Оферта номер: 85563

ВИЕТНАМ - КАМБОДЖА - 10 дни от 22.11.2019 г.

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Ханой и Екскурзии в Виетнам.

ВИЕТНАМ - КАМБОДЖА - 10 дни от 22.11.2019 г.
от 4697 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
-Самолетни билети София – Доха – Хо Ши Мин/ Ханой– Доха – Софияс редовен полет на Qatar Airways с включени такси, чекиран багаж до 30 кг (300 см) и ръчен багаж до 7 кг.
-Самолетни билети Хо Ши Мин – Сием Рип с включени такси
-Самолетни билети Сием Рип – Дананг с включени такси
-Самолетни билети Дананг – Ханой с включени такси
-8 нощувки, 8 закуски, 3 обяда, 2 вечери: 1 на круизен кораб с програма и 1 с традиционни апсара танци
-Всички трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус
-Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
- круиз с вечеря в Хо Ши Мин,
- целодневна екскурзия с обяд до делтата на река Меконг,
- панорамна обиколка и разглеждане на Хо Ши Мин: сградата на Обединението, колониалната част на града и Музея на жертвите от войната,
- разглеждане на Сием Рип : Ангкор Том, храма Байон, Терасата на слоновете, Терасата на прокажения
крал, храма Та Пром и Ангкор Ват,
- вечеря с апсара танци,
- екскурзия до езерото Тонле Сап и посещение на плаващо село,
- разглеждане на историческия Хой Ан,
- целодневна панорамна обиколка и разглеждане на Ханой с обяд: пагодата Тран Куок, Храма на литературата, Етнографския музей, частната резиденция на Хо Ши Мин, Пагодата върху стълба и старинния квартал с „36-те улици на гилдиите”,
- посещение на водното куклено шоу в Ханой,
- круиз из залива Халонг с обяд и посещение на пещерата Тиен Кунг
-Местни екскурзоводи на английски език
-Водач-преводач от агенцията
-Медицинска застраховка с асистанс и покритие 30,000 щ. д.
Цената не включва
Допълнително се заплащат:
-Многократна виза за Виетнам – 212 лв.
-Еднократна виза за Камбоджа – 70 лв.
-Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 29 лв.
-Такса за местните шофьори и екскурзоводи – 79 лв.
-По желание, полет с хеликоптер над Ангкор и езерото Тонле Сап: при мин. 3 човека – 321 лв., при мин. 2 човека – 482 лв.
-По желание, застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуването“ – от 2.70 % до 1.50 % от общата цена.

Цената не включва:
-Непосочените в програмата хранения, напитки по време на хранене, допълнителни посещения, бакшиши за носачи, пикола и камериерки и други лични разходи.
ВИЕТНАМ – КAМБОДЖА

Маршрут: София - Доха - Хо Ши Мин 2н: делтата на Меконг - Сием Рип 2н: Ангкор Том, Ангкор Ват, Тонле Сап - Дананг – Хой Ан 1н - Ханой 3н: залива Ха Лонг - Доха - София

Програмата е 10-дневна, със 8 нощувки в хотели 3, 4 и 5*, с включени самолетни билети на Qatar Airways и летищни такси, трансфери и водач от България.

10 дни / 8 нощувки, 8 закуски, 3 обяда, 2 вечери

ДАТА: 22.11.2019 – 01.12.2019 - мъж за комбинация!

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2402 € / 4697 лв

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

Това пътуване ще Ви представи Виетнам и Камбоджа – новите лица на Индокатай, район, който допреди няколко десетилетия се свързваше с кървави конфликти, които днес са само лош далечен спомен.
Виетнам – земя на необикновена природна красота, хиляди островчета, уникални архитектурни комплекси, богата история и ценни исторически паметници.
Камбоджа – ярка, удивителна и самобитна страна с древна история и богата култура, едно от малкото места в света, където човек може да открие загубени в джунглата храмове, обвити от гъста тропическа растителност.

