Начало / Почивки / Почивки - Момбаса

Магията на Африка - сафари и плаж в Кения - чартърен полет!

Номер на оферта

/

234792

Дати & цени

03 март 2021 - 14 април 2021 г. - Цена от 1499 €

Цената включва

- Самолетен билет с чартърен полет и включени летищни такси;
- Един салонен багаж до 4 кг. и чекиран багаж 25 кг.;
- Трансфер летище-хотел-летище в Момбаса;
- 5 нощувки във VOYAGER BEACH RESORT ***, All Inclusive (или подообен);
- 1 нощувка в Ngutuni Lodge (Full Board) или подобен;
- 1 нощувка в Salt Lick Safari Lodge (Full Board) или подобен;
- транспорт с 6-местен сафари-миниван от и до Момбаса с англоговорящ шофьор-гид;
- всички сафарита, описани в програмата;
- входни такси за парковете и резерватите по програма;
- 2 бутилки минерална вода 0,5 л/ ден по време на сафаритата;
- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid.

Цената не включва

- входна виза - електронна - 51$;
- евентуално доплащане за сафарита в периода 2-5.04 – около 35€
- Допълнителни екскурзии на място и разходи от личен характер;
- напитки и храни извън описаното;
- бакшиши, както и лични разходи;
- Застраховка Oтмяна на пътуване - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";
- Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпанията наложи такава).

Програма на пътуването

Почивка в Кения с чартърен полет от София

МАГИЯТА НА ДИВАТА ПРИРОДА

Ексклузивна цена, удобни полети, гарантирана програма!

ДАТИ на заминаване – всяка сряда от 03.03.2021г. до 14.04.2021г.

9 дни / 7 нощувки

-----------------------------

ДАТИ И ЦЕНИ на човек в двойна стая, в евро:

03.03.2021 г. - € 1499
10.03.2021 г. - € 1499
17.03.2021 г. - € 1499
24.03.2021 г. - € 1499
31.03.2021 г. - € 1671
07.04.2021 г. - € 1499
14.04.2021 г. - € 1499

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

Кения е източноафриканска държава с много добре развит туризъм. Милиони хора от цял свят посещават колоритните градове, прекрасните равнини и чистите плажове, и участват в сафарита за наблюдение на диви животни.

Момбаса е вторият по големина град в Кения, известен с многобройните си плажове. Тук, на брега на Индийския океан, са построени много първокласни хотели и развлекателни комплекси. Най-известните плажове в района са Ламу, курортните зони - Кикамбала, Ватаму. Пясъкът е светъл и фин, с цвят на слонова кост. Коралов риф привлича с красотата си, а водата е прозрачна и напълно безопасна за плуване.

Пътешествие за ценители, решили да се докоснат до друг континент и изключителна природа.

Благодарение на новата българска авиокомпания Gullivair имате възможност да пътувате през март и април всяка седмица с голям и просторен самолет Airbus A330.

=============================================================

ПРОГРАМА

Първи ден: полет и настаняване
Излитане от Летище София с чартърен полет до Момбаса - Кения, изпълняван от авиокомпания Gullivair с номер на полета TJJ 601 в 00:00 ч. Има транзитно кацане (без пътниците да слизат от самолета) в Букурещ с престой около час.
Кацане на летището в Момбаса в 11:00 ч.
Посрещане от фирма-партньор. Трансфер до VOYAGER BEACH RESORT *** AI или подобен. При пристигане посрещане от персонала на хотела, настаняване. Свободно време.
Нощувка.

Втори ден: плаж
Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителни екскурзии.
Нощувка.

Трети ден: Момбаса/ Ngutuni Sanctuary
Рано сутринта тръгване от хотела с 6-местен сафари-миниван в посока резервата Ngutuni Sanctuary в района на Цаво (около 200 км; 4-5 часа). Пристигане за обяд в Ngutuni Lodge или подобен. Следобедно сафари в резервата. Вечеря и нощувка.

