Начало / Почивки / Почивки - Момбаса

Коледа и Нова година 2022/2023 в Кения - Ватаму и Диани бийч и опция за сафари

Номер на оферта

/

238299

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет с Турски авиолинии и включени летищни такси, чекиран багаж
- 1 нощувка в Best Western Meridian Hotel 4* Найроби с ранно настаняване ( и две закуски) първи ден
- Трансфери летище – хотел в Найроби
- Трансфер хотел Найроби – централна гара
- Сити тур на Найроби с посещение на Центъра за жирафи
- Влакови билети Найроби – Момбаса – Найроби
- Трансфери Гара Момбаса – плажен хотел – Гара Момбаса
- 9 нощувки в избраният от вас хотел на съответната база изхранване
- Коледна гала вечеря
- Новогодишна гала вечеря
- 1 нощувка в Найроби последен ден
- медицинска застраховка с ковид покритие
- Водач от България и представител на туроператора

Цената не включва

- Виза за Кения ( получава се на пристигане или онлайн на www.evisa.go.ke на стойност 51ш.д.)
- Застраховка „Отмяна на пътуване“: Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма с ЗД Евроинс и на стойност 3,5% от стойността на пакета. За Общите условия и допълнителна информация може да се свържете с нас
- Доплащане при промяна на летищни такси, които към момента са 320 евро
- Бакшиши и разходи от личен характер
- Допълнителни екскурзии
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
- Двудневно сафари в Национален парк Цаво – 330 щ.д.

Програма на пътуването

=============================================================



ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ДЕН 01 ( 22.12.2022): СОФИЯ – НАЙРОБИ
Отпътуване от София за Найроби с Турски авиолинии в ранният следобяд.
ДЕН 02 ( 23.12.2022): НАЙРОБИ
Кацане в Найроби, посрещане и трансфер за хотела. Много ранно настаняване, закуска и почивка. По обяд ще се отправим за сити тур на града. Привечер завръщане в хотела, свободно време и нощувка.
ДЕН 03 ( 24.12.2022): НАЙРОБИ – МОМБАСА
Закуска и следва трансфер за гарата, откъдето с влак ще се отправим към Момбаса. Момбаса е вторият по големина град в Кения. Това е идеално място за почивка и отдих, а по крайбрежието около Момбаса и Малинди може да се сблкъскате с племената Мийкенда. Градът е известен също и с многобройните си плажове, най-известните сред които са в района Ламу и курортните зони - Кикамбала, Ватаму. Ще пътуваме около 4,5 часа и ще имаме възможността да се любуваме на различните гледки на страната. Пристигане и трансфер за хотела. Настаняване, а на вечерта ни очаква празнична Коледна вечеря.
ДЕН 04 – 05 (25 – 26.12.2022: МОМБАСА
Свободно време за плаж, развлечения и допълнителни екскурзии.
ДЕН 06 ( 27.12.2022): МОМБАСА – ЦАВО ( опция срещу допълнително заплащане)
В днешният ден, тези, които желаят ще имаме ранна закуска в 6:30ч и ще отпътуваме от хотела за двудневно сафари. Около 9:30ч. пристигане в Национален парк Цаво, след което следва сутрешно сафари до обяд, Настаняване в лоджата, обяд и следва кратка почивка. Около 16:00ч. ще ви предстои следобедно сафари. Завръщане в лоджата около 18:00ч. – вечеря и нощувка.
ДЕН 07 ( 28.12.2022) – ЦАВО - МОМБАСА
Ранна закуска за тези, които са избрали да се насладят на дивият живот, сафари и трансфер за хотела.
ДЕН 08 – 09 ( 29-30.12.2022) МОМБАСА
Свободно време за плаж, развлечения и допълнителни екскурзии.
ДЕН 10 ( 31.12.2022) НОВА ГОДИНА
В днешният ден ще почиваме и ще се приготвим с много танци и веселия да посрещнем Новата 2023 година!
ДЕН 11 ( 01.01.2023) МОМБАСА
Последен ден релакс на белите пясъчни плажове. Насладете се максимално!
ДЕН 12 ( 02.01.2023) МОМБАСА – НАЙРОБИ
Закуска и отправяне към Найроби. Настаняване и свободно време за шопинг или впускане из местните пазари. Вечеря, кратка почивка и в 02:30 часа отправяне за летището, откъдето с полет на турски авиолинии ще се отправим за България.
ДЕН 13 ( 03.01.2023) СОФИЯ
Кацане в ранният следобед на летище София. Добре дошли у дома!

