Начало / Почивки / Почивки - Сардиния

Майски празници 2022 на о-в Сардиния - директен полет от София

Номер на оферта

/

237133

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Олбия – София;

Летищни такси;

Ръчен багаж до 6 кг. и чекиран багаж до 20 кг. на пътник;

Трансфер летище – хотел – летище;

7 нощувки в избрания от Вас хотел на съответната база изхранване;

Медицинска застраховка с минимално покритие 5000 EUR;

Представител на туроператора по време на пътуването.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;

Изхранване извън посоченото;

Разходи от личен характер;

Застраховка Отмяна на пътуване;

Горивна такса - обявява се 14 дни преди полета (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава).

Курортна такса (заплаща се на място във всеки хотел).

Програма на пътуването

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2022 В САРДИНИЯ - ИЗУМРУДЕНИЯТ ОСТРОВ - ЧАРТЪРНА ПРОГРАМА С ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ

СОФИЯ - ОЛБИЯ - СОФИЯ

8 дни / 7 нощувки

ДАТА: 01.05.2022 - 08.05.2022

ЦЕНА на човек: от 665 евро

Ранни резервации на специални цени до 28.02.2022

Хотели по програмата:
- Residence Il Giardino Degli Oleandri Apartments Sardinia - от 665 евро на човек без изхранане
- Corte Bianca Experience Hotel 4* - Adults only - от 685 евро на човек на база закуска
- Blu Hotel Laconia Village 4* - от 739 евро на човек на база закуска и вечеря
- Blu Hotel Morisco Village 4* - от 829 евро на човек на база All Inclusive
- Sandalia Boutique Hotel 4* - от 969 евро на човек на база закуска
- Petra Bianca Hotel 4* - от 1468 евро на човек на база закуска и вечеря
- L"Ea Bianca Luxury Resort Sardinia 5* - от 1760 евро на човек на база закуска и вечеря
- Baglioni Resort Sardinia 5* - от 2082 евро на човек на база закуска и вечеря

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Самолетна почивка с опции за допълнителни екскурзии до:

- Архипелага Ла Мадалена - целодневна екскурзия с лодка и включен обяд
- Порто Черво - полудневна екскурзия
- Южна Корсика - целодневна екскурзия с лодка и включени безлакохолни напитки
- Кастелсардо - целодневна екскурзия
- Панорамна обиколка с автобус на Северното крайбрежие
- Сан Панталео - полудневна екскурзия с автобус

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: Отпътуване от летище София с директен полет до Олбия, Сардиния. Пристигане в Олбия. Трансфер до избрания от Вас хотел. Нощувка.

ДЕН 2: Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна екскурзия: Архипелага Ла Мадалена (целодневна екскурзия с лодка). Мадалена е както име на остров, така и на най-големият град в североизточната част на острова. Самият остров е част от едноименния архипелаг, който се намира между Сардиния и Корсика. Той е бил населяван още от древността, но писмените сведения за него датират от периода на Римската империя. През 16-ти век получава името Света Мария Мадалена, а в последствие и Ла Мадалена. В днешно време островът е известен с това, че тук на малкия остров Капрера се намира родният дом на италианския национален герой Джузепе Гарибалди. Но Мадалена впечатлява най-вече със своята природна красота. При поглед оторе могат да се забележат над 60 острова, които са част от архипелага. Водата, която обгражда островите е кристално чиста и плавайки по нея лодките и яхтите изглеждат сякаш се носят във въздуха. Малкият остров Санта Мария изглежда като част от Сейшелите или Карибите – дълги плажни ивици с бял пясък, обградени от гранитни скали, изваяни от вятъра и водата, море с цвят преливащ от светло тюркоазен до бледо син. Ще можете да се насладите на цялата тази красота от борда на лодката. В цената е включен и обяд. Връщане до хотела. Нощувка.

