Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

Екскурзия Виетнам и Камбоджа - 18.10.2024 г.

Номер на оферта

/

85563

Дати & цени

18 октомври 2024 г. - Цена от 6584 лв.

Цената включва

Самолетни билети София – Доха – Хо Ши Мин/ Ханой – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways с включени такси и багаж до 23 кг.
Самолетен билет Хо Ши Мин – Сием Рип с включени такси;
Самолетен билет Сием Рип – Дананг с включени такси;
Самолетен билет Дананг – Ханой с включени такси;
10 нощувки със закуски в хотели 4*
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в кораб 5*;
транзитна нощувка в Доха;
11 закуски, 4 обяда, 1 вечеря;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
Панорамна обиколка на Хо Ши Мин ;
Целодневна екскурзия до делтата на Меконг;
Екскурзия в Ангкор Том, Та Пром, Ангкор Ват;
Разходка по езерото Тонле Сап и плаващото село Кампонг Флук;
Полудневна обиколка на Хой Ан;
Целодневна екскурзия в местността Ба На и Златния мост;
Полудневна екскурзия на Ханой;
Екскурзия в залива Халонг с нощувка на 5-звезден кораб;
Местни екскурзоводи;
Водач преводач от фирмата;

Цената не включва

Допълнително се заплаща:
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 115 лв.
Виза за Виетнам – 120 лв. (заплаща се с доплащането);
Виза за Камбоджа – 90 лв, (заплаща се с доплащането);

Цената не включва:
Медицинска застраховка с включен риск от заразяване с Covid-19 – цената се формира въз основа на възрастта на туриста, ще получите информация при записване;
Доброволна застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие в случай на Covid-19.

Програма на пътуването

ВИЕТНАМ – КAМБОДЖА

Маршрут: София - Доха - Хо Ши Мин: делтата на Меконг - Сием Рип: Ангкор Ват, Тонле Сап - Дананг – Хой Ан: Златния мост – Ханой: – Халонг – Ханой - Доха - София

14 дни / 12 нощувки

ДАТА: 18.10.2024

ЦЕНА на човек в двойна стая: 3367 € /6584 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

ова двуседмично пътуване ще Ви отведе до полуостров Индокитай и две от най-колоритните му лица – Виетнам и Камбоджа, за да се докоснете до тяхната екзотична култура, живописна природа и традиционни ценности. Колоритни и мистични, все още малко познати, Виетнам и Камбоджа впечатляват пътешественици от цял свят и са любими дестинации не само за любители на историята, източната мистика, природата, но и за почитателите на плажове и качествена почивка. В програмата ни ще пътувате от древния Сайгон (сега Хо Ши Мин) през невероятните камбоджански храмове на Ангкор, столицата Ханой, където забързаният живот синхронизира минало и бъдеще, та чак до залива Халонг, където преживяването на природна и душевна хармония е истинска наслада.

Виетнам – земята на издигащия се дракон, е страна с изумителна красота, хиляди островчета, пещери и оризови поля. Заливът Халонг и издигащите се от изумрудената му кристална вода скали и лодки на рибарите прилича на рисунка от азиатска легенда.
Камбоджа – земята на кхмерите, е едно от малкото места в света, където човек може да открие изгубени в джунглата храмове, обвити от гъста тропическа растителност. Изумление предизвиква древният Ангкор – един от шедьоврите на световната архитектура, главен културен и религиозен център на някога могъщата Ангкорска империя.

----------------------------------

ПРОГРАМА

18.10.2024-пт 1 ден София - Доха
В 13:35 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 18:15 ч. В 20:00 излитане с полет QR 974.