Barracuda Inn Resort, soft AI basis - на човекв двойна стая 2585 евро
Leisure Lodge Beach Resort 4*, half board - на човек в двойна стая 2894 евро
Papillon Lagoon Reef Resort 3*, soft AI - на човек в двойна стая 3089 евро

Допълнителни екскурзии:
- Двудневно сафари в Национален парк Цаво – 330 щ.д.
- SAFARI BLUE - MIDA CREEK – Цена на човек 75щ.д.
Ще изживеем един ден на лодка, за да откриете чудесата на морския парк Watamu и мангровите гори на Mida Creek, нещо, което не бива да пропускате. Морският парк Watamu е известен по целия свят и през последните години се превърна в задължителен за тези, които са решили да прекарат престоя си в Кения. Това е природен резерват, разположен пред плажа на курорта, характеризиращ се с бели пясъчни и коралови атоли. Със своите 150 вида корали и разнообразието си от тропически риби, той е уникален коралов риф с невероятни цветове.
МИДА КРИЙК се намира на юг от Ватаму и е естествен морски вход на брега, дълбок около 5 км, с напълно различна фауна и флора от околните райони. Състои се от лабиринти от водни пътища и е дом на една от най-големите мангрови екосистеми в света. Топлите и плитки води на Мида Крийк са убежище на много хищни птици, а също и на щъркели, чапли, морски костенурки и розови фламинго. С птици, които летят от едната страна на другата, лабиринта от канали и мангровата джунгла, в Мида ще бъдете в състояние да стане свидетел на пейзаж от пленителна и първична красота. Екскурзията се провежда на борда на лодка със стъклено дъно, оборудвана с всичко необходимо за гмуркане с шнорхел.
ПРОГРАМА Тръгване от мястото за настаняване в 8.30 сутринта, за да стигнете до плажа, откъдето започва навигацията. По време на пътуването е възможно да се правят слънчеви бани на дървения покрив на лодката. В периода от декември до януари ще плаваме и в открито море, отвъд кораловия риф, за да срещнем стада делфини, плуващи в океана. Тези, които не знаят как да плуват, все още могат да се любуват на дълбините на парка директно от лодката, през стъкленото му дъно. Продължаваме с навигацията с по-нататъшна спирка в сините води пред курорта Гарода, където на отлив, между плажа с бял пясък се образуват истински естествени басейни. Тук също е възможно да се гмуркате с шнорхел или просто да плувате. След това тръгваме към пресичането на каналите на Мида Крийк, за да открием гъста растителност на мангрови гори и огромно множество птици, включително чапли, розови фламинго и хищни птици. Накрая се отправяме към остров Waka-Waka, където обядваме с меню, базирано на кокосов ориз, сос от октопод, омар, прясна риба, скариди на скара, тропически плодове и напитки. По желание може и за обяд да се сервира с месни или вегетариански ястия. След обяд племето гириама ще организира шоу с танци и песни, характерни за тяхната традиция и култура. Около 15.00 ч. тръгваме от острова, за да се приберем около 16.30 ч

- ОСТРОВ РОБИНЗОН – Цена на човек 75щ.д.
Остров Робинзон е тропически рай, разположен на около 40 км северно от Малинди, едно от малкото места в Кения, което ви позволява да се насладите на непокътната природа и да се насладите на обяд на базата на характерния червен рак на Робинзон. Островът на Робинзон е незамърсен, с непокътната буйна екваториална растителност и има само едно малко рибарско селище, училище и внушителен ресторант в африкански стил. Това е приказна и дива екскурзия, където цари абсолютен мир. ПРОГРАМА Тръгване директно от мястото за настаняване в 9.30ч. Минава се през Малинди и през Che Shale известен като "Златен пясък" заради брега си, който придобива цвят на злато. Тук ще е първата спирка, за да откриете един от най-красивите плажове. След това се продължава към Нгомени, където има фабрика, добиваща сол от огромни солени площи, богати на скариди и розово фламинго, и които могат да се наблюдават от пътя. Продължаваме в посока остров Робинзон, пресичайки черен път, който минава покрай соленото езеро на Гонгини. Оставяме колата близо до една лагуна, и от там с канута, карани от местни жители, ще се стигне острова. Понякога, поради отлив, до острова може да се стигне пеша прекосявайки мангровата лагуна. Обядът ще бъде във впечатляващ типичен африкански ресторант, построен с покрив от макути, стволове, мангрови корени, тръстика и пясък, а меню основно ще е ориз със сос и октопод, гигантски червени раци, типични за острова Робинзон, местни миди и стриди гарнирани с кокос, риба на скара, тропически плодове и типичното арабско кафе. След обяд около 15:00 часа следва отпътуване от острова.


=============================================================



ОТНОСНО ЗАПИТВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ И ВЪПРОСИ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ, ОТ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Момбаса |  Почивки - Кения |  Почивки - Момбаса |  Нова година 2024 - Кения |  Нова година 2024 - Момбаса

Избрани оферти