Начало / Статии / Статии - Кения

Момбаса - от плажове и делфини до коралови рифове

Автор

/

Момбаса е вторият по големина град в Кения, който е като кутийка с бижута, която ще ви се иска да разглеждате отново и отново в търсене на нещо красиво, което досега не сте забелязали.

Градът на практика е разположена на остров, който чрез мостове е свързан със сушата. Това означава много слънце и море и много възможности за опознаване на Момбаса, както по суша, така и по вода. Ето ги някои от най-добрите начини, по които да прекарате времето си в кенийския град.

Снимка: iStock by Getty Images

Разходете се из Стария град на Момбаса

Разходете се из старата част на Момбаса, където ще видите как съвременните обитатели са добавили свои акценти към едновремешните къщи с резбовани врати и прозорци с орнаменти. В стария град има изобилие от арт и антикварни магазини, както и такива, от които можете да си купите ароматни масла и подправки. Харесайте си някое от традиционните кафенета, придърпайте си стол и се насладете на нещо разхлаждащо за пиене.

Снимки: iStock by Getty Images

Отидете на плаж

Вие сте в тропиците, би било срамота да не отделите поне ден (или няколко) за събиране на тен по плажовете с фин, бял пясък, които се простират с километри край Момбаса. Сред най-добрите курорти за плажна почивка около Момбаса са Диани, Няли и Бамбури. Макар да са популярни сред европейските туристи, те са успели да запазят усещането за тропически рай.

Снимка: iStock by Getty Images

Снимайте се при слонските бивни

Когато идва на посещение в Момбаса през 1952 г., кралица Елизабет II едва ли е предполагала, че в нейна чест кенийците са издигнали монумент на слонски бивни. Емблематичният за града паметник се намира на булевард Мой. Бивните са изградени във формата на буквата М (като Момбаса) и са разположени така, че колите да минават под тях.

Снимка: iStock by Getty Images

Разгледайте крепостта във форма на човек

Крепостта Исус е построена през 16-и век от португалците (по дизайн на италиански архитект) и е включена в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Макар днес да е частично разрушена, някога крепостта е имала формата на човек. Освен находки и факти за португалската крепост, вътре ще видите също изложби на бижута и на типичния живот на хората от племето суахили.

Снимка: iStock by Getty Images

Вижте зебри, хипопотами и други африкански животни - без да ходите на сафари

Халер Парк е мястото, към което да се отправите, ако искате да се срещнете с част от дивия свят на Кения, без да ходите на сафари. Тук ще видите зебри, жирафи, бикове и хипопотами, както и десетки местни растения. Паркът е изграден през 70-те години върху земята на някогашна кариера, като в наши дни е място, където природата се е завърнала триумфално.

Опитайте всички активности в морето

Край Момбаса можете не само да плувате или да плавате с лодка, но също да плувате с делфини, да се гмуркате и да видите кораловия риф, който се намира в морския национален парк Момбаса. Можете да практикувате също уиндсърфинг, кайтсърфинг, водни ски и парасейлинг - истински рай за почитателите на адреналин във водата. С традиционна лодка доу можете да отидете до близкия остров Уасини, който е с площ от едва 5 квадратни километра, но пази останки от селища на суахили, пещери, в които някога са държали роби, преди да ги изпратят в Арабия, и село, където можете да обядвате с пресни морски дарове и риба.

Вижте актуални оферти за екзотично пътуване до Кения!

>
31 януари 2023 г.

Тагове

екзотика

плажове

острови

Забележителности наоколо

Избрани оферти