Начало / Статии / Статии - Кения

Кения: сафари и плаж на един чартър разстояние

Автор

/

Кения определено е хит дестинацията и тази зима, която вече е директно свързана с България. Пътуването за сафари или екзотична плажна почивка до африканската държава вече може да се случи без досадното прехвърляне по международните летища. Качвате се в самолета, дремвате, пийвате едно кафе и сте вече на топло.

Дори и досега да не сте замисляли да ходите до Кения, струва си да проучите възможностите, защото страната предлага много повече от първото, което асоциираме с името й - сафари и среща с масаите.

Да, безспорно това е едно от най-добрите места в Африка, където да отидете на първото си сафари. Няма нищо по-вълнуващо от първия път, когато видите дивите обитатели на пустошта - зебри, слонове, лъвове, биволи, леопарди, жирафи, носорози вървят със стотици пред очите ви като в документален филм по телевизията. А вие сте там, на няколко крачки и всичко се случва пред очите ви.

Сред най-популярните национални паркове в Кения са “Масай Мара”, “Езеро Накуру”, “Връх Кения”, “Амбосели”, “Цаво”, “Найроби”, но има и много частни паркове, както и морски резервати.

Сред българите Кения е твърде слабо позната като плажна дестинация, а луксозните й плажни комплекси по нищо не отстъпват на all inclusive курортите, които познавате от други екзотични дестинации като Занзибар, Доминикана и Малдивите.

Околностите на Момбаса и близките градове Диани, Няли и Бамбури са едни от най-добрите места за екзотична почивка през зимата. Плажовете са от онези с финия бял пясък, а в морския национален парк Момбаса ви очаква коралов риф, където да плувате сред изумителен морски живот. Тук можете да си сбъднете мечтата да плувате с делфини или с китови акули в открито море.

Всички тези преживявания вече са по-достъпни и по-близки.

Вижте актуални оферти за екзотична почивка в Кения!

>
16 януари 2023 г.

Тагове

екзотика

любопитно

плажове

романтични места

сафари

новини

Пътуване и Ковид

Забележителности наоколо

Избрани оферти