Начало / Почивки / Почивки - Санторини

Остров Санторини 2021: почивка със самолет - 7 нощувки: Armonia hotel 3*, Камари

Номер на оферта

/

231242

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Фира – София с включени летищни такси;
Трансфери летище – хотел – летище;
Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
7 нощувки със заскуски в Armonia hotel 3* standard;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
Представител на туроператора;
Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената не включва

Чадъри и шезлонги на плажа;
Доплащане за 7 вечери (в ресторант извън хотела, сет меню, без напитки) – 295 лв за възрастен и 195 лв за дете до 11.99 г.;
Доплащане за 7 обяда (в ресторант извън хотела, сет меню, без напитки) – 295 лв за възрастен и 195 лв за дете до 11.99 г.;
Целодневна обзорна екскурзия – Пиргос – столицата Фира – Имеровигли – 57 лв на възрастен/ 28 лв на дете до 11.99 г.;
Таверна Димитрис (вечерна) – 68 лв на възрастен/ 37 лв на дете до 11.99г
Полудневна екскурзия до Емборио, Мегалохори, Месариа – 50 лв на възрастен/ 25 лв на дете до 11.99 г.;
Полудневна екскурзия Залеза Ия – 50 лв на възрастен/ 25 лв на дете до 11.99 г.
Целодневна екскурзия с кораб до вулкана – 79 лв на възрастен/ 39 лв на дете до 11.99 г.;
Целодневна екскурзия Южно Санторини – Акротири – Червен плаж – музей на виното и дегустация на вина - 56 лв на възрастен/ 28 лв на дете до 11.99 г.;
Туристическа такса 1.50 евро на стая на нощувка в хотели 3*. Заплаща се на рецепция при пристигане;
Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри 400$/ тон;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Програма на пътуването

Почивки на остров Санторини 2021 г.

Директни чартърни полети от София


Санторини, Armonia hotel 3*
Хотел Armonia е семеен и традиционен хотел в Камари.

====================================================

8 дни/7 нощувки

ДАТИ - ПАКЕТНИ ЦЕНИ на човек, в стандартна стая (максимално настаняване 2+1), на база закуска, с включени летищни такси, валидни при резервация до 30.11.2020 г.:

08.05 – 15.05.2021 г.: 821 лв.

15.05 – 22.05.2021 г.: 821 лв.

02.10 – 09.10.2021 г.: 821 лв.

09.10 – 16.10.2021 г.: 821 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА:

Ден 1

СофияСанторини

Излитане от летище София с чартърен полет за Санторини. Кацане на летище Санторини. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с Вашия представител.

Свободно време.

Таверна Димитрис

Възможност да усетите гръцкото гостоприемство и да се забавлявате в една от традиционните таверни на острова – Таверната на Димитрис.

Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание допълнителна екскурзия.

Обзорна екскурзия (целодневна)

Обзорна екскурзия – Пиргос – „столицата Фира“ – Имеровигли

Пиргос е забележително градче, което е било главен град на Санторини през годините, разположено във вътрешността на острова и по тази причина е запазило своя дух, с малките красиви къщи, останките от венециански замък и малкото византийски църкви. Ще посетим в близост и манастира Пророк Илия, построен на най-високата едноименна планина на Санторини – 567 м. надморска височина, откъдето се открива невероятна гледка към острова.

Фира – Столицата на Санторини. Поради своето местоположение (построен на склона на Калдерата) града се е превърнал в едно от най-посещаваните туристически места. Разхождайки се по уличките може да направите най-впечатляващите снимки на Калдерата. При желание в свободното време може да посетите Праисторическия музей и Археологическия музей. Като продължение на Фира се минава и през красивото селище Фиростефани – венеца на Санторини. От тук се открива по-различна гледка към Калдерата.

Имеровигли – най-високия град на Калдерата изглежда точно като типичното село на Санторини: емблематични бели сгради със сини куполи, тесни кръстосани пешеходни пътеки, епични залези.

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание допълнителна екскурзия.

Емборио, Мегалохори, Месариа (полудневна) – преди обед

Основна забележителност на селището Емборио представлява Средновековната крепост, която е една от петте построени от Латините на острова. Тя е архитектурен шедьовър, съхранена и реставрирана, днес се намира в много добро състояние, като къщите в крепостта и около нея се обитават целогодишно. За да се влезе вътре се преминава през тесен тунел, след което попадате в лабиринт от тесни, криволичещи улички. Всичко наоколо може да се опише като „невероятна приказка“, която не Ви позволява да останете равнодушни. Така изглежда Старата част на града и затова той може да бъде определен като тип „Укрепено селище“, на което някои от къщите са вградени в самата крепостна стена, а другите изграждат квартала около нея. В средата на крепостта, може да се види църквата Пресвета Богородица, построена в началото на XVI-ти век. Тя е втората по значимост на острова и има фантастичен дърворезбован иконостас. Стария град Емборио е едно от най-красивите места на Санторини и излъчва невероятна тишина и спокойствие. Прави впечатление липсата на тълпи от туристи, както на други места по острова, а това е и причината да се запази неговия автентичен облик.

Мегалохори е обявено за традиционно селище със запазена типична цикладска архитектура, като най-старите му къщи са обградени с високи стени, заради тогавашния страх на хората от нападатели. В центъра има малък, украсен с много цветя площад, на който е издигнат паметник в чест на загиналите гръцки войници във войните от 1912 до 1923 година. Близко до него са построени и две от най-големите църкви на Мегалохори, посветени на Пресвета Богородица и на Светите Безсребърници Кузма и Дамян.

Земята около селото е много плодородна и затова основно занимание на жителите му в миналото е било обработването на лозята и производството на качествени вина. Благодарение на това те забогатели, след като започнали да изнасят виното за Русия.