19.10.2024-сб 2 ден Доха - Хо Ши Мин
Пристигане в 07:55 ч. в Хо Ши Мин. Градът получава името на река Сайгон, покрай която е издигнат, и се намира северно от делтата на река Меконг. Местните жители още го наричат Сайгон. Нарича се така докато е столица на Република Южен Виетнам. След обединяването на Южен и Северен Виетнам на 30 април 1975 приема името на президента на Социалистическа република Виетнам Хо Ши Мин. Първоначалното му име е било Прей Нокор, в следангкорския период е най-голямото пристанище на Камбоджа, а от 1887 г. до 1901 г. е столица на Френски Индокитай. Днес Хо Ши Мин е най-големият град в страната с население над 10 млн.души, главен търговски, икономически и културен център на Виетнам.
Посрещане и трансфер до хотела.
Обиколката на Хо Ши Мин започва от емблематичната Сграда на обединението (бившият Президентски дворец). Тя е била резиденция на президента на Южен Виетнам и щаб на американската армия. На 30.04.1975 г. северновиетнамските войски навлизат с танкове в града, завземат го и отвеждат с джип южновиетнамския президент в Националното радио, за да обяви капитулацията на Южен Виетнам. Сградата е превърната в дворец на обединението. Отправяме се към колониалната част на града, където се извисява катедралата Нотр Дам дьо Сайгон – символ на града. Тя е построена през 1880 г. и по проект е трябвало да бъде копие на Нотр Дам дьо Пари. Пред нея е статуята на Дева Мария. В съседство е красивата сграда на Пощата, проектирана от Густав Айфел. Наблизо са сградата на Операта, построена по подобие на Опера Гарние в Париж, и сградата на Кметството – една от най-старите, най-големите и най-красиви френски сгради в града. Разположена е в единия край на улица Нгуен Хюе – най-красивата улица в Хо Ши Мин. Ще посетим Музея на жертвите от войната, където са представени документални свидетелства за военните престъпления по време на Френската и Американската война, предизвикали тежки страдания на виетнамския народ в неговата борба за независимост.

20.10.2024-нд 3 ден Хо Ши Мин – Бен Тре – делтата на Меконг (закуска, обяд)
Закуска. Напускайки оживените улици на модерния град, се отправяме на юг към провинция Бен Тре – кокосовата земя в делтата на Меконг. След около 2 часа пътуване с автобуса пристигаме и продължаваме с джонка през лабиринт от водни пътища, които се кръстосват в безброй канали, криволичещи около плодородни зелени терени, семейни къщички и малки фабрики. Ще видим много местни жени, които прекарват дните си във варене на кокосови орехи, преди да ги превърнат в бонбонени кубчета. Ще посетим фабрика за сладки и бонбони от кокос. Продължаваме приятното плаване под сянката на водните кокосови дървета, докато пристигнем в крайбрежния ресторант, където ще обядваме деликатеси от делтата на река Меконг. Връщаме се с лодката на пристанището и продължаваме с автобуса за Хо Ши Мин. Пристигане в хотела. Нощувка.

21.10.2024-пн 4 ден Хо Ши Мин - Сием Рип (закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет за Сием Рип. Сием Рип – предверието към Ангкор, е бивша столица на могъщата кхмерска империя и символ на нейните слава и величие. Почти 6 века (9-15 век) цивилизацията на Ангкор е доминирала в цяла Югоизточна Азия, а в периода на разцвет населението ? е било повече от 1 милион души. През 1431 г. този богат и процъфтяващ град е разрушен от войските на Сиам и постепенно е погълнат от джунглата, докато през 1861 г. френският ботаник Андре Муо го преоткрива. И до днес е загадка как този огромен комплекс е бил построен – без съвременна техника, без цимент. Посрещане и трансфер до хотела.
Свободно време за разходка из града. Нощувка.