Ще посетим най-забележителните творения, обекти на ЮНЕСКО: древния Ангкор – един от шедьоврите на световната архитектура, главен културен и религиозен център на някога могъщата Ангкорска империя; очарователния Хой Ан и невероятно красивия залив Халонг. Ще се разходим с лодка по изпълнената с живот делта на река Меконг и езерото Тонле Сап, изпъстрено с наколни селища. Ще разгледаме столицата на френски Индокитай – Хо Ши Мин и днешната столица – Ханой.

---------------------------

ПРОГРАМА

22.11.2019-пт 1 ден София Доха
В 12:25 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха 18:15.

23.11.2019-сб 2 ден Доха Хо Ши Мин (вечеря)
В 01:55 полет QR 970 от Доха. Кацане в Хо Ши Мин в 13:30 ч. Градът получава името на река Сайгон, върху която е разположен, и се намира северно от делтата на река Меконг. Местните жители все още го наричат Сайгон. Първоначалното му име е било Прей Нокор, в следангкорския период е бил най-голямото пристанище на Камбоджа, от 1887 г. до 1901 г. е столица на Френски Индокитай, а от 1955 г. до 1975 г. – столица на Южен Виетнам. Днес той е най-големият град в страната с население около 10 млн, главен икономически, търговски и културен център на Виетнам. Трансфер до хотела. Свободно време. Вечерта круиз по река Сайгон с вечеря под звуците на жива музика и изглед към нощния град. Нощувка. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

24.11.2019-нд 3 ден Хо Ши Мин – Бен Тре – делтата на река Меконг (закуска, обяд)
Закуска. Напускайки оживените улици на модерния град, се отправяме към делтата на река Меконг. Отпрявяме се на юг, към провинция Бен Тре – кокосовата земя в делтата на Меконг. След около 2 часа пътуване с автобуса пристигаме и продължаваме с джонка а през лабиринт от водни пътища, които се кръстосват в безброй канали, криволичещи около плодородни зелени терени, семейни къщички и малки фабрики. Ще видим много местни жени, които прекарват дните си във варене на кокосови орехи, преди да ги превърнат в бонбонени кубчета. Ще посетим фабрика за сладки и бонбони от кокос. Продължаваме приятното плаване под сянката на водните кокосови дървета докато пристигнем в крайбрежния ресторант, където ще обядваме деликатеси от делтата на река Меконг. Връщаме се с лодката на пристанището и продължаваме с автобуса за Хо Ши Мин. Пристигане в хотела. Нощувка.

25.11.2019-пн 4 ден Хо Ши Мин – Сием Рип (закуска)
Закуска. Обиколката на Хо Ши Мин започва с емблематичната Сграда на обединението (бившия Президентски дворец). Тя е била резиденция на президента на Южен Виетнам и щаб на американската армия. На 30.04.1975 г. северновиетнамските войски навлизат с танкове в града, завземат го и отвеждат с джип южновиетнамския президент в Националното радио, за да обяви капитулацията на Южен Виетнам. Сградата е превърната в дворец на обединението. Отправяме се към колониалната част на града, където се извисява катедралата Нотр Дам дьо Сайгон – символ на града. Тя е построена през 1880 г. и по проект е трябвало да бъде копие на Нотр Дам дьо Пари. Пред нея е статуята на Дева Мария. В съседство е красивата сграда на Пощата, проектирана от Густав Айфел. Наблизо е сградата на Операта, построена по подобие на Опера Гарние в Париж и сградата на Кметството – една от най-старите, най-големите и най-красиви френски сгради в Хо Ши Мин. Разположена е в единия край на улица Нгуен Хюе – най-красивата улица в Хо Ши Мин. Отправяме се към Музея на жертвите от войната, където са представени документални свидетелства за военните престъпления по време на Френската и Американската война, предизвикали тежки страдания на виетнамския народ и неговата борба за независимост. Трансфер до летището. В 16:20 ч. полет VN 813 от Хо Ши Мин. В 17:30 ч. кацане в Сием Рип – предверието към Ангкор, столица на могъщата кхмерска империя и символ на нейните слава и величие. Почти 6 века (9-15 век) цивилизацията на Ангкор е доминирала в цяла Югоизточна Азия, а в периода на разцвет населението ? е било повече от 1 милион души. През 1431 г. този богат и процъфтяващ град е разрушен от войските на Сиам и постепенно е погълнат от джунглата докато през 1861 г. френският ботаник Андре Муо го преоткрива. И до днес е загадка как този огромен комплекс е бил построен – без съвременна техника, без цимент. Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време за разходка из града. Нощувка.