Град Месариа е от по-големите населени места на Санторини. Според стари сведения, града е построен през XVII-ти век и е бил от типа селища с подземни, пещерни къщи.

В края на XIX-ти век, Месариa започва да се развива в индустриално отношение, защото там са построени няколко фабрики .

В началото на XX-ти век в града са били построени и две големи винарни, които и до днес произвеждат качествени местни вина. Най-интересната и красива къща е на Георгиос Аргиру, който в края на XIX-ти век е бил известен местен земевладелец и търговец на вино. Сградата е построена през 1888 година и в нея е съчетана местната архитектура с неокласически елементи. Днес тя е музей и представлява един от най-ценните паметници от новата история на Санторини, като през 1985 година официално е обявена за „произведение на изкуството“.

Най-голямата църква в Месариа „Свети Димитър“ е построена преди 1864 година. Тя е красив образец на Цикладската архитектура, с уникален дърворезбован иконостас и много ценни икони.

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание допълнителна екскурзия.

Залезът Ия (полудневна екскурзия от 16ч. до 21ч.)

Залезът Ия – най-вълнуващото и впечатляващо преживяване на Санторини.

Тръгва се следобед след 16ч, за да се посети град Ия – най-вълнуващия залез! Посещава се и крепостта Св. Никола, построена 1480 от венецианците. Разглержда се и квартала от капитнаски къщи. Виждат се и вятърните мелници на град Ия, както и част от подземно-пещерни къщи.

Град Ия е разположен в западната част на Санторини, преди е бил построен за селище на моряци, а сега е най-забележителното и посещавано място на острова.

Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание допълнителна екскурзия.

Екскурзия с кораб до вулкана (целодневна екскурзия) от 9ч. до 18ч.

Посещение на вулканичния остров Неа Камени, разходка с местен водач по пътечка, водеща до кратера на все още активния вулкан. Продължаваме до другия остров – Палеа Камени. Влиза се в залива Агиос Николаос с топли вулканични извори. Посещение и на остров – Тирасия, който е бил част от античния остров Стронгили преди изригването на вулкана. На острова ще имаме време за обяд по крайбрежната улица, разходки, плуване. По пътя ни на връщане ще имате възможност да видите и снимате селището Ия и от морето.

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание допълнителна екскурзия.

Южно Санторини – Акротири – Червен плаж – музей на виното и дегустация на вина (целодневна)

Разкопките на праисторическия град до съвременния Акротири е един от най-значимите археологически обекти, който включва огромна структура, с площ над 14 декара. Обявен за гръцкия Помпей, затрупан от лавата на вулкана. При изригването му една вълна от гореща пепел е помела покривите и горните етажи на сградите, а вулканичен материал е затрупал целия остров. След това е завалял проливен дъжд, който довел до образуването на гъста кал. Понеже селището е построено по склона към морето, тази кал запълнила догоре всички сгради и по този начин ги съхранила и се запазили голяма част от стенописите им. След това ще имате свободно време на Червения плаж, един от най-известните на Санторини, популярен със своите уникални цветове на пясъка и скалите наоколо. Периса e следващата ни спирка. Град, известен с черния си пясъчен плаж, където е построена и цървата Св. Ирина(Agia Irene), ранна византийска църква, дала името на Санторини (Santa Irene). Там ще имате достатъчно време да плувате, да разгледате района и да опитате прясна риба в местните таверни. Последна спирка е Музея на виното Куцоянопулос, където ще се дегустира четири вида местни, качествени вина. Той е единственият подземен музей на виното в Гърция, разположен на 8-10 метра под земята и има формата на лабиринт с дължина около 300 метра.

Ден 7

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Нощувка.

Ден 8

Закуска.

Трансфер до летище Санторини за полет до България. Продължителност на трансфер – около 15 мин.

======================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:

Armonia hotel 3*

Местоположение

Хотел Armonia е семеен и традиционен хотел. Принадлежи към 3-звездната категория на хотели Санторини. Разположен в красивото село Камари в югоизточната част на острова, хотел Armonia е с перфектната гледка. Можете да се насладите на спокойна и приятна почивка в близост до морето.

Насладете се на Санторини в среда с изключителна естетическа привлекателност и топла и приятелска атмосфера.

Стаи

Хотел Armonia се състои от 30 разкошни стаи, които са оборудвани с отлични удобства, гарантиращи висококачествено настаняване. Всички стаи са елегантно проектирани и декорирани в традиционни островни цветове.

Всяка стая разполага с:

Комфортна спалня;
Бюро;
Сателитна телевизия;
Радио;
Безжичен интернет;
Хладилник;
Климатик;
Телефон;
Сешоар;
Система за повикване на будилника;
Хотел

Armonia хотел включва следните удобства:

Рецепция (07:00 ч. – 23:00 ч.);
Басейн;
Климатик;
Бар Басейн;
Главна лоби;
Зала за закуска;
Телевизия в стаята;

На 50 метра от хотела ще намерите плаж с черен пясък и е награден със син флаг. На същото разстояние можете да се насладите на живописни таверни или на космополитни нощни клубове, с гледка към безкрайното море.

=========================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЪТУВАНЕТО:

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)

Превозвач: Bulgarian Air Charter

СофияСанторини: 10:00 ч. – 12:00 ч.

СанториниСофия: 12:40 ч. – 14:30 ч.

Авиокомпанията запазва правото на промени в часовете на полетите.

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 15 мин. в посока с 3*/4* автобус.

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Санторини |  Почивки - Гърция |  Почивки - Санторини |  Ранни записвания 2024 - Гърция |  Ранни записвания 2024 - Санторини

Избрани оферти