22.10.2024-вт 5 ден Сием Рип (закуска, обяд)
Закуска. Пътешествието в царството на кхмерите започва с Великия град Ангкор Том, който е и последната столица на великата Кхмерска империя. Основан е от най-великия строител, крал Джаявярмян VII (802–850 г.), който обединява княжествата и създава кхмерската нация. Градът е заобиколен от 8-метрови стени, които образуват перфектен квадрат. Ще посетим южната порта, която е украсена със слонове и 4 огромни лица, а от двете страни на пътеката 54 божества и демони държат свещената змия Нага, и будисткия храм Байон, разположен в самия център на града. Този архитектурен шедьовър от 12 век, ненадминат по великолепие, е последното огромно култово съоръжение, построено в Ангкор, и се разпознава отдалеч по 54-те кули, символизиращи 54-те провинции на кхмерската империя, като всяка от кулите е украсена с 4 лица на Авалокитшвара – богът на добротата и милосърдието. Огромните 216 каменни лица са ориентирани към 4-те посоки на света. От терасата на слоновете кралят и неговият двор са наблюдавали победоносното завръ-щане на армията или други шествия, и са извършвали публични церемонии. Другата тераса, тази на Прокажения крал, е наречена така, заради откритата тук скулптура от 15 век на хиндуисткия бог на смъртта Яма, която наричат Прокажения крал, заради обезцветяването и мъха по нея, които напом-нят на болен човек и съответстват на легендата за крал на Ангкор, който страдал от тази болест. Свободно време за обяд. Разглеждане на т. нар. „Малък кръг” (12-13 век), включващ Та Пром – един от най-живописните храмове, известен с това, че е във вида, в който е бил открит през XIX век, опасан от коренищата на вековни дървета. Храмът е посветен на майката на крал Джаяварман VII и е проектиран като будистки храм и университет. Според надпис върху храма строежът е започнал през 1186 г., в него са участвали над 80 000 души и върху него се извисявали 38 кули. Посещение на Ангкор Ват (ЮНЕСКО) – най-голямото култово съоръжение на планетата (общата площ на храма е 2 кв. км), гордост за камбоджанците и символ на тяхната душевност. Той е изобразен върху нацио-налния флаг на страната и е единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Построен е за 30 години в периода на разцвет на кхмерското кралство от крал Сурияварман II (1112-1152 г.) като държавен храм, а по-късно става мавзолей на владетеля. За разлика от останалите, той е хиндуистки храм, посветен на Вишну и е в стила на Дравидската архитектура. Сътворен е съгласно древните хиндуистки представи за света – централната му кула наподобява планинообразна пирамида с 5 върха, 5-те кули символизират 5-те върха на митичната планина Меру – дом на боговете. Външните му защитни стени са символ на планините, заобикалящи света, а огромният ров с ширина 190 метра символизира океана. Стените вътре са украсени с 2-метрови каменни барелефни сцени от хиндуистката митология и военните подвизи на краля, а над 2000 апсара танцьорки украсяват второто ниво на храма. Фигурите най-добре се открояват преди залез, когато слънчевите лъчи падат върху тях. Нощувка.

23.10.2024-ср 6 ден Сием Рип - Дананг – Хой Ан (закуска)
Закуска. Закуска. Екскурзия до езерото Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Югоизточна Азия и един от най-значителните резервоари и рибарници на нашата планета. В превод от кхмерски, името му означава „Голямото езеро“. То заема площ от 2500 кв. км, като по време на дъждовния сезон (май-юни) размерът му се увеличава до 4 пъти. Тогава река Меконг е най-пълноводна и водите ? започват бързо да пълнят коритото на езерото. Самият водоем представлява комбинирана система от езеро и река и заради своето екологично разнообразие е включено в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Поради честото покачване на нивото на езерото всички постройки са или изградени върху високи колове, или представляват къщи–лодки, които са закрепени за дъното му. Тук водата определя живота на хората, а богатото на стотици видове риба езеро е основен източник на тяхното препитание. За да добием представа за начина на живот на местните хора, ще се разходим с лодка до плаващото село Кампонг Флук, където ще видим неговите обитатели, чиито къщи, пазари, болници и училища са наколни постройки, учениците се придвижват с малки гребни лодки. *Ако нивото на водата е ниско, ще се посети наколното селце Чонг Книс, или друго. Трансфер до летището и полет до Дананг. След кацане в Дананг трансфер до хотела в Хой Ан. Настаняване и нощувка.