26.11.2019-вт 5 ден Сием Рип (закуска, вечеря)
*По желание, полет с хеликоптер. Открийте храмовете на Ангкор от птичи поглед! 14-минутният живописен полет ще ви отведе до Ангкор Ват и няколко други храма, разпръснати в джунглата, преди да завиете към величественото езеро Тонле Сап.
Закуска. Пътешествието в царството на кхмерите започва с Великия град Ангкор Том, който е и последната столица на великата Кхмерска империя. Основан е от най-великия строител, крал Джаявярмян VII (802–850 г.), който обединява княжествата и създава кхмерската нация. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, които образуват перфектен квадрат. Ще посетим южната порта, която е украсена със слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 божества и демони държат свещената змия Нага, и будисткия храм Байон, разположен в самия център на града. Този архитектурен шедьовър от 12 век, ненадминат по великолепие, е последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор, и се разпознава отдалеч по 54-те кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя, като всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара – богът на добротата и милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. От терасата на слоновете кралят и неговият двор са наблюдавали победоносното завръщане на армията или други шествия, и са извършвали публични церемонии. Другата тераса, тази на Прокажения крал, е наречена така, заради откритата тук скулптура от XV век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, която наричат Прокажения крал, заради обезцветяването и мъха по нея, които напомнят на болен човек и съответстват на легендата за крал на Ангкор, който страдал от тази болест. Свободно време за обяд. Разглеждане на т. нар. „Малък кръг” (12-13 век), включващ Та Пром – един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е бил открит през XIX век, опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като будистки храм и университет. Според надпис върху храма, строежът е започнал през 1186 г., в него са участвали над 80 000 души и върху него се извисявали 38 кули. Посещение на Ангкор Ват (ЮНЕСКО) – най-голямото култово съоръжение на планетата (общата площ на храма е 2 кв. км), гордост за камбоджанците и символ на тяхната душевност. Той е изобразен върху националния флаг на страната и е единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Построен е за 30 години в периода на разцвет на кхмерското кралство от крал Сурияварман II (1112-1152 г.) като държавен храм, а по-късно става мавзолей на владетеля. За разлика от останалите, той е хиндуистки храм, посветен на Вишну и е в стила на Дравидската архитектура. Сътворен е съгласно древните хиндуистки представи за света – централната му кула наподобява планинообразна пирамида с 5 върха, 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру – дом на боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 метра символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 апсара танцьорки украсяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват преди залез, когато слънчевите лъчи падат върху тях. Вечеря с програма апсара танци – класическите танци на Камбоджа, които пресъздават кхмерските митовe и религиозни традиции така, както са изобразени върху Ангкор. Нощувка.

27.11.2019-ср 6 ден Сием Рип – Тонле Сап Дананг – Хой Ан (закуска)
Закуска. Екскурзия до езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия и един от най-значителните резервоари и рибарници на нашата планета. В превод от кхмерски, името му означава „Голямото езеро“. То заема площ от 2500 кв. км, като по време на дъждовния сезон (май-юни) размерът му се увеличава до 4 пъти. Тогава река Меконг е най-пълноводна и водите ? започват бързо да пълнят коритото на езерото. Самият водоем представлява комбинирана система от езеро и река и заради своето екологично разнообразие е включено в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Поради честото покачване нивото на езерото всички постройки са или изградени върху високи колове, или представляват къщи-лодки, които са закрепени за дъното му. Тук водата определя живота на хората, а богатото на стотици видове риба езеро е основен източник на тяхното препитание. За да добием представа за начина на живот на местните хора ще се разходим с лодка до плаващото село Кампонг Флук, където ще видим неговите обитатели, чиито къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, учениците се придвижват с малки гребни лодки. *Ако нивото на водата е ниско, ще се посети наколното селце Чонг Книс, или друго. Трансфер до летището. В 17:25 ч. полет VN 3828 от Сием Рип, кацане в Дананг в 18:40 ч. Посрещане на летището, трансфер и настаняване в хотела в Хой Ан. Свободно време. Нощувка.