ДЕН 3: Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна екскурзия: Порто Черво. Порто Черво е от онези градчета в Италия, които са построени през 60-те години на миналия век като дестинация за релакс на богатите и известните. Той е главният център на 55-километровата курортна ивица в северната част на Сардиния, известна като Коста Смералда. Той е символ на ВИП туризма с изисканите барове, ресторанти, хотели и частни вили. Малките улички на градчето са осеяни с бутици и бижутерии. Представете си и всичко това обградено от невероятната природна красота на района – трудно е да се опише с думи и невъзможно да се забрави. Трансфер до хотела и нощувка.

ДЕН 4: Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна екскурзия: Южна Корсика (целодневна екскурзия с лодка). На борда на моторна лодка ще имате възможност да се насладите на един от най-красивите острови в Средиземно море – Корсика. Ще посетите Бонифацио, където ще имате възможност за шопинг и разходка из красивите улици на градчето. Без съмнение това е най-забележителният град на Корсика, намиращ се почти в най-южната точка на скалистото парче земя – крепостта със стара част на селището е „кацнала” на върха на 70 метрова скална тераса от бял миоценски варовик, надвиснала над морето, а пристанището е оформено в дълъг и дълбок закътан скалист залив (крепостта на Бонифацио, изградена през ХІ–ХІІ в. винаги е имала важно военно-стратегическо значение, поради което е била добре поддържана). По специално стълбище може да се слезе до тераса с парапет, оформена на самия клиф, на 15–20 м над морската вода. След Бонифацио ще се отправите към остров Пиана, където ще имате време за плуване. Продължаваме обиколката с остров Lavezzi, където също ще имате време да се разходите и да отдъхнете на плажа. Трансфер до хотела и нощувка.

ДЕН 5: Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна екскурзия: Средновековният Кастелсардо. Това е един от най-красивите средновековни градове в Италия и едно от бижутата на северната част на Сардиния. Разположен е в средата на залива Асинара и съчетава в себе си природната и историческа красота. Ще можете да посетите Castello dei Doria, датиращ от 11-ти век. Друга интересна сграда е Concattedrale – църква, известна с камбанарията си. В базиликата Мария ще видите известния черен кръст, направен от дърво - Cristo Nero. Кастелсардо е известен с очарователните си улички и живописните скални форми, които го обграждат. Една от най-интересните скали има формата на слон и придава интересен облик на това красиво градче. Трансфер до хотела и нощувка.

ДЕН 6: Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна екскурзия: Панорамна обиколка на серевното крайбрежие (полудневна екскурзия с автобус). Тази екскурзия е най-добрият начин да се запознаете с един от най-очарователните райони на Сардиния. Ще откриете част от Северна Сардиния и нейните брегове, изпълнени с красота и история. Ще пътувате по крайбрежния панорамен път от Порто Черво до Палау. Ще достигнете до величествената гранитна скала на Мечката, изваяна от вятъра и ще се насладите на спиращи дъха гледки. Ще преминете покрай живописната долина, чийто релеф наподобява лунен пейзаж, поради което носи и името Долината на Луната. Тук ще видите различни скални образувания, наподобяващи интересни форми. В Палау ще имате време за кратка почивка. Пригответе се за едно незабравимо и вълнуващо пътешествие. Транфер до хотела. Нощувка.

ДЕН 7: Закуска. Свободно време за почивка или по желание допълнителна екскурзия: Сан Панталео (полудневна екскурзия с автобус). Посещението на малкото градче ще ви върне назад във времето. Селището датира от 800 г. пр. Хр. и в центъра му е разположена красива малка църква. Жителите му се гордеят с корените си и пазят своите традиции. Градчето е скрито в подножието на планината Gallura, а високите скали, които го обграждат, му придават още по-живописен облик. Сан Панталео е място без време, което приветства посетителите си с гостоприемството на своите жители и непринуденост, която трудно се намира в наши дни. Тук ще видите работилници на много художници и занаятчии, които обграждат малкия централен площад и ще можете да изпиете чаша италианско кафе, наслаждавайки се на тишината и спокойствието на Сан Панталео. Докато много други крайбрежни градчета в Сардиния се превръщат в туристически атракции, Сан Панталео продължава да пази в себе си истинския образ на острова. Трансфер до хотела и нощувка.