24.10.2024-чт 7 ден Хой Ан (закуска)
Закуска. Полудневно разглеждане на стария град Хой Ан, обект на ЮНЕСКО. Той е един от най-живописните градове на Виетнам, жив музей под открито небе. Още от древни времена и по време на империята Чампа, Хой Ан е бил морски кръстопът – важно пристанище по пътя на коприната и търговските пътища на Китай, Япония и Запада, чието наследство се вижда и днес в архитектурните шедьоври, отразяващи китайското, японското, португалското, френското и британското влияния. Съвременният град е известен и с прекрасните плажове около града – Чайна бийч, където американските войници са почивали по време на войната, и Куа Дай – един от най-хубавите плажове във Виетнам, разположен на няколко километра от стария град. Опознавайки древния град, ще открием неговото очарование в старинните къщи на търговци, изящните общински зали, храмове и тесни алеи. Ще разгледаме Китайския храм, построен от китайските кланове през 1690 г. и посветен на богинята на морето Тиен Хау – покровителка на моряците и рибарите, и емблематичния покрит японски мост отпреди 400 г., построен през 1593 г. от японската общност, за да свърже града с китайския квартал на отсрещния бряг. След обяд ще имате свободно време за разходка. Целият град е буквално един огромен пазар – улиците са художествени галерии, приветливо отворили врати за туристите. Тук може да се запознаете с цялото многообразие на художествения талант на виетнамските майстори и самобитното национално изкуство – обработка на дърво и камък, изработка на фенери, прекрасни картини – батик, акварел и масло с причудливи сюжети и национални мотиви; магазинчета за порцелан, коприна, текстил, кожи, подправки и др.

25.10.2024-пт 8 ден хълма Ба На и Златния мост (закуска)
Преживяването започва рано сутринта. След трансфер около 1ч30м пристигане в местността Ба На в планината Тронг Сон за посещение на тематичния парк, кацнал на 1500 м. върху планинския курорт, наследен от французите. Местността е избрана от тях през 20-те години на миналия век заради хладния планински въздух през летните горещини. Първо се отправяме към станцията на въжената линия и се изкачваме по една от най-дългите (5801 м.) и най-високи въжени линии в света (денивелацията е 1368 м.) със спиращи дъха панорамни гледки към околните планини. Пристигайки на станцията ще посетите пагодата Лин Унг, градината Лок Уен и павилиона Цан Ам. След това се отправяте към Градината на маймуните и накрая – до Върха на Бога, който е най-високият в централен Виетнам. Ще имате свободно време да се разходите по Златния мост, поддържан от две големи ръце сред обвитите в мъгла хълмове на планината и ще се насладите на прекрасната гледка към град Да Нанг и околните планини. Ще имате свободно време за обяд в един от многото ресторанти. Останалата част от деня ще прекарате в забавления в развлекателния парк, където може да се насладите на различни атракциони преди трансфера обратно до хотела. *Мястото привлича много туристи и изчакването на опашката е задължително. Връщане в хотела в Хой Ан. Нощувка.

26.10.2024-сб 9 ден Хой Ан – Дананг - Ханой (закуска)
Закуска. Трансфер от хотела в Хой Ан до летището за полет до Ханой. Посрещане и трансфер до хотела. Нощувка.

27.10.2024-нд 10 ден Ханой (закуска, обяд)
След закуска панорамна обиколка и разглеждане на Ханой: Западното езеро с пагодата Тран Куок, Храма на литературата, построен от император Лай Танг Тонг, посветен на Конфуций и първи университет на страната; посещение на Музея на виетнамските жени, съдържащ около 40 000 артефакта, постоянна изложба, гостуващи изложби, аудиогид, илюстриращи живота на виетнамските жени в миналото, военното време и съвременното общество. Обяд в местен ресторант. Отправяме се към един от символите на Ханой – Пагодата върху стълба, а след това към старинния квартал – колоритно място с хиляди малки магазинчета и работилнички, известен като 36-те улици на гилдиите, всяка от които в миналото е била център на определен занаят и търговия. Ще посетим пазара „Ханг Бе“ около езерото Хоан Кием и водно куклено шоу. Връщане в хотела и нощувка.