28.11.2019-чт 7 ден Хой Ан Ханой (закуска)
Закуска. Разглеждане на Хой Ан (ЮНЕСКО) – един от най-живописните градове на Виетнам, жив музей под открито небе. Още от древни времена и по време на империята Чампа, Хой Ан е бил морски кръстопът по пътя на коприната и важно пристанище на търговските пътища на Китай, Япония и Запада, чието влияние се вижда и днес в архитектурните шедьоври, отразяващи китайското, японското, португалското, френското и британското влияния. Съвременният град е известен и с прекрасните плажове около града – Чайна бийч, където американските войници са почивали по време на войната, и Куа Дай – един от най-хубавите плажове във Виетнам, разположен на няколко километра от стария град. Пешеходната разходка из стария град започва със старинните къщи отпреди 200 години. Ще научим повече за проспериращите търговци, които са живели в тези домове, търгувайки с купувачи от цял свят. Ще разгледаме японския покрит мост, единия от двата такива моста във Виетнам. Той обхваща малък воден път и е построен преди повече от 400 години, за да свърже японската общност с китайците, които са живеели от другата страна на реката. Възхищавайки се на дърворезбите и картините в моста, ще научим за тяхната символика и културно значение. Продължаваме към залата на китайската общност – колоритна комбинация от ярки порти, статуи на дракони и изящни покриви. След това ще посетим пазара. Всъщност целият град е буквално един огромен пазар – улиците са художествени галерии, приветливо отворили врати за туристите. Тук може да се запознаете с цялото многообразие на художествения талант на виетнамските майстори и самобитното национално изкуство – обработка на дърво и камък, прекрасни картини – батик, акварел и масло, причудливи футуристични сюжети и национални мотиви; магазинчета за порцелан, коприна, кожи, текстил, подправки и др. Трансфер до летището в Дананг. В 17:00 ч. полет VN 184 от Дананг, кацане в Ханой в 18:20 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

29.11.2019-пт 8 ден Ханой (закуска, обяд)
Закуска. Панорамна обиколка и разглеждане на Ханой: Западното езеро с пагодата Тран Куок от 6-и век– един от най-старите будистки храмове в страната, Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг в 1070 г. и посветен на Конфуций. През 1076 г. кралската академия започва да обучава децата на благородниците и така той се превръща в първия университет на страната. На територията му има 5 вътрешни двора, олицетворяващи 5-те елемента: вода, огън, дърво, земя и метал, а най-интересни са костенурките с полегнали на гърбовете каменни стели с имената на няко-гашните възпитаници. Посещение на Етнографския музей, разкриващ културното богатство на Виетнам с уникална градина, в която може да се видят копия на къщи и погребални комплекси от различни провинции на страната. Обяд в местен ресторант. Отправяме се към комплекса на Хо Ши Мин – ще видим мавзолея отвън и ще посетим частната резиденция на Хо Ши Мин, построена в етностил върху дървени пилони и заобиколена от красиви градини. После ще посетим един от символите на Ханой – Пагодата върху стълба – храм, основан през 1049 г. от император Ли Тай То. Ослед това ще се разходим из старинния квартал – колоритно място с хиляди малки магазинчета и работилнички, известен като 36-те улици на гилдиите, всяка от които в миналото е била център на определен занаят и търговия. Ще посетим пазара „Ханг Бе“ и ще се разходим около езерото Хоан Кием. В края а деня ще посетим водното куклено шоу – традиция от 11 век, зародила се в долината на Червената река и символизираща прогонването на злите духове и празнуването на изобилието от вода в оризовите поля; представят се исторически сцени. Нощувка.

