяд с местни специалитети. Връщане в хотел. Свободно време. Късно освобождаване на хотела – 18:00 ч. Трансфер до летището в Хо Ши Мин за полет до Истанбул. Излита в 22:15 ч. и каца в Истанбул в 05:35 ч. (+1).

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН | 05.03.2023 Истанбул - София
Полет от Истанбул за София в 08:45 ч. Каца в София в 09:00 ч.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Зима 2024 - Виетнам |  Зима 2024 - Ханой

Избрани оферти