Четвърти ден: Ngutuni Sanctuary/ Taita Hills Wildlife Sanctuary
Ранно сафари преди закуска. Връщане за закуска. Тръгване за Taita Hills Wildlife Sanctuary (около 70 км; 1-2 часа). Пристигане за обяд в Salt Lick Safari Lodge или подобен. Следобедно сафари в резервата и разходка сред природата. Вечеря и нощувка.
Пети ден: Taita Hills Wildlife Sanctuary/ Момбаса
Ранна закуска, check-out и сутрешно сафари по пътя обратно. Връщане към Момбаса и настаняване във VOYAGER BEACH RESORT *** AI. Нощувка.

Шести и седми ден: плаж
Свободно време за плаж и почивка. Възможност за посещение на допълнителни екскурзии.
Нощувка.

Осми ден
След закуска освобождаване на стаите (стандартен Check-out в 10:00 ч.) и трансфер до летище Момбаса за чартърен полет до София, изпълняван от авиокомпания Gullivair с номер на полета TJJ 602 в 22:30 ч. Полетът има транзитно кацане (без пътниците да слизат от самолета) в Букурещ с престой около час. След това излита за София.

Девети ден
Кацане на летище София в 07:30ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

MBA-SOF 22:30 07:30+1
Полетна информация

-Часовете на полетите са посочени в местни времена
-Полетното разписание подлежи на препотвърждение

COVID 19:
- При пристигане в Кения се изисква предоставяне на отрицателен PCR тест, направен 96 часа преди заминаване.
-Не трябва да има неразположения и грипоподобни симптоми. Мери се температура и не бива да е повече от 37,5°С.
- Всички пътуващи задължително трябва преди отпътуване да попълнят и изпратят онлайн бланка относно здравния си статус. Бланката се намира тук: https://ears.health.go.ke/airline_registration/

ЕЛЕКТРОННА ВИЗА:
Единственият официален сайт за подаване на документи за електронна виза е www.evisa.go.ke
Деца до ненавършени 16г. не заплащат такса за виза и за тях не се подава искане за електронна виза.
Изисквания за кандидатстване за онлайн виза: http://evisa.go.ke/single-entry-visa.html
Сайт на Посолство на Кения в Берлин, което има акредитация за България и Румъния: http://kenyaembassyberlin.de/Consular-Section-Visas-passp.7.0.html

ВАЖНО! Информацията може да бъде актуализирана по всяко време в съответствие с въвеждане на нови изисквания и разпоредби.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:
- Авансово плащане от 500 ЕВРО депозит на човек при записване;
- Доплащане: 14 дена преди датата на отпътуване;
2. Необходими данни за всички пътуващи :
- Три имена на латиница по международен паспорт;
- Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
- Номер на паспорт и дата на валидност;

*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.
3. Анулационни срокове:
3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка, е до 60 дни преди датата на пътуването.
3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от цената на пътуването.
- Ако направената анулация е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 75% от цената на пътуването;
- Ако направената анулация е 15 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;
ВАЖНО: Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Обменният курс, използван за изчисляване на програмата EUR/USD, e 1.18.
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Кения са калкулирани с параметри $780/тон и 1 евро = 1,18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
Възможна е отмяна на сафари по програмата при лошо време и други рискови фактори, независещи от туроперара.
ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.
Важно: За деца до 18г., пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да има оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.
Чужденци, влезли в Република България със собствен транспорт /лек автомобил/, не могат да напускат границите на страната с друг вид транспорт.

Важна информация:

За пътуване до Кения се изисква международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизане в страната.
Не се изискват допълнителни ваксини.
Туристите следва да си купят репеленти против комари.
Във връзка с транспорта по време на дните със сафарита се препоръчва багажът да е в меки сакове или раници. Не може да е по-голям от 60х42х17 см.
В Кения еднократните найлонови пликове са забранени, вкл. тези от безмитните магазини. Разрешени са цип-затварящите се торбички за носене на течности.

Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Пътуването е подходящо за лица с ограничена подвижност.

* Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 40
(Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 20 дни преди отпътуване).

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Момбаса |  Почивки - Кения |  Почивки - Момбаса |  Екзотична почивка 2021 - Кения |  Екзотична почивка 2021 - Момбаса

Избрани оферти