ДЕН 8: Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летище Олбия за полет до София. Пристигане на летище София.

=============================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

Blu Hotel Laconia Village 4*: www.bluhotellaconia.it

Blu Hotel Morisco Village 4*: www.bluhotelmorisco.it

Sandalia Boutique Hotel 4*: www.sandaliaboutiquehotel.it

Petra Bianca Hotel 4*: www.petrabiancahotel.com

Baglioni Resort Sardinia 5*: www.baglionihotels.com/branches/baglioni-resort-sardinia-san-teodoro/

Corte Bianca Experience Hotel 4*: https://www.hotelcortebianca.it/

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ЦЕНИТЕ СА В ЕВРО ЗА ПАКЕТ ОТ 7 НОЩУВКИ. Плащането се извършва в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR .

Полетно разписание (предстои да бъде обявено допълнително).

Датите на екскурзиите могат да бъдат променени.

Екскурзиите се осъществяват при минимум 25 записани туристи.

Условия за записване: При записване е необходимо да предоставите три имена на български език и латиница, правилно изписани по паспорт, ЕГН, номер на паспорт, дата на валидност и телефон за връзка с Вас по време на пътуването; Деца до 1.99 г. не ползват седалка в самолета при полетите.

Забележка: Чартърната програма ще бъде осъществена в зависимост и съобразно епидемичната обстановка в страната.

Начин на плащане:
- Депозит 1:200 евро след потвърждение на резервацията;
- Депозит 2: 50% от стойността на резервацията до 01.03.2022 г.;
- 100 % плащане до 31.03.2022 г.

Минимален брой участници за осъществяване на програмата: 100.

ЗАБЕЛЕЖКА: Допълнителните екскурзии за хотел CORTE BIANCA EXPERIENCE 4* ще бъдат обявени на по-късен етап.

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "ЛЕВ ИНС" и номерът на застрахователната полица е №13062110000017 / от дата на издаване 15.12.2021 г., валидна до 11.01.2023 г.

Пакетните цени са с калкулирана отстъпка за Ранни резервации, направени до 28.02.2022 г.

Анулационна Политика:

При анулация до 61 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети, като сумата на билетите не се възстановява;

При анулация от 60 до 45 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на депозита;

При анулация от 44 до 31 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 50% от общата стойност на пътуването;

При анулация от 30 до 15 дни преди датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 80% от общата стойност на пътуването;

При по-малко от 14 дни преди датата на заминаване или „NO SHOW“ (неявил се турист) ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена на пътуването;

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Целодневна екскурзия с лодка до Архипелага Ла Мадалена. В цената е включен обяд.
За туристи на възраст Цена
до 12 години EUR 127
над 12 години EUR 127

Полудневна екскурзия до Порто Черво.
За туристи на възраст Цена
до 12 години EUR 66
над 12 години EUR 66

Целодневна екскурзия с лодка до Южна Корсика. В цената са включени безалкохолни напитки на лодката.
За туристи на възраст Цена
до 12 години EUR 160
над 12 години EUR 160

Целодневна екскурзия до Кастелсардо.
За туристи на възраст Цена
до 12 години EUR 127
над 12 години EUR 127

Полудневна екскурзия с автобус - Панорамна обиколка на Северното крайбрежие.
За туристи на възраст Цена
до 12 години EUR 66
над 12 години EUR 66

Полудневна екскурзия с автобус - Сан Панталео.
За туристи на възраст Цена
до 12 години EUR 66
над 12 години EUR 66

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сардиния |  Почивки - Италия |  Почивки - Сардиния |  Майски празници - Италия |  Майски празници - Сардиния

Избрани оферти