30.11.2019-сб 9 ден Ханой – залива Халонг (закуска, обяд)
Закуска. Целодневна екскурзия с обяд до залива Халонг. Пътуване с автобус около 3,5 ч. през плодородната долина на делтата на Червената река и наблюдаване на живота на селяните, които обработват оризовите поля, транспортират с мотоциклети животни до местните пазари и орат полята с огромни водни биволи. Кратък престой и посещение на специализиран център за производство на традиционни сувенири и посещение на фабрика за перли. Следва круиз из залива Халонг (ЮНЕСКО), изключителен природен феномен, едно от 7-те природни чудеса на света. На местния език името му означава „драконът, който се спуска към морето”. Мястото е изключително красиво; заема площ около 1500 кв. км и се състои от над 3000 острова и скални образувания с причудливи форми, издигащи се от тюркоазените води на морето и носещи имена като „куче”, „кулите”, „платноходка”, „шише за парфюм” и други. Посещение на пещерата Тиен Кунг. На корабчето се сервира обяд – пресни морски дарове. Привечер връщане в Ханой. Нощувка.

01.12.2019-нд 10 ден Ханой Доха София
Трансфер до летището. В 08:55 ч. полет QR 965 от Ханой. Кацане в Доха в 13:30 ч.
В 16:45 ч. полет QR 225 от Доха. Кацане в София 21:15 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Записване и плащане:
-Краен срок за записване: до 19.07.2019 г. или до изчерпване на местата.
-При записване – аванс 1000 лв.
-До 02.08.2019 – доплащане 2500 лв.
-До 27.09.2019 – пълно плащане.

Необходими документи:
-При записване: копие на личната карта и паспорта, който да е с 6-месечна валидност от датата на връщане (след 01.06.2020) и 4 свободни страници; 4 цветни фотографии, направени не повече отпреди 1 година – на светъл фон, лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила: за Виетнам: 4 х 6 см – 2 бр., за Камбоджа: 3.5 х 4.5 см – 2 бр. и данни за визовите формуляри.
-Задграничният паспорт се предоставя в офиса на фирмата до 27.09.2019.

Визов режим:
-Българските граждани се нуждаят от визи, за да посетят Виетнам и Камбоджа.
-Агенцията предоставя формуляр, които да попълните, подава документите и зaплаща визите.

Медицински изисквания:
-За посещението на Виетнам и Камбоджа няма задължителни ваксини.
-Препоръчителни са ваксинации против дифтерит, тетанус, полиомелиелит, хепатит А и Б, тиф.
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 16 туристи.
-Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 25 дни преди началната дата: 28.10.2019
-При недостигнат минимален брой от 16 туристи, но не по-малко от 11 – доплащане 108 лв.
Преотстъпване на пътуването на друго лице:
-Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 18.09.2019 г., ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.
Прекратяване на договора, анулации и неустойки по
програмата:
-Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 23.08.2019)
- от 90 до 65 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 18.09.2019)
- от 64 до 45 дни се удържат 80% от общата цена (до 08.10.2019)
- под 44 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 09.10.2019)
-В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:
-Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
-В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
-Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
-Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
-За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
-Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

Необходими данни за визовите формуляри:
Трите имена
Други имена
Дата на раждане /д-м-г/
Място на раждане
Националност по рождение
Настояща националност
Религия, която изповядвате
Настояща професия/ занятие
Пълно наименование и адрес на работодателя
Вашият постоянен адрес
Телефон/ ел. поща
Членове на семейството: имена/ дата на раждане/ националност/ адрес/
баща/ майка/ съпруг/а/ І-во дете/ II-ро дете

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================
ВИЕТНАМ (с Халонг Бей) и КРАЛСТВО КАМБОДЖА
от 4612 лв.
ВИЕТНАМ (с Халонг Бей) и КРАЛСТВО КАМБОДЖА
10 нощувки
Самолет
Ханой
Хотели - Ханой
Храмът на литературата - домът на Конфуций в Ханой, Виетнам
За Виетнам и Кралство Камбоджа - един по-различен пътепис
Виетнам и Кралство Камбоджа - пътешествие за сетивата, тялото и душата