28.10.2024-пн 11 ден залива Халонг (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за залива Халонг (обект на ЮНЕСКО) – изключителен природен феномен, едно от 7-те природни чудеса на света. На местния език името му означава „драконът, който се спуска към морето“. Мястото е изключително красиво, заема площ от около 1500 кв. Км и се състои от над 3000 острова и скални образувания с причудливи форми, издигащи се от тюркоазените води на морето и носещи имена като „кучето“, „кулите“, „платноходката“, „шише от парфюм“ и други. Обядът ще бъде сервиран на борда на кораба, докато плава из спокойните води на залива. След обяд ще има възможност за включване в различни активности като разходка с лодка, гмуркане, разглеждане на пещери или пък просто да си почивате и събирате слънчеви лъчи. Вечерята също се сервира на борда за едно магично преживяване под звездите.
Нощувка на корабчето.

29.10.2024-вт 12 ден залива Халонг - Ханой (закуска)
Посрещане на свежата утрин в омайната зора на виетнамския изгрев над Халонг. Закуската ще бъде сервирана, докато плаваме покрай причудливите скални формации. След акостиране трансфер до Ханой. Свободно време. Нощувка.

30.10.2024-ср 13 ден Ханой - Доха (закуска)
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела в 12:00 ч. Трансфер до летището за полет QR977 в 19:10 ч. Кацане в Доха в 23:20 ч. Трансфер до хотел за транзитна нощувка в Доха.

31.10.2024-чт 14 ден Доха - София
Полет QR 227 в 07:30 и пристигане в София в 11:40 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Хотели по програмата:
дати - престой - град - хотел
19.10 – 21.10 2н Хо Ши Мин Grand Hotel Saigon 4* или подобен
21.10 – 23.10 2н Сием Рип FCC Angkor by Avani 4* или подобен
23.10 – 26.10 3н Хой Ан Hoi An Historic Hotel Managed by Melia Hotels International 4* или подобен
26.10 – 28.10 2н Ханой Le Jardine Hotel Haute Couture 4* или подобен
28.10 – 29.10 1н Халонг Orchid Classic Cruises 5*
29.10 – 30.10 1н Ханой Le Jardine Hotel Haute Couture 4* или подобен

Условия за записване и плащане:
Депозит при записване в размер на 2500 лв.
Доплащане до 65 дни преди заминаване.

Анулации и неустойки:
До 7 дни след сключване на договор – без неустойка;
До 96 дни преди отпътуване - 10% от общата сума по договор;
От 95 до 66 дни преди отпътуване – 30% от общата сума по договор;
От 65 ден до 40 ден преди отпътуване - 50% от общата сума по договор;
От 40 дни до датата на заминаване – пълната стойност на пътуването.
Преотстъпване на пътуването на друго лице и смяна на име без неустойка – до 20 дни преди заминаване.

Анулации и възстановяване на суми:
При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в 7-дневен срок от анулацията.
При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на застрахователната компания.
При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемичната обстановка свързана с Covid-19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Необходими документи:
Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването (30.04.2025) и 2 свободни страници;
За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).
За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Минимален брой туристи: 15
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – до 20 дни преди тръгване: до дата: 28.09.2024 г.
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 10 туристи се доплащат – 310 лв;

Полетно разписание:
QR 228 София, Т2 – Доха 13:35 – 18:15
QR 974 Доха – Хо Ши Мин 20:00 – 07:55+1
QR 977 Ханой – Доха 19:10 – 23:20
QR 227 Доха – София T2 07:30 – 11:40

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти